به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام و المسلمین «علیرضا پناهیان» استاد حوزه و دانشگاه به مناسبت بامداد جمعه ۲۶ اردیبهشت برای بزرگداشت لیالی قدر در مصلی تهران به سخنرانی پرداخته و گفت: شب قدر زمان طلب مغفرت و دعای فرج است.
وی افزود: سه شب قدر را میتوان اینگونه تقسیم کرد که شب نوزدهم به استغفار، شب ۲۱ به درخواست خوب شدن از خدا و شب ۲۳ امضای به دست آوردن حیات طیبه باشد.
حجتالاسلام و المسلمین پناهیان با اشاره به دعای وداع امام سجاد(ع) با ماه رمضان، عنوان کرد: حضرت این ماه را زمان نزدیک شدن به آرزوها برشمردند که باید بهترین آرزوها را از فضل و کرم خدا طلب کنیم.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه مومن زیاد استغفار میکند قدرت انتقادپذیری او بالاست، اظهار کرد: نخستین مرتبه حیات پذیرش عیب خود و از خدا کمک خواستن برای جدا شدن از آن است.
وی افزود: مرتبه بعدی حیات تمنای سقف خوبیها است؛ امیرمومنان امام علی(ع) میفرمایند قدر و ارزش هر کس به میزان قدر همت او است، اگر همت خود را بالا نبریم با دین مشکل پیدا میکنیم.
حجتالاسلام و المسلمین پناهیان با بیان اینکه اصل کارکرد دین رساندن انسان به اوج خوشبختی است، ابراز کرد: انسان به دنیا نیامده فقط خوب زندگی کند بلکه آمده که یک حیات دیگری پیدا کند؛ متاسفانه همت ما برای رسیذن به آن حیات دیگر بلند نیست در حالی که باید در این همین دنیا به آن حیات دیگر برسیم.
استاد حوزه و دانشگاه با استناد به روایتی از پیامبر(ص) گفت: مومن کسی است که در زندگی خود بالاترینها را انتخاب میکند؛ امام کاظم(ع) فرمودند کسی که بالاترین نقاط را از خدا التماس نکند او به جایی نمیرسد.
وی ادامه داد: اگر التماس نمیکنید یعنی امید شما قطع است، خداوند متعال بلند همتی را دوست دارد در فضای دین همه بشر میتوانند به عالیترین نقطه سعادت برسند.
حجتالاسلام و المسلمین پناهیان بیان کرد: اگر بالاترین نقاط سعادت و خوشبختی را از خدا درخواست نکنیم گناهی است که باید از آن استغفار کنیم، امشب از کم خواستن توبه کنیم وقتی چیزی میخواهیم همت بلند باشیم انسان پست همت بلند ندارد.
استاد حوزه و دانشگاه با استناد به روایتی از امیرمومنان امام علی(ع) اظهار کرد: کسی که همت بلند ندارد جوانمرد نیست با همت بلند انسان به جوانمردی میرسد.
وی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم گفت: ای مومنان به دعوت خدا و رسول پاسخ دهید که زنده شما را کند. این به معنای آن است که حیات دیگر خداوند به انسان عطا میکند، ما در مقابل زنده بوذن خدا و رسول مرده هستیم، معنا و صدایی از خوبان نمیشنویم ما در مقابل زندگان معنوی همچون مردگان هستیم.
حجتالاسلام و المسلمین پناهیان افزود: کسی که طی الارض ندارد یا صدای ملکوت را نمی شنود او به آن حیات دیگر زنده نیست؛ ما نهایت جهالت را تجربه میکنیم اما آنان که حیات دیگر را پیدا میکنند در این عالم سرگرم چیزهای دیگری میشوند.
استاد حوزه و دانشگاه با استناد به آیه دیگری از قرآن کریم ابراز کرد: اگر کسی کار خوب انجام دهد از زن و مرد در حالی که مومن باشد ما به او حیات طیبه خواهیم داد؛ علامه طباطبایی(ره) در تفسیر این آیه میفرمایند خدای تعالی به مومن صالح حیات جدیدی غیر آن حیات زنده ظاهری عطا میکند.
وی ادامه داد: امشب زمان تمنای آن خوبی یعنی حیات طیبهای است که تخیل نکردیم، در حیات طیبه انسانها قوا، قدرت و فهم بسیار قوی دارند لذتهای سطحی دنیا آها را آزار میدهد.
نظر شما