سایه نبود زیرساخت و امکانات لازم  بر سر راه گردشگری دره شهر

شهرستان دره شهر با وجود بیش از ۵۰۰ اثر تاریخی و گردشگری به عنوان قطب گردشگری استان ایلام شناخته می شود، در عین حال این شهرستان از نبود امکانات و زیرساخت های مناسب گردشگری رنج می برد.

خبرگزاری شبستان - ایلام: شهرستان دره شهر در جنوب استان ایلام با جمعیت ۷۰ هزار نفری و قدمت ۷ هزار ساله به عنوان یکی از قطب های اصلی تاریخی و گردشگری در استان ایلام شناخته می شود، وجود آثاری مثل شهر تاریخی سیمره، تنگه بهرام چوبین، پل گاومیشان و صدها اثر باستانی و طبیعی دیگر، این شهرستان را در زمره گردشگرپذیرین شهرستان های استان در بخش گردشگریتبدیل کرده است.

 

طبق گفته کارشناسان بیش از ۵۰۰ اثر تاریخی در شهرستان وجود دارد که ۱۵۱ اثر از این تعداد در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است، وجود رودخانه سیمره و دسترسی به کبیرکوه از طریق مسیر دره شهر-آبدانان بر زیبایی های این شهرستان افزوده است.

 

به رغم همه ظرفیت های گردشگری و تاریخی در شهرستان، اما هنوز امکانات و زیرساخت های مناسبی در بخش گردشگری در این شهرستان راه اندازی نشده است، ضمن اینکه ۲  اثر شهر تاریخی سیمره و پل گاومیشان نامزد ثبت در آثار جهانی هستند.

 

شهر تاریخی سیمره که به عنوان بزرگترین شهر تاریخی در غرب ایران با ۲۰۰ هکتار شناخته می شود، هنوز دارای مسائل و مشکلات حقوقی در بحث تملک اراضی است و همین عامل مانع از ثبت جهانی این اثر ارزشمد شده است.

 

ثبت ۱۵۱ اثر تاریخی شهرستان دره شهر در فهرست آثار ملی

رئیس اداره میراث فرهنگی دره شهر در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام اظهار کرد: بیش از ۵۰۰ اثر تاریخی در شهرستان شناسایی شده که از این تعداد ۱۵۱ اثر ثبت ملی شده و این شهرستان به عنوان قطب باستان شناسی استان ایلام شناخته می شود.

 

«مجتبی فرهادی» با اشاره به اینکه از سال گذشته تاکنون ۶ اثر تاریخی شهرستان مرمت شده است، افزود: در سال جاری  یک میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی برای ساماندهی و مرمت شهر تاریخی سیمره اختصاص یافته است.

 

وی با اشاره به اینکه شهر تاریخی سیمره مهم ترین اثر تاریخی شهرستان است، گفت: اشیا کشف شده از شهر تاریخی سیمره در تنهاترین موزه باستان شناسی استان واقع در شهرستان دره شهر در معرض دید عموم قرار گرفته است.

 

وی عنوان کرد: در این موزه بیشترین یافته‌های باستان‌شناسی تاریخی مربوط به دوره های اشکانی، ساسانی، هزاره پیش از میلاد، قرون متاخر و اولیه اسلامی شامل گچ بری‌ها با نقوش گل و گیاه، زیورآلات، ادوات کشاورزی، پیکره‌های انسانی و حیوانی، ظروف سفالی، سکه‌ها و کتیبه‌ها به نمایش درآمده است.

 

رونق بوم گردی در شهرستان

وی با اشاره به ظرفیت های متنوع بخش گردشگری در شهرستان، تصریح کرد: برای توسعه امکانات گردشگری در شهرستان ۲۲ واحد بوم گردی در شهرستان فعال شده است.

 

رئیس اداره میراث فرهنگی دره شهر یادآور شد: راه اندازی بوم گردی یکی از فاکتورهای مهم در زمینه ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در بخش گردشگری شهرستان بوده و در همین راستا صدور پروانه‌های راه اندازی بوم گردی با سهولت توسط میراث فرهنگی دره شهر انجام می شود.

 

فرهادی با اشاره به اینکه  بوم گردی های شهرستان به اقتصاد بیش از ۲۵ خانوار کمک شایانی کرده است، خاطرنشان کرد: این صنعت که نشان دهنده ذوق هنری فعالان آن است، می تواند در کنار صنعت گردشگری اقتصاد استان را بیش از پیش شکوفا کند.

 

لزوم معرفی شهرستان در سطح ملی و ایجاد امکانات گردشگری 

یک کارشناس گردشگری استان ایلام نیز در گفت و گو با خبرنگار شبستان در ایلام اظهار کرد: نبود امکانات گردشگری از جمله راه دسترسی به آثار تاریخی و طبیعی، نبود مراکز اقامتی مناسب، عدم سرمایه گذاری برای امکانات گردشگری و...از مشکلات  سر راه گردشگری شهرستان دره شهر است.

 

«علیرضا پور احمد» بیان کرد: این شهرستان دارای آثار بسیار غنی در بحث گردشگری و تاریخی است، بزرگ ترین ژئو پارک شناخته شده در دنیا در این شهرستان قرار دارد ولی متاسفانه به دلیل نبود اطلاع رسانی قوی این مهم در استان مغفول مانده است.

 

وی با اشاره به اینکه در حالی که می توان با ایجاد  یک پایگاه در محل کبیرکوه این ژئوپارک را به گردشگران و مسافران معرفی کرد، افزود: حتی خود مردم استان ایلام از از وجود چنین اثری مهم در شهرستان اطلاع ندارند.

 

پوراحمد تصریح کرد: در کنار آثار گردشگری و تاریخی شهرستان مثل تنگه بهرام چوبین، حداقل امکانات گردشگری هم وجود ندارد، در حالی که می توان با ایجاد امکانات گردشگری زمینه را برای اشتغال جوانان شهرستان هم فراهم کرد.

 

وی با اشاره به قدمت ۱۵۰۰ ساله آتشکده چهارطاقی دره شهر، یادآور شد: متاسفانه این اثر به حال خود در کنار ورودی شهرستان از سمت آبدانان رها شده و گردشگران از دیدن این اثر تاریخی ارزشمند بی بهره هستند.

 

پوراحمد بیان کرد: اول از همه این اثر تاریخی باید فنس کشی شود، دوم اینکه یک جاده مناسب برای ورود گردشگران به این اثر تاریخی فراهم کرد، ولی الان این آتشکده بر روی یک تپه بدون هیچ گونه حفاظی رها شده است.

 

وی با اشاره به ظرفیت های بزرگ شهر تاریخی سیمره نیز اظهار کرد: بعد از ۳۰ سال هنوز اراضی کشاورزی کنار این اثر ارزشمند خریداری نشده و کشاورزی در کنار شهر تاریخی ادامه دارد.

 

دره شهر در دوره ساسانی یکی از پایتخت‌های ایران بوده و از دوره مس سنگی سابقه سکونت و شهری داشته است، این شهر درحال حاضر به لحاظ زمین‌شناسی بزرگ ترین ژئوپارک دنیا محسوب می‌شود و همچنین به عنوان بزرگ ترین شهر تاریخی غرب کشور به شهر قلعه‌های ایران نیز شهرت دارد.

 

 

کد خبر 934468

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha