«حجتالاسلام سید ولیالله مهدوی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اندیمشک، ضمن تبریک عید فطر، ماه رمضان را دعوتی برای بازیافتن خود حقیقی و معنوی انسان دانست و اظهار کرد: ماه رمضان همچون ندایی توجه انسان را به خداوند سبحان معطوف میکند و ضیافتی است تا انسان بتواند از مائده تقوا بهرهمند شود.
امام جمعه موقت اندیمشک با اشاره به اینکه خداوند سبحان عید فطر را در پایان ماه رمضان قرار داده افزود: عید فطر، عید توفیق بر طاعت و اطاعت و بندگی است و این عید بهعنوان نعمتی ارزشمند و بزرگ محسوب میشود.
وی با بیان اینکه عید فطر عید میثاقبستن با فطرت حقیقی انسان است که خداوند سبحان انسان را بر فطرت بندگی خلق کرده اذعان داشت: عید فطر بستری برای خداجویی و بندگی و ذکر و یاد خداوند متعال است که ما باید زیباییهای معنوی عید فطر را قدر بدانیم.
حجتالاسلام مهدوی تصریح کرد: خداوند سبحان ساکنان آسمانها را مامور کرده تا جوایز و پاداشهایی را که از عرش الهی برای ساکنان کره خاکی هدیه داده و از فضل آن مقدر کرده، در روز بزرگ عید فطر بر بندگان خاص این عطایا نازل شوند.
وی عید فطر را عید شکوفایی و معطرشدن فضای زندگی انسان به معنویت و تقوا دانست و عنوان کرد: فطرت انسان عطر دلانگیز و روحافزایی دارد که باعث زندگی در پرتو فطرت الهی انسان میشود.
امام جمعه موقت اندیمشک بیان کرد: مسلمانان جسم را بهوسیله غسل و با پوشیدن لباسهای تمیز خوشبو میکنند، پاکیزگی روح و جان را بهواسطه دعا و مناجات و نماز انجام میدهند و سر انجام پاکیزگی اموال و داراییهای خود را بهوسیله پرداخت زکات و کمک به انسانهای فقیر و نیازمند تکمیل میکنند.
وی به ارائه برخی فضائل عید فطر پرداخت و ادامه داد: عید فطر همچون شبهای قدر ارزشمند است و در این روز خدواند سبحان پاداشهای خود را به مومنان روزهدار میبخشد و آنها را مورد فضل و عنایت قرار میدهد.
حجتالاسلام مهدوی اضافه کرد: عید فطر بهعنوان یک هدیه الهی به حساب میآید که خداوند سبحان به بندگان عطا کرده و این روز، روز وحدت و یکپارچگی مسلمانان است که در کنار یک ماه روزهداری در پایان ماه رمضان که به عبادت خداوند سبحان پرداختهاند، کام خود را با ذکر حضرت حق شیرین میکنند.
وی نماز را از مهمترین اعمال روز عید فطر برشمرد و افزود: توصیه شده که مومنان این نماز را تا ظهر بخوانند و دلهای پاک خود را آماده دریافت فضائل و نعمتهای الهی کنند.
امام جمعه موقت اندیمشک با بیان اینکه پرداخت زکات فطره از اعمال مهم و واجب روز عید فطر است اذعان داشت: هر شخص باید زکات خود و نانخور خود را به مستحق و مستمند بپردازد و زمان ادای این واجب نیز مغرب آخرین روز ماه رمضان تا ظهر روز عید فطر است.
وی ابراز کرد: با توجه به اینکه پرداخت زکات فطره بهعنوان حق مالی باعث سلامتی جسم و روح انسان میشود، آن را زکات بدن مینامند و وجه تناسب آن با معنای اسلامی به شکلی مقتضای اسلام است.
حجتالاسلام مهدوی به نقش و اهمیت پرداخت زکات فطره اشاره کرد و یاد آور شد: با توجه به آثار و برکات زیاد زکات فطره، مشخص است که دین مبین اسلام توجه ویژه و خاصی به مستمندان و اقشار ضعیف دارد.
وی پرداخت زکات فطره را از زمینههای تزکیه نفس برشمرد و خاطر نشان کرد: پرداخت زکات فطره باعث قبولی روزه ماه رمضان میشود و سلامتی جسم انسان و پاکسازی روح از رذائل اخلاقی را به همراه دارد.
نظر شما