به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، برگزاری نشست آنلاين «تغيير سبک مديريت و رهبري در دوران پساکرونا»، دیپلماسی پارلمانی به تحقق صلح کمک می کند، لزوم تقویت جریان مقاومت برای مقابله با رژیم صهیونیستی، بررسی عملکرد مجلس در حوزه قانون گذاری و نظارت از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ماه است.
عدم صدور دستور محرومیت از خدمات کنسولی به منظور دستیابی به اشخاص تحت تعقیب در خارج از کشور
رئیس قوه قضاییه بخشنامه عدم صدور دستور محرومیت از خدمات کنسولی به منظور دستیابی به اشخاص تحت تعقیب در خارج از کشور را به مراجع قضایی کشور ابلاغ کرد. متن کامل این بخشنامه به شرح زیر است:
"بخشنامه"
مراجع قضایی سراسر کشور
برابر گزارشهای واصله، برخی از مراجع قضایی مبادرت به صدور دستور محرومیت از خدمات کنسولی به منظور دستیابی به اشخاص تحت تعقیب در خارج از کشور مینمایند. درحالیکه بهرهمندی از خدمات کنسولی از جمله حقوق مدنی هر فرد است که مطابق قانون اساسی (فصل سوم - حقوق ملت) و دیگر قوانین مرتبط، از قبیل ماده 958 قانون مدنی، برای اتباع کشور تضمین شده است و در قوانین جاری کشور نیز تصریحی بر محرومیت افراد، اعم از متهمان و محکومان از این خدمات وجود ندارد. بنابراین، نه تنها مجوزی برای صدور دستور محرومیت از این خدمات وجود ندارد، بلکه به عنوان مجازات اصلی و یا مجازات تبعی و یا تکمیلی نیز نمی تواند مورد حکم دادگاه قرار گیرد.
لذا مقتضی است مراجع قضایی از صدور حکم یا دستور محرومیت افراد از خدمات کنسولی خودداری نمایند. در صورتی که قبلاً دستوری در این ارتباط صادر گردیده، در اسرع وقت نسبت به لغو آن اقدام شود.
روسای کل دادگستری ها و دادسرای انتظامی قضات مسئول نظارت بر اجرای این بخشنامه هستند.
سید ابراهیم رئیسی
برگزاری نشست تخصصي آنلاين «تغيير سبک مديريت و رهبري در دوران پساکرونا»
مرکز آموزش مدیریت دولتی به منظور افزایش آگاهی مدیران و کارکنان سازمانها به پذیرش شرایط تغییرات بوجود آمده از بیماری کووید 19 و شناخت مدیریتی بهتر از دوران پساکرونا، دومین نشست تخصصی با عنوان «تغییر سبک مدیریت و رهبری در دوران پساکرونا» را برای کلیه مدیران و کارکنان دولت روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت از ساعت 10 تا 12 به صورت آنلاین و رایگان برگزار میکند.
امیرعبداللهیان در ابتدای این دیدار با اشاره به سابقه دیرینه مناسبات دو کشور گفت: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه همواره از روابط ممتاز و راهبردی برخوردار بوده و هستند و حمایتهای ایران از سوریه تا شکست کامل تروریسم همچنان تداوم خواهد داشت.
وی افزود: تهران، مسکو و دمشق همکاریهای راهبردی خود را ادامه خواهند داد و مقابله با تحریمهای اقتصادی ظالمانه دشمنان از مفاد همکاری های جدی سه کشور به شمار می رود.
دستیار ویژه رئیس مجلس با اشاره به اهمیت همکاریهای پارلمانی در توسعه ارتباطات دو کشور افزود: گسترش ارتباطات پارلمانی، نقش مؤثری در توسعه همکاریهای مشترک فیمابین دارد و دیپلماسی پارلمانی دو کشور به تحقق صلح و امنیت در منطقه کمک مؤثری می کند.
امیرعبداللهیان در پایان این دیدار بر اهمیت همکاریهای اقتصادی تهران و دمشق تاکید کرد و اضافه کرد: در پایان محدودیت اعمالی مقابله با کرونا ویروس باید توریسم سیاحتی و زیارتی دو کشور عملیاتی شود.
حجت الاسلام «علیرضا سلیمی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به روز قدس گفت: روز قدس یک مسئله مقطعی و گذار نیست چرا که قدس پاره ای از پیکر اسلام و قبله اول مسلمین است. قدس اشغال شده است و امروز تحت غصب غاصبین قرار گرفته است و قصه قدس قصه مقابله با یک رژیم آپارتاید است.
نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: معنا و مفهوم گرامیداشت روز قدس مبارزه با رژیم غاصب آدم کش و کودک کش است، رژیمی که خانه مردم را بر سر آنها خراب کرده است و بی گناهان را تحت شدیدترین فشارها قرار داده است.
وی تاکید کرد: ظلم با مرور زمان موضوع اش عوض نمی شود، پاسداشت روز قدس یعنی پاسداشت مبارزه با ظلم و پاسداشت مبارزه با خونریزی و قتل است، ما باید بدانیم که با گرامیداشت این روز با جریان آدم کشی مقابله می کنیم و برای آزادی قبله اول مسلمانان تلاش می کنیم.
این عضو فراکسیون روحانیون مجلس شورای اسلامی گفت: رژیم اشغالگر قدس با اقدامات خصمانه اش مسلمانان را به جان هم انداخته است و با گرامیداشت این روز اجازه نمی دهیم دیگران با ایجاد تفرقه بین مسلمانان به اهداف شان برسند.
آمریکا به اشغال سوریه با نقاب مبارزه با تروریسم پایان دهد
«مجید تخت روانچی» در نشست مجازی شورای امنیت سازمان ملل متحد که با موضوع سوریه برگزار شد، این مطلب را مطرح کرد و افزود: من موضع دیرینه ایران را بار دیگر تکرار میکنم که بحران سوریه باید با ابزارهای سیاسی حل شود. در این زمینه، ما همچنان از کار کمیته قانون اساسی، همانطور که در جلسات متعدد قالب آستانه بیان شده است، ادامه میدهیم. در حالیکه از کمیته برای انجام کار خود باید حمایت شود، به عنوان یک اصل، از همه اشکال فشارهای خارجی باید جلوگیری شود، همانطور که در آئین نامه آن تصریح شده است.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد اضافه کرد: در عین حال، هرگونه کمک احتمالی به کمیته حتی توسط سازمان ملل متحد، فقط باید به درخواست خود کمیته باشد.
تخت روانچی با تاکید بر اینکه با هرگونه برنامه جدایی طلبان و همچنین همه تلاشها برای ایجاد واقعیتهای جدید بر روی زمین مخالف هستیم، تصریح کرد: حاکمیت، استقلال سیاسی، وحدت و تمامیت ارضی سوریه باید کاملا مورد احترام باشد و بر این اساس، تمام نیروهای خارجی که حضور آنها توسط دولت سوریه مجاز نیست باید از خاک سوریه خارج شوند.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا، مثال زنده اشغال بخشهای خاصی از سوریه توسط نیروهای آمریکایی است که به حمایت از آنها و محافظت از گروههای تروریستی در زیر نقاب مبارزه با تروریسم ادامه میدهند.
بررسی عملکرد مجلس در حوزه قانون گذاری و نظارت
«علی لاریجانی» شب گشته (دوشنبه 29 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در آستانه پایان دهمین دوره قانون گذاری مجلس شورای اسلامی به ارائه گزارشی از عملکرد مجلس در حوزه قانون گذاری و نظارت پرداخت و با اشاره به اینکه مجلس شورای اسلامی پایگاه اصلی مردم سالاری و دموکراسی است، گفت: هر چه پشتوانه مردمی مجلس قویتر باشد این مجلس نماینده واقعیتر مردم و از قدرت برخوردار است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مجلس دهم ۶۲ درصد از آرای مردم را داشت، گفت: در طول ادوار مجلس پس از انقلاب، یک مجلس داریم که پشتوانه مردمی آن بیش از این بود که حدود ۷۲ درصد بود و بقیه پایینتر از این بودند و این دوره از مجلس از پشتوانه بسیار خوب مردمی برخوردار بود.
وی با اشاره به اینکه در مجلس دهم یک سوم اعضای مجلس یعنی ۱۰۳ نفر از ۲۹۰ نفر نماینده را ایثارگران تشکیل میدادند که یا سابقه جبهه دارند یا جانبازند، ادامه داد: ۱۶ نفر از نمایندگان فرزند شهیدند یعنی پیوند این مجلس با انقلاب خیلی قوی است و از نظر سابقه اجرایی ۸۰ درصد مجلس فعلی دارای سابقه اجرایی است و این کمک میکند به فهم مشکلاتی که مردم دارند چرا که هر چه سابقه اجرایی بیشتر باشد مشکلات مردم را بهتر میشناسند.
لاریجانی در ادامه توضیحات خود درباره ترکیب نمایندگان در مجلس دهم با بیان اینکه ۴ نفر در مجلس سابقه وزارت داشتند، چهار نفر سابقه استانداری، پنج نفر سابقه معاون وزیر، ۱۱ نفر سابقه فرمانداری و تعداد زیادی سابقه شهرداری داشتند، گفت: ترکیب نمایندگان ترکیبی بود که از افراد مختلفی که سابقه اجرایی داشتند تشکیل میشد.
رییس مجلس شورای اسلامی به سوابق تحصیلی نمایندگان این دوره از مجلس نیز اشاره کرد و گفت: در این مجلس ۱۶۷ نفر دکتری و فوق دکتری دارند و این کارآمدی افراد را میرساند که میتوانستند خوب تصمیم بگیرند و ۸۰ نفر از آنان تدریس دانشگاهی داشتند یعنی بخش مهمی از نخبگان را تشکیل میدادند بنابراین ظرفیت خوبی در مجلس دهم بود علیرغم ارائه برخی مطالب که گفته میشود اما باید دید که این مجلس در چه فضا و شرایطی کار کرد./
نظر شما