شکوه شب قدر در زمزمه دعاهایی که با الغوث الغوث اوج گرفت/ خسته دلان به آغوش خدا پناه بردند

برترین شب، شب قدر، یکی ازشب های ماه رمضان، شبی که در سوره قدر هم آمده است که ( لیله القدر خیرُ من الفِ شهر ) از هزارماه برتراست شبی که می توان ره صدساله را طی کرد و به ملکوت رسید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رفسنجان؛ شب قدر شب نزول قرآن، تقدیر امور، بخشش گناهان است و شب زنده داران باید تلاش کنند تا غفران الهی در این شب شامل حال شان شود.

 

بحران کرونا مانعی برای حضور همه عاشقان و روزه داران و دلسوختگان در مساجد شد امّا با تدابیری که اندیشیده شده عده ای در مساجد و بقیه هم در خانه ها این شب را احیا داشتند، تدابیری همچون رعایت نکات بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی، ممنوعیت توزیع نذری و خیرات، لزوم استفاده از ماسک و دستکش.

 

 

عده ای از مردم رفسنجان نیز در شب قدر با حضور در مساجد آئین با شکوه شب قدر را برگزار کردند و همچنین در غم از دست دادن امام اوّل شیعیان اشک ماتم ریختند.

 

ساعت یک بامداد همان ساعتی را که ستاد مبارزه با کرونای شهرستان برای حضور مردم در مسجد اعلام کرده بود، وارد مسجد شدند هر کدام سجاده ای به دور از دیگری به فاصله یک متر پهن کردند، قرآن و مفاتیح و مُهر شخصی را مقابل خویش قرار دادند.

هر کدام در خلوت خود با معبود خود به راز و نیاز نشستند، قرآن گشودند و آیات روحبخش وحی را زمزمه کردند سوره هایی تلاوت می شد و دل را گره می زدند به کلام حق و با این حس معنوی که هر آیه مطابق یک ختم قرآن است خود را از این موهبت الهی بهره مند ساختند.

 

 

مفاتیح الجنان گشودند دعای مجیر و جوشن کبیر خواندند و از خداوند طلب بخشش کردند، دعای سُبْحانَكَ يا لا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ خَلِّصْنا مِنَ النّارِ يا رَبِّ آن ها به آسمان رفت این قسمت از دعا دیگر زمزمه نبود فریاد بود فریاد دلسوخته هایی بود که منتظر بودند شب قدر برسد و اینگونه در خانه معبود فریاد بزنند و از او که آرامش را نازل می کند بخواهند که خدایا بگشا برایم درهاى بهشت را و ببند درهاى آتش دوزخ را.

 

 

در این شب ثروتمند و غنی با فقیر و نیازمند فرقی ندارد همه به درگاه خدا آمدند و هر کس نیازی داشت یکی مریض دارد، یکی از نعمت فرزند محروم است و دیگری مشکلات مالی، جوانان هم مشکل اشتغال و ازدواج؛ امّا همه این شب را انتخاب کردند تا با درد و دل کردن با معبودشان به خواسته های دل خود برسند و از او بخواهند عاقبت همه را ختم به خیر کند.

 

 

مردم برای طلب شفای مریض ها، رفع دردمندی ها، ادامه خضوع، خشوع، اطاعت و بندگی با خدا آمده بودند در  آموزه های دینی آمده است که بهترین عمل در شب های قدر دعا کردن است؛ در این وانفسای کنونی که ویروس کرونا به جان بشریت افتاده است شب قدر بهترین زمان برای دعا کردن و از خدا خواستن جهت دفع این بلا است که در مساجد این خواسته از دل و جان همه عبادت کنندگان برآمد ای کاش هر چه زودتر این ویروس رخت خود را از روی کره خاکی بربندد.

 

 

در شب احیا وضو گرفتن و تا صبح به مناجات پرداختن و عبادت کردن، لگدمال کردن شیطان وجود خود و از خواب چند ساعته گذشتن، بهره گرفتن از شبی که بهتر از هزار ماه است واقعاَ می ارزد وقتی در قرآن آمده است که شب قدر بهتر از هزار ماه است یعنی معادل 84 سال از عمر انسان؛ یقیناً ره صدساله را در این شب می توان پیمود؛ چه بسیار توبه هایی که شکستیم امّا خداوند فرصت داد و گفت صد بار اگر توبه شکستی باز آی؛ بنده اش در این شب آمد و آنچه در راستای پاکیزه کردن روحش نیاز بود از خدا درخواست کرد تا به ملکوت برسد.

 

وقتی قرآن بر سر می گیریم با صورتِ در پهنای اشک از خداوند می خواهیم طغیان هایی که در طول زندگی کردیم را عفو کند؛ راه از بین بردن طغیان اطاعت از خدا، تواضع به پیامبر گرامی اسلام و اهل بیت (ع) است.

 

 

17 مسجد در رفسنجان شرایط برگزاری شب قدر را داشتند مسجد جامع شهر رفسنجان هم حال و هوای عرشیایی داشت با نوای اهالی آن، عظمت شب احیا دو چندان شده بود. در جوار 3 شهید گمنام دانشگاه ولعیصر (عج ) رفسنجان هم عبادت کنندگان در ساعاتی از بامداد شب 21 ماه رمضان به شب زنده داری مشغول شدند.

 

در مسجد امام (ره) رفسنجان هم که از مساجد قدیمی و پایگاه و کانون جنبش های انقلابی قلمداد می شود شب قدر برگزار شد و در صحن این مسجد 5 شهید گمنام آرمیده اند که مردم با حضور بر قبر این شهدا و در فضای باز مسجد به راز و نیاز با خدا پرداختند و از شهدا طلب شفاعت کردند.

در جوار امام زادگان از جمله امامزاده بهرمان نوق و امامزاده سید جلال الدین نوق هم مردم جمع شدند و با رعایت فاصله گذاری اجتماعی در درگاه عبودیت خالصانه دعا کردند و هر آنچه که صلاح و حکمت خداست از او خواستند.

 

 

موکب خاتم الانبیاء رفسنجان هم که در عرصه مبارزه با بحران کرونا از همان ابتدای شیوع این ویروس خدمات ارزنده ای از جمله ضدعفونی کردن معابر و اماکن عمومی و تولید ماسک در بیش از 50 کارگاه با کمک بسیجیان انجام داده و می دهد؛ در شب قدر نیز خادمان این موکب در مساجد شهر اقدام به توزیع ماسک و دستکش کردند.

 

 

امیدواریم هر بنده ای که در شب های قدر در گوشه ای از مسجد یا در خانه خود با خداوند به خلوت می نشیند دست خالی برنگردد؛ این راز و نیازها، این همایش شب های قدر حال و هوای جامعه را هم دگرگون می کند آسیب های اجتماعی کاهش و فضائل در جامعه افزایش می یابد.

 

کد خبر 928792

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha