جواد آرین منش، نایب رئیس اول کمیسیون فرهنگی مجلس در گفت و گو با خبرنگار شبستان پیرامون ارزیابی عملکرد نهضت سوادآموزی گفت: آنچه به فرمان امام خمینی(ره) شکل گرفت، یک نهاد مقدس به نام نهضت سوادآموزی بود که یک حرکت فراگیر مردمی برای ریشه کردن بیسوادی با همان مفهوم خواندن و نوشتن برای افراد مختلف بود.
وی افزود: در آن شرایط وضعیت بیسوادی و نرخ بیسوادی بسیار بالا بود و ضرورت ایجاد چنین نهادی باحضور دلسوزان و علاقه مندان برای یک حرکت جهادی را فراهم کرد و تلاش زیادی برای ریشه کن شدن بیسوادی احساس می شد.
رفع اشکال جدید بیسوادی برعهده نهضت سوادآموزی نیست
نماینده مردم مشهد بااشاره به تشکیل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، جهاد سازندگی و کمیته امداد امام خمینی(ره) به دستور امام خمینی(ره)، یادآورشد: نهضت سواد آموزی باحضور شخصیت های برجسته ای مانند حجت الاسلام قرائتی ایجاد شد و در مجموع نیز در انجام این رسالت مهم موفق بود و توانست گام های بلندی در این زمینه بردارد.
آرین منش نرخ بیسوادی را در کشور بسیار پایین دانست و افزود: درحال حاضر آموزشیاران نهضت سوادآموزی برای پیدا کردن افراد فاقد سواد تلاش های زیادی انجام می دهند تا بتوانند کلاسی را تشکیل دهند، این امر نشان دهنده توفیق نهضت سوادآموزی در طول 30 سال گذشته است.
این نماینده مجلس بااشاره به اشکال بیسوادی در دنیا، تصریح کرد: توانایی افراد در استفاده از فناوری های نوین و یا ارتباط با رسانه ها که انواع و اشکال بی سوادی جدید تعریف می شود، برعهده نهضت سوادآموزی نیست و رسالت آن باید برعهده دانشگاه ها و آموزش و پرورش باشد.
سرگردانی آموزشیارن نهضت سوادآموزی بعد از سه دهه
نایب رئیس اول کمیسیون فرهنگی مجلس خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی بلاتکلیفی و سرگردانی آموزشیاران نهضت سوادآموزی هنوز وجود دارد و افرادی که سال ها در این نهاد زحمت کشیدند، همچنان جمع بلاتکلیف هستند که باید دولت و آموزش و پرورش تکلیف آنها را هم مشخص و آینده شغلی آنها را تامین و تضمین کند.
وی با بیان اینکه رسالت نهضت سوادآموزی ارتقاء سطح دانش در کشور نبود، افزود: این نهاد رسالتش برداشتن گام های اولیه برای رفع بی سوادی بود با این تعریف و رسالتی که برای نهضت سوادآموزی تعریف کردیم باید کار نهضت را ارزیابی کنیم.
نماینده مردم مشهد ادامه داد: اما اگر قرار باشد به لحاظ علمی سطح علم و دانش در کشور ارتقا یابد، نخستین گام رفع بیسوادی است و می توان گفت نهضت سوادآموزی در ارتقاء سطح دانش در کشور گام های موثری برداشته است و از میان اندیشمندان و فرهیختگان هم کسانی هستند که روزی دانش آموز نهضت سوادآموزی بودند و این موضوع نشان دهنده موفقیت های این نهاد است.
آموزش و پرورش اجازه بازماندن از تحصیل ندهد
آرین منش گفت: اگر در هر شهر، نقطه و یا روستایی مخصوصاً در مناطق روستایی جشن پایان بیسوادی را داشته باشیم. عاملی برای تشویق کسانی است که در آن عرصه تلاش کردند. معتقدم وزارت کشور فرمانداری ها، شهرداری ها، شورایاری های شهر و روستا، دهیاری ها باید حرکت این چنینی آغاز کنند تا بیسوادی باقی نماند.
وی اظهارکرد: وظیفه آموزش و پرورش در این زمینه این است که اجازه ندهد بازمانده از تحصیلی ایجاد شود تا سازمانی هم نیازمند پوشش این افراد باشد.
شایان ذکر است،7 دی ماه سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی است. نهضتی که در سال 1358 با فرمان تاریخی حضرت امام(ره) ایجاد شد.
پایان پیام/
نظر شما