بازار تاریخی اردبیل 23 نقطه بحرانی دارد

عضو شورای شهر اردبیل گفت: در ارزیابی و بررسی ابنیه‌های تاریخی و به یادگار مانده از دوران گذشته مشخص شده بازار تاریخی اردبیل دارای 23 منطقه بحرانی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل، علیرضا دباغ عبداللهی، عضو شورای شهر اردبیل، پیش از ظهر امروز ( 30 آذر) در جلسه شورای شهر اردبیل، اظهار داشت: شورای شهر با تفاهمنامه ‌ای که با اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل به امضا رسانده است در سه بخش، مصمم به احیا و مرمت آثار تاریخی و ابنیه‌های ارزشمند است.


وی این سه بخش را شامل سراها، راسته‌ بازار و مغازه‌های بدنه اصلی بازار اعلام کرد و گفت: چهار سرای بازار اردبیل شامل سرای وکیل، صالح میرزا، سرای زنجیرلر و سرای خشکبار حاج یوسف از جمله این سراهاست که نیاز به مرمت و بازسازی دارد.


این عضو شورا، ارزش اقتصادی این املاک را زیر صفر اعلام کرد و ابراز داشت: ما علاوه بر سراها اقدام به مرمت و بهسازی راسته‌بازار تاریخی اردبیل و مغازه‌های بدنه ‌سازی شده آن کردیم.


عبداللهی، یکی از مشکلات به وجود آمده در تجدید بنا را به هنگام مراجعه صاحبان آن برای کسب پروانه از شهرداری درخواست هزینه پارکینگ از صاحبان مغازه‌ها آن هم به مبلغ 9 میلیون تومان اعلام کرد و گفت: زمانی که صاحبان این مغازه‌ها برای مرمت و بازسازی واحدهای تجاری خود با این هزینه گزاف برخورد می‌کنند به سرعت از کار بهسازی و مرمت منصرف شده و راغب به این کار نمی‌شوند.


وی ادامه داد: به عنوان مثال واحد تجاری و سرایی که فضای 90 متری دارد با احتساب هزینه پروانه و حق پارکینگ باید بیش از 13 میلیون تومان به شهرداری پرداخت کند و به همین دلیل صاحب مغازه در تامین این مبالغ ناتوان بوده و عطای کار را به لقایش می‌بخشد.


عبداللهی از اعضای شورای شهر اردبیل خواست با حذف هزینه پارکینگ برای مرمت‌کنندگان این آثار و صدور مجوز از سوی شهرداری برای کاهش هزینه‌ها به مرمت این مجموعه‌ها کمک کنند.

 

 وی ادامه داد: شهرداری نیز در این زمینه صدور پروانه را با پرداخت 50 درصد هزینه عوارض بدون احتساب هزینه پارکینگ پیشنهاد داده که ما امیدواریم در یک تعامل مثبت و با اعمال مقررات تخفیفی از احیای بازار تاریخی اردبیل حمایت کنیم.

 

وی به وضعیت نامناسب بازار اردبیل به ویژه از لحاظ کالبدی اشاره کرد و ابراز داشت: ما آمادگی داریم با تامین مصالح و مواد ساختمانی رایگان با همت صاحبان این املاک احیا و مرمت بازار و مجموعه‌های مربوط به آن را انجام دهیم.

 

این عضو شورا تصریح کرد: با این حرکت صاحبان مغازه فقط دستمزد مرمت و احیا را پرداخت می‌کنند و این حرکت شورای شهر و شهرداری می‌تواند کاری ماندگار در احیا و مرمت بازار اردبیل باشد.

 

عبداللهی اظهار امیدواری کرد: مشارکت در این امر و پروژه‌های دیگر می ‌تواند به تقویت آثار تاریخی به یادگار مانده و احیای مناسب آنها کمک کند.


پایان پیام/

کد خبر 92802

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha