تابلوی سیمرغ  استاد جزی زاده در حرم امام رضا آدم را به حیرت وا می دارد

استاد نگارگری کشور با بیان اینکه کارهای هوشنگ جزی زاده آدم را به حیرت وا می دارد، گفت:به خصوص دو تابلوی سیمرغی که در حرم امام رضا(ع) از او وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مراسم نکوداشت استاد هوشنگ جزی زاده عصر جمعه دوم دی ماه در تالار ناصری خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

 

 در ابتدای این مراسم مجید سرسنگی، مدیرعامل خانه هنرمندان ایران گفت: ما تا به حال نسبت به ارزش و اعتبار هنرهای سنتی نتوانسته ایم کارهای ارزشمندی انجام دهیم، در حالی که اگر می خواهیم در حوزه هنرهای مدرن هم صاحب هنرهای ارزشمندی باشیم، باید هنرهای اصیل ایرانی و تجربه ای که اساتید ما در این زمینه سالهای سال و با مرارت به دست آورده اند، را مورد توجه قرار دهیم.

 

وی همچنین در توصیف آثار جزی زاده اظهار کرد: آثار استاد جزی زاده نه تنها از نظر تکنیک بلکه از نظر معنوی نیز تا عمق جان نفوذ می کند. بنابراین پرداختن به هنرهای سنتی در کنار هنرهای مدرن از اهمیت بسیاری برخوردار است و از این رو است که جای خالی چنین صنفی در خانه هنرمندان ایران به شدت احساس می شود.


من و جزی زاده در یک هنرستان درس خواندیم


استاد محمود فرشچیان در ادامه این مراسم، ضمن توصیف سبک نقاشی استاد هوشنگ جزی زاده گفت: من و جزی زاده در یک هنرستان درس خوانده ایم و با هم دوست بوده ایم. از نظر من، کارهای او انسان را به حیرت وامی دارد، به خصوص دو تابلوی سیمرغی که در حرم امام رضا(ع) از او وجود دارد.

 

فرشچیان ضمن تقدیر از اساتیدی چون استاد بهادری و استاد رستم شیرازی افزود: اساتید بسیاری که هم اکنون جز پیشکسوتان به شمار می روند، سالهای سال در هنرستان اصفهان زحمت کشیده و مطالعه بسیار داشته اند و من در اینجا آرزوی سلامتی و سرافرازی آنها را دارم.


هنرهای سنتی مان را حفظ کنیم


مجید مهرگان در ادامه این مراسم گفت: من کوچکترین شاگرد استاد فرشچیان هستم و به این مساله افتخار می کنم، چرا که از نظر من، او و استاد جزی زاده جز معدود هنرمندانی هستند که نفس به نفس نزد اساتید بزرگی چون استاد بهادری آموزش دیده اند.

 

مهرگان افزود: شاید اگر ما تلاشی بسیار داشته باشیم، بتوانیم ادامه دهنده راه آنها باشیم، اگرچه پدید آمدن هنرمندانی چون فرشچیان، جزی زاده و مهرگان شاید غیرممکن باشد، چرا که این اساتید مثل و مانندی ندارند.

 

وی همچنین اظهار کرد: ما موظفیم این هنر ارزشمند را حفظ کنیم و به نسل آینده نیز انتقال دهیم، از این رو، سیاست های ما نیز باید در جهت پیشبرد چنین هنرهایی باشد.


مجید شریف زاده از دیگر سخنرانان این مراسم بود که ضمن اشاره به چگونگی پیوند این هنرها با آداب و رسوم سرزمین ایران گفت: جزی زاده شاید از نسل هنرمندان نگارگری باشد که پا فراتر گذاشته و هنرش جهانی شده است.


در پایان مراسم نیز استاد هوشنگ جزی زاده ضمن تشکر از مجید سرسنگی، مدیرعامل خانه هنرمندان و بهمن نامور مطلق، گفت: من یکی از کوچکترین هنرمندان دنیا هستم و امیدوارم که روزی یکی از اساتید بزرگ در این زمینه باشم.

 

گفتنی است، در این مراسم آخرین اثر هوشنگ جزی‌زاده با حضور شهردار تهران،محمود فرشچیان،مدیرعامل خانه هنرمندان ایران و این هنرمند رونمایی شد. 

 

هوشنگ جزی‌زاده از جمله هنرمندانی است که میراث خاندان مادری‌اش را به ارث برده و علاوه بر آن در محضر اساتیدی چون حاج مصورالملکی، جواد رستم شیرازی و عیسی بهادری شاگردی کرده است.

 

لازم به یاد آوری است، نمایشگاه آثار نگارگری جزی‌زاده تا هفتم دی‌ماه در نگارخانه ممیز خانه هنرمندان ایران ادامه خواهد داشت.


 

پایان پیام/

 

کد خبر 93268

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha