نخستین جلسه آموزش آنلاین داستان نویسی برگزار شد

نخستین کارگاه آموزشی داستان نویسی با تدریس «احمد اکبرپور» به صورت زنده (لایو) در صفحه ایستاگرام اداره کل کتابخانه های عمومی فارس پخش شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، نخستین جلسه آموزش آنلاین داستان نویسی در اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان فارس با تدریس «احمد اکبر پور»، نویسنده معاصر امروز (دوشنبه 12 خرداد) از صفحه رسمی اینستاگرام اداره کل کتابخانه‌های عمومی فارس پخش شد.

این نویسنده در این دیدار به بحث ایده یابی و پیداکردن موضوع در داستان ها پرداخت و عنوان کرد: ایده های شخصی شاهکار داستان نویسی است.

وی، ایده‌های داستان‌ها را به ایده‌های منحصر به فرد و ایده‌های عادی تقسیم کرد و گفت: ایده‌های منحصر به فرد هیچ‌گاه تمامی ندارد و معمولا از مسائل شخصی و گاهی مسائل عمومی جرقه می زند، خاطرات، خواب‌ها و رویاها از جمله ایده های شخصی است که می تواند ایده و موضوع داستان ها باشد.

اکبرپور اظهار کرد: این بخش فقط مال شماست و روزانه ایجاد می شود، اگر خاطره، صحبت یا هر موضوع ذهن شما را مشغول کرد این سوژه مربوط به شماست و اولین نکته برای داستان نویسی است که اگر از این قسمت خاطرات و رویاهای ناخوشایند استفاده نکنید هیچ‌گاه به سوژه‌های ناب خود دسترسی پیدا نخواهیم کرد. 

این نویسنده برجسته کودک و نوجوان ادامه داد: فیلم، طبیعت و جامعه، مسائل عمومی است که سرشار از ایده است باید در این مسائل سوژه های بیابیم که ذهن ما را مشغول کند، ایده‌ها در خواب و بیداری در ذهن ما چرخ می خورد، این می‌تواند سوژه خاص برای داستان ما باشد، بستگی دارد چگونه ذهن ما را مشغول کند.

خالق کتاب «شب بخیر فرمانده» اضافه کرد: خواب های ما بسیار اهمیت دارد و اگر می خواهید ایده های ناتمامی برای ابد داشته باشیم، خواب‌های خود را یادداشت کنید، اگر 2 سال این کار را انجام دهیم می‌توانیم از میان آن‌ها کتاب بنویسیم.

وی با اشاره به اینکه اگر خواب‌های خود را تحلیل کنیم شناخت بهتری از خود به دست می آوریم، اظهار کرد: خود شناسی به داستان نویسی کمک می کند.

اکبرپور با تصریح اینکه اگر به خاطرات، رویاها و خواب های خود توجه نکنیم پس از چی می خواهیم بنویسیم، ادامه داد: خواب ها در عمق ذهن و ضمیر ناخودآگاه ما ریشه دارد، بخشی از شخصیت است که  به آن دسترسی نداریم و تفاوت آن با رویا در این است که ما، رویاهایما  را می‌سازیم اما خواب‌ها خاص‌تر هستند.

وی با اشاره به اینکه خواب ها بدون هیچ گونه آگاهی از وجود و خواسته‌های فرد شکل می‌گیرند و شامل لحظاتی است که برای ما اهمیت دارد، افزود: ایده‌هایی که از خواب و خاطره شکل می گیرند نباید اصلا تغییر کنند و سانسور شوند.

اکبرپور، خواندن کتاب های خاطره نویسی را به افراد علاقه مند به داستان نویسی پیشنهاد کرد و گفت: کتاب «شما که غریبه نیستید» نوشته هوشنگ مرادی کرمانی از بهترین آثار این سبک است، خاطرات «محمدبهمن‌بیگی» در کتاب «بخارای من ایل من» جادو ایجاد کرده است، از نمونه های خارجی هم می‌توان کتاب‌های «ضد چ»، «نبرد من»، «حرف بزن حافظه» را نام برد.

وی اضافه کرد: هر وقت صحبت از داستان نویسی می‌شود مساله اینکه خارجی بنویسی یا ایرانی نیست، باید به این نکته دقت کنیم که ما با تم داستان‌های خارجی آشنایی و حس مشترک نداریم، حتی با اسم‌ها و مکان‌های خارجی نمی‌توان حس هم ذات‌پنداری و یکی شدن را به مخاطب ما بدهد.

اکبرپور افزود: البته گاهی سوژه‌های خارجی ذهن آدم را مشغول می‌کند که می توان به آن پرداخت.از بهترین کارها کتاب «شما که غریبه نیستید» نوشته هوشنگ مرادی کرمانی است که خاطرات خود را نوشته‌است و شاهکار است.

وی با اشاره به اینکه خاطرات «محمدبهمن‌بیگی» از ایل قشقایی در کتاب «بخارای من ایل من» جادو ایجاد کرده است، اضافه کرد: از نمونه های خارجی هم می‌توان کتاب‌های «ضد چ»، «نبرد من»، «حرف بزن حافظه» را نام برد.

اکبرپور با بیان اینکه قصد دارد در هر جلسه یک کتاب معرفی کند، گفت: که در اولین جلسه کتاب «نامه‌هایی به یک نویسنده جوان» اثر «ماریو بارگاس یوسا»، نویسنده پرویی برنده جایزه نوبل را معرفی کرد، یوسا، مجموعه تجارب زندگی خود در نوشتن، خواندن و تفکر را گرد هم آورده و یک کتاب راهنمای ضروری برای طرفداران و علاقه مندان به نویسندگی تدارک دیده است، او با پرداختن به آثار نویسندگان بزرگی در سراسر جهان همچون «بورخس»، «سلین»، «کورتازار»، «فاکنر»، «کافکا» و غیره از اسرار روایت داستان پرده برمی دارد و به شکلی پیوسته به رمان نویسان جوان گوشزد می کند که خود را از تمایل به خلق دور نسازند، کتاب «نامه‌هایی به یک نویسنده جوان»، اثری جنجال برانگیز، شیوا و بسیار آموزنده است که حرف‌های بسیاری برای همه‌ علاقه‌مندان به نویسندگی و جهان کلمات دارد.

وی همچنین از مخاطبان خواست به عنوان تمرین کارگاه و برای دومین جلسه آموزشی فهرستی از رویاهایی و خاطرات ناخوشایند خود که همیشه از بیان آن‌ها خجالت می کشیم برای سوژه داستان تهیه کنند.

کد خبر 934577

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha