به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ دکتر حمید صحبتی در ویژه برنامه مجازی «مطب در خانه» در پاسخ به فردی که پرسید «آیا کرونا ویروس باعث سکته می شود؟ و آیا خوردن قرص آسپرین در هفته دوبار خوب است؟» گفت: ابتلا به سکته های قلبی ارتباطی با آلودگی به ویروس کرونا ندارد اما به طورکلی افراد به واسطه سن، وجود فاکتورهای خطر، سابقه ژنتیکی و خانوادگی، فشارخون بالا، ابتلا به دیابت، چربی خون بالا و امثال آن، در معرض خطر ابتلا به سکته های قلبی هستند و اگر سن بالای 40 سال دارند توصیه می شود هر شب یک عدد قرص آسپرین 80 میلی گرم مصرف کنند که این احتمال را کمتر کند.
پزشک مرکز درمانی در کرمان در پاسخ به فردی که پرسید « سوزش سینه پیدا کردم و می خواستم ببینم آیا کرونا است یا خیر؟ البته قبلاً غلظت خون نیز داشتم» افزود: علامتی که ذکر کردید از نشانه های ابتلا به کرونا نیست پس نگرانی نداشته باشید و سرفرصت باید دنبال علت های دیگر سوزش سر معده و سینه مانند علائم گوارشی و یا اختلالات تنفسی باشید.
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آلرژی فصلی دارم و هرسال با تنگی نفس مواجه هستم؛ از عصر تنگی نفس شدید بدون تب دارم آیا می تواند از علائم کرونا باشد؟ بیان کرد: از نشانه های آلرژی فصلی می توان به سرفه، آبریزش بینی و تنگی نفس اشاره کرد و با توجه به اینکه شما سابقه اینگونه آلرژی ها را داشتید و الان نیز در فصل بهار هستیم و شیوع آلرژی ها زیادتر است، به احتمال قوی تنگی نفس شما مربوط به همان آلرژی است و باتوجه به اینکه تب هم ندارید احتمال کرونا برای شما بسیار ضعیف است.
صحبتی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه تقریباً 13 روز است که انتهای گلویم می سوزد و حتی زمانی که خمیازه می کشم درد می کند؛ البته یکی از دندان هایم خراب شده و بو بدی نیز می دهد؛ سرفه نمی کنم و نهایت تک سرفه داشته و گاهی درد آن به گوش هایم می زند و مشکل دوم اینکه الان یک ماه است بین قفسه سینه (هم سمت چپ و هم سمت راست) درد می گیرد و بیشتر درد در سمت چپ قفسه سینه است البته زمانی که مشغول کاری می شوم درد نمی گیرد و احساس می کنم به گلویم ارتباط دارد؛ تنگی نفس ندارم؛ الان که 33 سال دارم و سیگار می کشم اما تاکنون برای من این علائم پیش نیامده چکار کنم؟ اظهار داشت: شما مجموعه ای از علائم و نشانه های مختلف را ذکر کردید که گاهاً با هم ارتباطی هم ندارند و احتمالاً به همین دلیل است که همکاران در نوبت های قبلی پاسخ شما را نتوانستند به صورت کامل بدهند با این حال توصیه دارم جهت بررسی بیشتر با رعایت احتیاط های بهداشتی به مرکز درمانی مراجعه کنید و همچنین اصولاً براساس نشانه هایی که ذکر کردید احتمال عفونت و آبسه دندان با انتشار درد به گوش وجود دارد و در مورد ابتلای ریه ها و عفونت آن ها نیز باید یک بررسی و معاینه بیشتر صورت بگیرد.
وی در پاسخ به فردی که پرسید «من به بانک رفتم و کارمند بانک کرونا داشته و با اینکه من ماسک و دستکش استفاده کرده بودم آیا ممکن است من هم مبتلا شده باشم؟» توضیح داد: خوشبختانه الان در بانک ها فاصله گذاری و رعایت حفاظ بین ارباب رجوع و کارمندان رعایت می شود و استفاده از ماسک و دستکش نیز این احتمال را به حداقل می رساند به خصوص اگر کاغذ یا اسکناس بین شما رد و بدل نشده باشد؛ البته بهتر بود بعد از خروج از بانک دست ها را ضدعفونی کرده و از مالیدن دست با دستکش به چشم، مخاط بینی و دهان خودداری می کردید اما با این حال بهتر است طی 14 روز آینده مراقب علائم و نشانه های خود باشید و احتیاط های بهداشتی را بیشتر رعایت کنید و اگر کوچکترین نشانه ای از ابتلا به کرونا در خودتان مشاهده کردید، جهت انجام تست به یکی از مراکز جامع سلامت مراجعه کنید.
پزشک مرکز درمانی در کرمان در پاسخ به این سئوال «تقریباً 13 روز از علائم کرونا در من می گذرد؛ با بدن درد و سردرد شروع شده و این رفع شد؛ حس چشایی و بویایی خود را از دست دادم اما امروز به نظرم یک کم بو را حس می کنم؛ از دیروز داروی هیدروکسی کلرید مصرف می کنم تا چند روز این دارو را بخورم؟ و اینکه همسر و پسرم دیروز تست دادند گفتند که تست پسرم منفی اما همسرم مشکوک است چکار کنم؟ زیرا استرس زیاد داشته و بعضی وقت ها قفسه سینه ام درد می گیرد و معده ام نیز به خاطر داروها که می خورم اذیت است؛ تا چه زمانی باید از پسرم فاصله بگیرم» توضیح داد: به طور کلی از زمان مثبت شدن تست یا بروز اولین علائم و نشانه های بیماری کرونا نیاز است که افراد 14 روز ایزوله بوده و با دیگر افراد خانواده کمترین تماس را داشته باشند و همچنین داروی کلرید را که شروع کردید به مدت 5 روز و هر 12 ساعت یک عدد یعنی ۱۰ عدد قرص را باید در مجموع استفاده کرده و طی این مدت نیز فاصله فیزیکی و اجتماعی را با بقیه افراد خانواده حفظ کنید و همچنین نگرانی و اضطراب بیهوده نداشته باشید زیرا خوشبختانه روزهای خطر را پشت سر گذاشتید و قطعاً بعد از گذشت 13 روز رو به بهبودی کامل هستید.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه پسر 21 ماهه دارم که یک ماه است سرفه های کمی آن هم مخصوصاً شب ها دارد و با اینکه شربت ضدسرفه هم به او دادم اما بی نتیجه بوده و خارش بینی دارد؛ آیا احتمال دارد که آلرژی باشد؟ گفت: احتمال آلرژی برای پسر شما مطرح است؛ البته عفونت های ساده ویروسی هم باید مدنظر قرار بگیرند اما احتمال ابتلا به کرونا وجود ندارد و نگرانی بی مورد در این خصوص نداشته باشید.
صحبتی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه به خاطر اینکه از مواد ضدعفونی زیاد استفاده کردم، هرچند روز یکبار دچار تنگی نفس می شوم چکار کنم؟ افزود: موادی که برای گندزدایی استفاده می شود پایه کلر داشته و این ترکیبات کلر می تواند برای مخاط تنفسی ایجاد التهاب و آسیب بکند؛ به خصوص کسانی که سابقه ناراحتی های تنفسی دارند این عوارض در آن ها بیشتر است لذا توصیه می شود حتی المقدور از مواد گندزدا کمتر استفاده کرده و سعی کنید وسائل خود را با مایعات شوینده و آب ضدعفونی کرده و شستشو دهید و اگر نیاز به گندزدایی است از غلظت های مناسب (ترکیب 50 استکان آب با 1 استکان وایتکس) استفاده کنید و برای محیط خانه نیاز نیست از غلظت های بالا استفاده کنید و همچنین توصیه دارم هنگام استفاده از این مواد بهتر است تهویه مناسب در خانه برقرار باشد به طور مثال درها و پنجره را باز نگه دارید و یا اینکه هود آشپزخانه را روشن کنید که اثرات گاز کلر به حداقل برسد.
وی در پاسخ به فردی که پرسید «آیا همه کسانی که کرونا می گیرند ریه آن ها درگیر می شود؟» بیان کرد: خوشبختانه خیر؛ اکثر کسانی که مبتلا می شوند علائم بسیار خفیف داشته و یا حتی ممکن است بدون علامت باشند و درصد کمی از این افراد دچار عوارض ریوی می شوند که درصد کمتری از آن ها هم دچار عوارض شدید هستند که نیاز به بستری در بیمارستان است پس الزاماً ابتلا به کرونا به معنی درگیری ریوی نیست.
پزشک مرکز درمانی در کرمان در پاسخ به فردی که پرسید «مادرم 56 سال دارد و فشارخون داشته و قرص لوزار می خورد از دو روز پیش ناگهان گرفتگی صدا داشته و خستگی بدن دارند؛ البته تمام نکات بهداشتی را رعایت می کنند؛ لطفاً راهنمایی کنید» اظهار داشت: اگر گرفتگی صدا به تنهایی است نمی تواند نشانه ابتلا به کرونا باشد و علت های متعددی مانند ویروس هایی که حنجره را درگیر می کنند یا مشکلات دیگر در ناحیه حلق می تواند باعث گرفتگی صدا باشند لذا بهتر است استراحت داشته باشند و از مایعات کافی و دمنوش های گیاهی استفاده کنند و طی 3 روز آینده روند پیشرفت علائم ایشان را چک کنید و اگر علائم دیگری مانند تب یا سرفه اضافه شد، با رعایت احتیاط های لازم به یکی از مراکز جامع سلامت مراجعه کنید.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا کسی که دستکش استفاده نکند و بعد از بازگشت از محل کار به خانه، دست های خود را با الکل و مایع شستشو بشوید باز هم دچار کرونا می شود؟ خاطر نشان کرد: ویروس کرونا از طریق دست و پوست سالم وارد بدن نمی شود که بخواهد از این بابت نگرانی ایجاد کند اما مهم این است که ما دست آلوده را به بینی، چشم و دهان نزنیم لذا برای اینکار یا باید از دستکش استفاده کرده و دستکش را بعد از اینکه آلوده شد دور بیندازیم و یا اینکه دست ها را مرتب مخصوصاً بعد از تماس با اشیا و سطوحی که احتمال آلودگی دارد شستشو دهیم.
صحبتی ادامه داد: برای شستشو دست ارجحیت با آب و صابون است اما جایی که آب و صابون در دسترس ما نیست می توانیم از مواد ضدعفونی کننده که پایه الکل دارند هم استفاده کنیم.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه 13 روز از اولین علائم من می گذرد و داروی ناپروکسین هم 5 روز استفاده کردم آیا الان نیز بخورم یا فقط هیدروکسی کلرید استفاده کنم؟ توضیح داد: ناپروکسین را در روزهای اول ابتلا بهتر بود مصرف می کردید اما الان با گذشت 13 روز دیگر نیاز به استفاده نیست.
پزشک مرکز درمانی در کرمان در پاسخ به فردی که پرسید « من کویید 19 گرفتم و از شروع علائم تا تست 20 روز است اما تست من روز 17 آمده است؛ هیچ مشکلی هم ندارم؛ تا چه زمان باید قرنطینه باشم؟ گفت: برای کسانی که مبتلا هستند از اصطلاح ایزوله بودن استفاده می کنیم و قرنطینه بودن برای کسانی است که هنوز مبتلا نشدند و سالم هستند اما به هرحال شما نیاز است که از شروع اولین علائم و یا از تاریخی که تست شما مثبت شده به مدت 14 روز خود را نسبت به افراد خانواده ایزوله کنید.
وی در پاسخ به اینکه زمانی که کسی ناقل بیماری است از روز پاسخ آزمایش تا چند روز باید قرنطینه باشد؟ زیرا فرد مبتلا، بچه است و نمی توان او را کنترل کرد؛ افزود: تست کسی که مثبت است، چه علامت دار و یا بدون علامت می تواند ناقل بیماری بوده و ویروس را منتقل کند؛ به خصوص در مورد بچه ها زیرا علائم کمی دارند و یا بدون علامت هستند پس اگر تست pcr بچه ای مثبت شد حتماً لازم است از بقیه افراد خانه به خصوص افراد مسن تر فاصله داشته باشد که باعث انتقال ویروس به آن ها نشود.
صحبتی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه قرص و دارویی که از داروخانه می گیریم چطور ضدعفونی کنیم؟ بیان کرد: به هرحال متصدیان داروخانه احتیاط های بهداشتی لازم را هنگام بستن و توزیع نسخه انجام می دهند اما با این حال قرص ها و شربت هایی که به صورت بسته بندی است می توان بسته ها را با محلول ضدعفونی کننده، عاری از ویروس کرد و روش دیگر این است که اگر ضرورتی به استفاده فوری از داروها نیست، داروها را به مدت 5 روز قبل از مصرف در یک قسمت که در دسترس نباشد، نگهداری کنید و این مدت زمان کافی است که اگر ویروسی روی جلد دارو است از بین برود و بعد از آن با خیال راحت استفاده کنیم.
نظر شما