به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، هفتم خرداد ۱۳۴۳، نیکوکاری چشم از جهان فرو بست که با احداث یک پرورشگاه ویژه کودکان بیسرپرست، «پدر یتیمان رشت» نام گرفت. «کاظمخان مژدهی» معروف به معتمدین همایون، در سال ۱۲۶۴ شمسی در رشت متولد شد و در اولین مدرسهای که به سبک مدارس نوین به همت پدرش «معین مژدهی» در رشت تاسیس شده بود، مشغول به تحصیل شد.
وی در سنین نوجوانی به تهران رفت و وارد مدرسه آلیانس فرانسویها شد، سپس یک سال در دارالفنون تحصیل کرد.
«کاظمخان مژدهی» با آغاز زمزمههای مشروطه، به صف انقلابیون پیوست و از فرماندهان دستههای مشروطهخواه شد. بعد از فرار «محمدعلی میرزا» به روسیه، مدتی ریاست یکی از پادگانهای مازندران را برعهده گرفت.
سالها بعد، در نهضت جنگل به رهبری میرزا کوچک جنگلی، حضور یافت و نقش فعالی ایفا کرد.
وی در سال ۱۳۱۰ خورشیدی، به نمایندگی از مردم انزلی به مجلس راه پیدا کرد. بعدها از فعالیتهای انقلابی و سیاسی کناره گرفت و وارد امور خیریه شد. او از اعضای اصلی انجمن خیریه رشت بود که موسساتی چون بیمارستان پورسینا(۱۳۰۳) بنگاه حمایت از مادران و نوزادان(۱۳۲۳)، آسایشگاه معلولین (۱۳۳۲) و ... توسط اعضای آن در رشت بنیان نهاده شد.
کاظمخان مژدهی و همسرش افسر مژدهی فررندی نداشتند، از این رو از کودکان یتیم در منزل مسکونی خود نگهداری میکردند. ابتدا چهار کودک یتیم را سرپرستی میکردند.
کاظمخان بعدها در سال ۱۳۱۷ خورشیدی پنج باب خانه خود و همسرش را در هم کوبید و بنای موسسه بزرگی را پی ریخت که صدها کودک یتیم و بیسرپرست در آنجا نگهداری و تربیت شدند. پرورشگاه مژدهی از سال ۱۳۱۴ به طور خصوصی و غیررسمی شروع به فعالیت کرد و از سال ۱۳۲۸ به ثبت رسید.
وی در ۷ خرداد ۱۳۴۳ چشم از جهان فروبست و در وادی السلام نجف اشرف در کنار همسرش افسر مژدهی آرمید.
نظر شما