آشفتگی بانک های اسلامی مراکش به دلیل کرونا

شیوع ویروس کرونا باعث توقف خدمات بانک های اسلامی در مراکش شده است، زیرا در وضعیت قرنطینه خانگی اموال غیر منقول مانند املاک دچار رکود شدند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از العربی الجدید، در پی رکود اموال غیر منقول به دلیل شیوع ویروس کرونا و درسایه تدابیر قرنطینه خانگی و تدابیر بهداشتی، خدمات بانک های اسلامی در مراکش به مردم متوقف شدند.

 

به نظر می رسد که بانک های اسلامی که در مراکش مشارکتی نامیده می شوند، بیشتر معاملات خود را از زمان تاسیس از طریق تامین بودجه به نفع کسانی که می خواهند صاحب مسکن شوند، انجام می دهند. اما فعالیت بازار املاک در دوره اخیر به دلیل شیوع ویروس کرونا متوقف شده است.

 

این تامین بودجه ها و سرمایه ها که بانک های اسلامی آن را تا مارس گذشته فراهم کردند، به 985 میلیون دلار رسیده است که در مقایسه با پایان سال گذشته 6.8 درصد افزایش داشت. اما قرنطینه خانگی تاثیر منفی بر این فرآیند به ویژه در ماه های آوریل و می 2020 میلادی گذاشته است.

 

برهمین اساس، کارشناسان اقتصادی پیش از این نیز نسبت به کاهش مداخله بانک های مشارکتی در تامین بودجه املاک و خودروها ابراز نگرانی کردند، زیرا آنها به صدور اوراق اسلامی و ایجاد صندوق های سرمایه گذاری با رعایت اصول مالی اسلامی دعوت کرده بودند.

 

«عمر الکتانی» کارشناس مالی اسلامی در مراکش در اظهاراتی گفت: بانک های مراکش در مدت اخیر تدابیری را به منظور بازگرداندن سرمایه به بانک ها و کاهش سود اصلی که تنها مورد توجه بانک های کلاسیک است، اتخاذ کردند.

 

الکتانی افزود: بانک های مشارکتی از پارادوکسی رنج می برند که هیچ ارتباطی با سیاست دولت ندارد، بلکه به روش تعامل مردم با آنها برمی گردد. هنگامی که برای به دست آوردن سرمایه به آن چشم می دوزند، حساب هایی را در بانک های کلاسیک افتتاح می کنند.

 

وی معتقد است: مقامات دولتی قرار بود که مسئله ضعف نقدینگی را در بانک های اسلامی برطرف کنند تا در تامین اعتبار پروژه های اقتصادی در ابعاد اجتماعی و توسعه ای و عمرانی کمک کنند. اما به دلیل شرایط کنونی این مسئله محقق نشده است.

 

کد خبر 932846

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha