گل‌های محمدی گلپایگان، ارز آور می‌شوند

یارمحمدیان با اشاره به سیاست ایجاد هزار هکتار در شهرستان گلپایگان که در طولانی مدت برای شهرستان گفت: تولید کنندگان گلپایگانی با ایجاد صنایع تبدیلی گل محمدی و به خصوص تولید اسانس و صادرات آن، مانع از خام فروشی این محصول شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گلپایگان، «حسین یارمحمدیان» در حاشیه برداشت گل محمدی از اراضی کشاورزی به خبرنگاران گفتهدف گذاری برای کشت گل محمدی در فاز اول، ۵۰۰ هکتار و در طولانی مدت، هزار هکتار است و  در دو سال اخیر شهرستان گلپایگان دارای ۱۵۰ هکتار گل محمدی بارور است.
فرماندار گلپایگان با یادآوری پیشتازی شهرستان کاشان در عرصه کشت و تولید گل محمدی در استان اصفهان، بیان کرد: اگر شهرستان به هدف گذاری بلند مدت خود دست یابد، می تواند در این عرصه با شهرستان کاشان رقابت کند.
وی با بیان‌ اینکه حضور اتباع خارجی در شهرستان گلپایگان ممنوع است، تاکید کرد: استفاده از ظرفیت ۱۰۰ درصدی نیروی بومی شهرستان در دو سال اخیر برای برداشت گل محمدی صورت گرفته است و این نگاه ادامه دارد.
یارمحمدیان از هدف گذاری برای صنایع تبدیلی گل محمدی در شهرستان گلپایگان و تولید اسانس و جلوگیری از خام فروشی خبر داد.

 

مزارع گل محمدی، اشتغال زا در تولید، کشاورزی و گردشگری 
در ادامه «حیدر علی گلمحمدی» با اشاره به رعایت الگوی کشت در شهرستان و اجرای  سیاست کشت های پر مصرف به طرف کشت های کم مصرف توسط اداره جهاد کشاورزی گفت: بیش از ۱۵۰ هکتار در شهرستان گلپایگان زیر کشت گلمحمدی بارور است و تولید میانگین آن حدود سه تا چهار تن در هکتار است و این میزان در بعضی مزارع تا ۵ تن در هکتار می رسد.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان گلپایگان، برداشت گل محمدی از مزارع شهرستان را مهم ترین مشکل این صنعت برشمرد و بیان کرد: برداشت گل محمدی نیاز به نیروی تخصصی و ماهر دارد و در این دو سال اخیر با همکاری شورای تامین شهرستان، این مشکل حل شده است 
وی ایجاد صنایع تبدیلی گل محمدی از نیاز های شهرستان گلپایگان توصیف کرد و افزود۸ کارگاه سنتی، ۲ کارگاه نیمه صنعتی در این حوزه فعال است و ۲ کارخانه صنعتی، تجهیزات مورد نیاز را خریداری کردند ولی هنوز نصب و فعال سازی نشده است.
گل محمدی توسعه کشت این گیاه را تا هزار هکتار در شهرستان پیش بینی کرد و ادامه داد: گسترش کشت به دلیل نبود صنایع تبدیلی مورد نیاز متوقف شده است و خرید تضمینی گل محمدی نیز وجود ندارد و باید این صنایع در شهرستان فعال سازی شوند 
رئیس اداره جهاد کشاورزی گلپایگان هدف گذاری شهرستان را گذر از تولید گلاب و رسیدن به تولید اسانس با هدف صادرات و ارز آوری عنوان کرد و گفت: مزارع گلمحمدی می تواند سالانه ۵۰۰ هزار نفر را در زمینه گردشگری جذب کند و این برآورد با توجه به استقبال هر ساله از جشنواره های کباب و لبنیات شهرستان و ظرفیت های بومی گلپایگان صورت گرفته است./

کد خبر 933190

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha