دفاع از مظلومیت فلسطین ریشه در آموزه های دینی و عقلانیت انقلابی ملت ما دارد

حجت الاسلام ملک زاده با اشاره به روز جهانی قدس گفت: دفاع از مظلومیت فلسطین و مقابله با ظلم رژیم غاصب صهیونیستی، ریشه در آموزه های دینی و عقلانیت انقلابی ملت ما دارد.

حجت الاسلام و المسلمین «محمد ملک زاده» در گفتگو با  خبرگزاری شبستان در قم ضمن گرامیداشت روز جهانی قدس اظهار داشت: تدبیر حکیمانه امام خمینی(ره) مبنی بر اعلام آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز جهانی قدس، آن چنان شوری در جهان اسلام دمیده که گذشت ایام نه تنها هرگز از تاثیرات آن نکاسته بلکه اتفاقاً جهان روز به روز شاهد آشکارتر شدن پیامدهای مثبت آن تصمیم تاریخی است.

 

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی افزود: امروز مسلمانان بیش از گذشته امیدوارند با شنیدن نوید آزادی قدس شریف از چنگال اشغالگران صهیونیست، به زودی شاهد بازگشت قبله اول مسلمین به آغوش جهان اسلام باشند، ضمن آن که اکنون ملت های مسلمان و آزاده جهان دریافته‌اند که مقاومت در برابر رِژیم اشغالگر صهیونیستی و دفاع برای آزادی قدس شریف فقط به ساکنان فلسطین مربوط نمی‌شود بلکه مسئولیت آن متوجه همه مسلمانان و آزادیخواهان جهان است.


عضو انجمن مطالعات سیاسی حوزه علمیه قم همچنین گفت: از سویی باید توجه داشت که سیاست دائمی جمهوری اسلامی ایران در دفاع از ملت مظلوم فلسطین، بر پایه مقاومت در برابر ظلم، دفاع از مظلوم و عدم سازش با ظالم شکل گرفته است.


وی در ادامه به برخی از مهم ترین مبانی دینی عدم سازش با متجاوز و دفاع از مظلوم اشاره کرد و بیان داشت: خداوند متعال در قرآن کریم با صراحت مسلمانان را از سازش با کسانی که در امر دین با مسلمین پیکار کرده و آنان را از خانه‌های خود بیرون راندند، یا کسانی که به کمک متجاوزان شتافتند، نهی نموده و هشدار می‌دهد "هر کس با این متجاوزان رابطه دوستی برقرار کند، در ردیف ظالمان و ستمگران است (سوره ممتحنه،آیه 6)

 

ملک زاده همچنین گفت: واقعیت آن است که امروز رژیم صهیونیستی و حامیانش که مسلمانان را از بخشی از سرزمین‌های اسلامی اخراج و با اشغال فلسطین مردمان این سرزمین را آواره کرده‌اند و نیز دولت هایی که از متجاوز حمایت نموده‌اند، مصداق بارز این آیه شریفه می‌باشند.


وی ادامه داد: در این شرایط طبق دستور صریح قرآن مجید، وظیفه همه مسلمانان در برابر این رژیم غاصب، قطع رابطه دوستانه و مبارزه برای آزادی قدس شریف است و لذا سران مرتجع عرب که امروز برای خشنودی آمریکایِ حامی متجاوز، دم از صلح و سازش با رژیم غاصب صهیونیستی می‌زنند به مصداق این آیه شریفه خود در جبهه ظالمان و ستمگران قرار دارند.


این تحلیلگر و کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: خداوند همچنین در آیات دیگر همچون آیات سوره مبارکه حج، ضمن دفاع از مظلومان، آنان را نوید می‌دهد که در صورت مقاومت در برابر ظلم، مورد نصرت الهی قرار خواهند گرفت.


وی ابراز داشت: در اين آيات به دو نکته مهم از فلسفه‌ جهاد در برابر ظلم اشاره شده است؛ نخست آن که جهاد مظلوم در برابر ظالم، حق طبيعى و عقلى هر انسانی است که مورد ظلم واقع شده باشد و دوم هم این که این جهاد در برابر طاغوت هايى است كه قصد محو نام خدا از دل ها و ويران ساختن عبادتگاه‌هایی كه مركز بيدارى افكار است را دارند.


عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی همچنین افزود: در آیه 75 سوره نساء نیز خداوند با لحن توبیخ‌آمیز سایر مسلمانان را که نظاره گر ظلم به همنوعان خود می‌باشند مخاطب قرار داده و سوال می‌کند که چرا به یاری زنان و کودکانی که در چنگال ظلم گرفتار شده‌اند، نمی‌شتابید؟!


وی با بیان این که در منطق قرآن کریم همه مسلمین یک امت و مخلوق یک خالق می‌باشند و بنابراین همه در برابر یکدیگر مسئول هستند، اظهار داشت: بر این اساس مسلمانان نباید نسبت به مسلمانان دیگر که مورد ظلم واقع شده‌اند بی تفاوت باشند، کما این که به فرموده پیامبر اکرم(ص) کسی که صدای مظلومی را بشنود و  بدون عذر به او کمک نکند، مسلمان نیست.


ملک زاده افزود: امیرالمؤمنین علی (ع) نیز ظلم ستیزی و مبارزه با مستکبران و دفاع از حقوق مظلومان را یکی از وظایف اصلی حکومت اسلامی و علمای اسلام عنوان کرده و به خصوص بعد از خاتمه جنگ نهروان با صدای بلند فرمودند:  "ناتوان ستمدیده در نظر من، عزیز است تا حقش را بگیرم و زورمند ستمگر نزد من، حقیر و ضعیف است تا حق دیگران را از او بستانم" (نهج‌البلاغه، خطبه 37)


وی اضافه کرد: ایشان همچنین در آستانه شهادت پس ضربت ابن مجلم در محراب مسجد کوفه، خطاب به امام حسن(ع) و امام حسين(ع) وصیت فرمودند که شما را به تقواى الهى سفارش مى‏‌نمايم، و اينكه دشمن ستمگر و يار ستمديده باشيد. (نهج البلاغه، نامه 47)


عضو انجمن مطالعات سیاسی حوزه علمیه قم بیان داشت: برخی به اشتباه تصور می‌کند عقلانیت در سازش با قدرت های سلطه‌گر و متجاوز است و حال آن که رهبر معظم انقلاب با انتقاد از کسانی که چالش با قدرتهای استکباری را هزینه‌دار و غیر عقلانی می‌دانند و سازش با قدرتها را توصیه می‌کنند، می فرمایند:"... چالش هزینه دارد، امّا سازش هم هزینه دارد. ... چالش اگر عقلائی باشد، چالش اگر منطبق با منطق باشد، اگر با اعتمادبه نفس باشد، هزینه‌اش به مراتب کمتر از هزینه‌ی سازش است.


وی افزود: این واقعیتی است که در طول چهار دهه از عمر انقلاب اسلامی ایران بارها به اثبات رسیده که وادادگی و انفعال در برابر قدرت های استکباری همواره هزینه‌های به مراتب سنگین‌تری در مقایسه با حفظ روحیه انقلابی‌گری و مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم برای کشور به همراه داشته است، چرا که به تعبیر مقام معظم رهبری نظام سلطه به هیچ چیز قانع نیست و هر عقب‌نشینی در مقابل دشمنان، آن‌ها را به طرح مطالبات جدید تشویق می‌کند و این سلسله‌ عقب‌نشینی و مطالبات جدید‌ هیچ پایانی ندارد.


عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: وضعیت امروز مردم فلسطین نتیجه چند دهه سازشِ سران تشکیلات خودگردان است که بعد از سالها مذاکره با رژیم اشغالگر قدس تنها به یک بخش باریکی از کشورشان رضایت دادند در حالی که جنوب لبنانِ آزاد شده نتیجه چالش حزب‌الله لبنان با استکبار جهانی است.


وی افزود: هزینه سازش رژیم پهلوی با انگلیس و آمریکا، جدا شدن بحرین به عنوان بخشی از خاک سرزمین ایران بود و نتیجه مقاومت و ایستادگی در جنگ تحمیلی هشت ساله با استکبار جهانی، حفظ میهن و ممانعت از واگذاری حتی یک وجب از خاک این کشور به دشمنان را در پی داشت. هزینه سازش، تحمیل قراردادهای ننگین ترکمان چای و گلستان به کشور ایران بود؛ واگذاری حوزه آبی هیرمند، ارتفاعات مرزی آذربایجان و... بود؛ این همه یعنی سازش پر است از چالش‌های غیرعقلانی و لذا باید توجه داشت که منطق و عقلانیت در نفس انقلابی‌گری و سازش‌ناپذیری با ظالمان، متجاوزان و مستکبران نهفته است که همین مساله می‌تواند نوید آزادی قدس شریف در آینده‌ای نزدیک را تحقق بخشد.

کد خبر 930708

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha