خبرگزاری شبستان- گرگان؛ امسال که سوی مقام معظم رهبری سال جهش تولید نامگذاری شده است، باید همه اقشار از دولت و ملت و نیروهای مردمی به میدان بیایند و در برابر مشکلات بایستند و تولیدات را افزایش دهند.
کانون های فرهنگی و هنری مساجد نیز یکی از گسترده ترین و مؤثرترین شبکه های مردمی است که می توانند کارهای متعدد و زیادی را در عرصه فرهنگ و هنر انجام دهند.
در سال جهش تولید، ظرفیت های بالایی در کانون های فرهنگی و هنری وجود دارد که می تواند به جهش تولید در کشور کمک کند.
از همین روی «حسین منتظری»، مدیر کانون فرهنگی هنری شهید باهنر مسجد جامع رامیان به سوالات خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان پاسخ داد.
کانون فرهنگی هنری شهید باهنر رامیان در سال جهش تولید چه ظرفیتی دارد؟
کانون فرهنگی هنری شهید باهنر رامیان در سال جهش تولید میتواند مانند بقیه تشکل ها ظرفیت هایی را ایجاد کند.
در خصوص برنامه های فرهنگی هنری ظرفیت خوبی در اختیار کانون ها است که می تواند کمک بزرگی در جهش تولید، امور فرهنگی، فیلم، نمایشنامه، عکس، نقاشی، موسیقی و همه مسائل فرهنگی ایجاد کند.
هرکسی به نوبه خود می تواند این ظرفیت را ایجاد کند. کانون های فرهنگی هنری یک مأموریت و ظرفیتی دارند؛ پایگاههای مقاومت بسیج یک مأموریت و ظرفیتی دارند؛ کارخانه های تولیدی یک مأموریت و ظرفیتی دارند؛ هر کسی به نوبه سهم خود می تواند در سال جهش تولید گامهای مثبت خوبی را بردارد.
همان گونه که مقام معظم رهبری امسال را سال جهش تولید نامگذاری کردند بنده نیز به عنوان مدیر کانون بر خود وظیفه می دانم که به این شعار سال برنامهریزی کنم و فعالیت های فرهنگی هنری مسجد را به این مسیر سوق دهم.
واژه آتش به اختیار که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده را در خصوص کانون ها چگونه ارزیابی می کنید؟
ارزیابی بنده به عنوان مدیر کانون از واژه آتش به اختیار که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شد ماموریت کانون ها را سنگین تر می کند.
باید در فضای مجازی ورود پیدا کنیم و آن چیزی که اسلام ناب می خواهد را از احادیث و روایات و کارشناسان فرهنگی هنری مساجد برداشت کنیم و کارگروه هایی را تشکیل و راه حل های مناسبی برای فضای مجازی از دل کارگروه در بیاوریم.
البته راهکارها باید از دل کارگروه ها در بیاید، کارگروه ها باید به مسائل مذهبی، اعتقادی، علمی، فرهنگی و هنری در راستای عمیق اسلام ناب محمدی بپردازند که اگر این باشد میتوانیم موفقیت خوبی داشته باشیم.
به نظر من باید از همه ظرفیت جامعه به خصوص کانون های مساجد و به ویژه نیروهای متخصص کامپیوتر و رایانه کمک بگیریم، چرا که اگر ما ابزار امروز را شناختیم میتوانیم موفقیت بزرگی داشته باشیم، امروز ابزار روز دنیا و علم روز دنیا کامپیوتر و تشکیلات کامپیوتری است و باید بدانیم از امکانات صوتی تصویری دنیا چگونه استفاده بهینه کنیم.
نقش کانون های فرهنگی و هنری مساجد در وضعیت کرونایی باید چگونه باشد؟
برای مقابله با ویروس کرونا برنامه ریزی در سطح شهرستان رامیان انجام شد و کانون شهید باهنر نیز به عنوان یکی از اعضای این ستاد جهت پیگیری امورات و به کارگیری نیروها در امورات سمپاشی، خدماترسانی، تهیه ماسک، لباس پرستاری و غیره اقداماتی را انجام داد.
همانگونه که همه مردم در جنگ هشت ساله تمام اقشار خود را در خدمات رسانی به رزمنده های اسلام سهیم می دانستند، امسال نیز برای مقابله با کرونا نیروها به نحو احسن وارد عمل شده فعالیتهای مقابله ای و پیشگیری با این ویروس را اجرا کردند.
البته وضعیت کرونا در کشور ما از وضعیت مناسبی نسبت به کشورهای اروپایی و آمریکایی برخوردار بوده است، چرا که یک پرستار خود وظیفه می دانست که نسبت به خدماتی که باید انجام می داد را انجام دهد، در زمان جنگ هم همین گونه بود یک رزمنده احساس این را داشت که باید وظیفه خود را به نحو احسن انجام دهد و اینجا هم در گزارش ها دیدیم که واقعاً پرستارها چگونه و با اخلاص و با نیت پاک وظیفه خود را انجام می دادند.
فعالیت های فرهنگی در کانون ها چه تاثیری در جنگ بیولوژیک دشمن دارد؟
در خصوص جنگ بیولوژیک می توانیم به دستورات ناب اسلام محمدی اشاره کنیم؛ نظافت من الایمان که اسلام نسبت به نظافت چقدر تاکید کرده است و ائمه علیهم السلام هم نسبت به این موضوع اشارات زیادی داشته و می توانیم برای کسانی که آسیب پذیر هستند، روشنگری کنیم.
اقدامات انجام شده کانون در مقابله با ویروس کرونا؟
اولین اقدامات انجام شده در کانون برای مقابله با ویروس کرونا، تشکیل ستاد شهرستان بود که حقیر هم به عنوان عضو کوچکی از این ستاد، فعالیت خود را به نحو شایسته و بایسته انجام دادم.
سمپاشی معابر عمومی با همکاری شهرداری و استفاده از نیروهای پایگاه های مقاومت و نیروهای کانون فرهنگی هنری از اقدامات صورت گرفته برای مقابله با کرونا بوده است.
تهیه ۶۰ دست لباس با همت خیرین و تحویل به بیمارستان و تهیه ماسک از دیگر اقدامات صورت گرفته بود.
در راستای رزمایش مواسات و همدلی و کمک به نیازمندان، کانون باهنر چه اقداماتی انجام داد؟
در خصوص رزمایش مواسات و همدلی و کمک به نیازمندان اولین تصمیمی که گرفته شد با افراد خیر و کسانی که توانایی کمک داشتند جلسه گذاشته شد و کمک شایان خوبی تدارک دیده شد و از ظرفیت جامعه شهرستان رامیان استفاده مطلوبی شد.
با استفاده از ظرفیت کانون در شهرستان رامیان افراد نیازمند را شناسایی و تحویل ستاد کردیم.
توزیع بسته های معیشتی و نان صلواتی با همت خیرین از اقدامات صورت گرفته کانون در رزمایش همدلی بوده است.
نظر شما