به گزارش خبرگزاری شبستان، بهزاد صدیقی، مدیر بخش تولید متون و نمایشنامه خوانی سی امین جشنواره تئاتر فجر از ارزیابی آثار بخش نمایشنامه خوانی خبر داد و گفت: در راستای کیفیت گرایی در سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر و تاکید دبیر این دوره از جشنواره؛ برای نخستین بار قرار است آثار بخش نمایشنامه خوانی را پیش از اجرا در جشنواره ارزیابی کنیم.
وی افزود: ارزیابی این آثار به معنای حذف برخی از متون از گردونه رقابت نیست بلکه در این مرحله تلاش خواهیم کرد تا نقص های موجود در اجرای هنرمندان را شناسایی و برای رفع به گروه ارجاع دهیم؛ تا برای اجرای اصلی آماده شوند. چون این مرحله در فراخوان پیش بینی نشده بود، تنها متونی که در اجرا بسیار ضعیف باشند و نتوان نقص آن ها را بر طرف کرد از رقابت خارج خواهند شد.
صدیقی با اشاره به این که در ادوار گذشته جشنواره تئاتر فجر، شاهد اجرا ضعیف برخی متون بوده ایم، گفت: امسال تصمیم گرفتیم از گروه های متقاضی بخواهیم یک نسخه از نمایشنامه خوانی خود را بصورت فیلم برای ما ارسال کنند تا به صورت گروهی آن ها را بررسی کنیم و اگر بازیگری در یک اجرا، ضعیف است از گروه بخواهیم فرد دیگری را جایگزین کند. در این زمینه رویکردمان کاملا اصلاحی است و نه حذفی.
بهزاد صدیقی در پایان اعلام کرد: 14 دی ماه آخرین مهلت برای ارسال فیلم نمایشنامه خوانی متون پذیرفته شده به شکل سی دی است. این گروه ها می بایست با نمایشنامه خوانی متن پذیرفته شده و ضبط آن تا پایان وقت اداری 14 دی ماه فیلم این اثر را به دبیرخانه سی امین جشنواره تئاتر فجر ارائه کنند.
هرمز هدایت: هنرمندان پیشکسوت در رده های اجرایی و مشاوره ای حضور داشته باشند
هرمز هدایت از پیشکسوتان عرصه تئاتر در آستانه برگزاری سی امین جشنواره تئاتر فجر، پیشنهاد داد؛ هنرمندان قدیمی تئاتر در رده های مختلف مدیریتی، اجرایی و مشاوره ای، برای برگزاری این رویداد هنری حضور فعال داشته باشند.
این بازیگر و کارگردان باسابقه گفت: در برگزاری جشنواره تئاتر فجر نباید به سمتی برویم که آن را تبدیل به یک مناسبت کنیم. زیرا مناسبتی شدن جشنواره، یعنی به شکلی که آن را به شکل یک رسم معمولی ببینیم، باعث می شود که خاصیت پویای خود را از دست بدهد.
وی افزود:همین حالا در سطح هنرمندان می بینیم که تعدد جشنواره های تئاتر باعث شده، آن ها اشتیاق ویژه ای برای رقابت در این عرصه نداشته باشند. جشنواره تئاتر فجر زمانی به بلوغ واقعی خود می رسد که بتواند این پویایی را بوجود آورد و مستقل از همه مشکلات و مسائل مربوط به تئاتر کشور عمل کند.
این هنرمند با سابقه تئاتر، نحوه مشارکت مردم در برگزاری جشنواره تئاتر فجر را، همراهی صنوف تئاتری دانست و توضیح داد: خانه تئاتر به عنوان یک صنف قدرتمند باید به همکاری از سوی جشنواره تئاتر فجر طلبیده شود. اصلا بد نیست به این فکر کنیم که جشنواره تئاتر فجر، به عنوان بزرگترین رویداد تئاتری ما به شکل صنفی دیده شود. به نظر بنده، حضور صنف های هنری در جشنواره، به تحقق شایسته سالاری در این رویداد هنری کمک خواهد کرد.
هدایت با ابراز تاسف از بی توجهی برگزارکنندگان دوره های پیشین به حضور پیشکسوتان، تصریح کرد: نباید حضور هنرمندان پیشکسوت و با سابقه، تنها به مصاحبه خبرنگاران در راهروهای تئاتر شهر خلاصه شود. بلکه هنرمندان قدیمی تئاتر باید در رده های مختلف مدیریتی، اجرایی و مشاوره ای، حضور فعال داشته باشند.
هدایت در پایان به حضور گروه های آماتور در جشنواره فجر هم اشاره کرد و توضیح داد: حق همه گروه ها است که در جشنواره فجر حاضر شوند؛ اما این به شرطی است که در مقابل، حضور گروه های قدیمی در حاشیه قرار نگیرد. هیات داوری جشنواره نیز لازم است بیش از پیش از افراد متخصص و پیشکسوت بهره ببرد.
یار احمدی: انتخاب آثار بخش بین الملل باید با کارکردهای تئاتر سنخیت داشته باشد
محمد امیر یاراحمدی، نمایشنامه نویس و مدرس تئاتر با بیان این مطلب گفت: برگزاری موضوعی بخش بین الملل می تواند مثبت باشد، ولی باید توجه داشت موضوعات انتخاب شده با کارکردهای تئاتر سنخیت داشته باشد.
وی ادامه داد: نگاه موضوعی به بخش بین الملل در همه جای دنیا اتفاق می افتد و بسیاری از جشنواره ها در دیگر کشورها با موضوع و مناسبتی خاص برگزار می شوند، ولی باید با کارکردهای تئاتر آن کشور و جغرافیای فرهنگی آنها سنخیت دارد.
یار احمدی گفت: می توان با رفتن به سمت موضوعی کردن بخش بین الملل به بازار تئاتر نیز رونق بیشتری داد و نمایش هایی را از کشورهای مختلف را به ایران دعوت کرد.
وی افزود: ما باید شاهد خروجی های بازار تئاتر هم در طول سه سال گذشته باشیم؛ زیرا زمانی که ما صحبت از فستیوال می کنیم باید آثاری را از کشورهای مختلف به جشنواره دعوت کنیم و نمایش هایی را از داخل کشور برای اجرای عموم به کشورهای دیگر ببریم. باید شرایطی را فراهم کنیم که همه تولید کنندگان تئاتر بتوانند آثار خود را در بازار تئاتر به نمایش بگذارند. ولی متاسفانه، ما در این چند سالی که بازار تئاتر در جشنواره داشته ایم شاهد اجرای عمومی تئاترهای داخلی در خارج از کشور نبودیم.
گفتنی است، سیامین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری رحمت امینی از تاریخ 5 تا 22 بهمن سال جاری برگزار میشود. برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت جشنواره تئاتر فجر www.fitf.ir مراجعه کنید.
پایان پیام/
نظر شما