پروتکل های بهداشتی مدارس  از ابلاغ تا واقعیت اجرا

مسئولان وزارت آموزش و پرورش تاکیدهای زیادی بر رعایت پروتکل های بهداشتی و ضدعفونی کردن مدارس دارند اما به گفته فرهنگیان تنها این تاکیدات به صورت دستوری و بخشنامه است و سرانه ای یا واریز نشده یا نسبت به تجهیزاتی که باید تهیه شود خیلی ناچیز است.

به گزارش خبرنگار آموزش وپرورش خبرگزاری شبستان، مدارس از سوم اسفندماه سال 1398 تا اواخر اردیبهشت ماه سال 1399 به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل بود و آموزش ها از طریق تلویزیون و فضای مجازی دنبال می شد. براساس مصوبه ستاد ملی کرونا، از 27 اردیبشهت ماه مدارس دایر شدند و تا 27 خرداد ماه فعالیت آن ها ادامه دارد.  دانش آموزان می توانند برای رفع اشکال و ابهام به کلاس های درس مراجعه کنند.

امتحانات داخلی مدارس هم آغاز شده و دانش آموزان پایه نهم در سرجلسه امتحان حضور پیدا می کنند. همچنین از 17 خرداد ماه نیز امتحانات نهایی به صورت حضوری در مدارس برگزار می شود.

 

گندزایی روزانه مدارس

وزارت بهداشت، دستوالعمل ویژه بازگشایی مدارس را نیز ابلاغ کرده است، طبق این دستورالعمل،‌ برخی مکان‌ها و سطوح مدارس از جمله آبخوری، دستشویی‌ها و نرده‌ها و لوازم کمک آموزشی باید روزانه حداقل دو بار در طول ساعات کار مدرسه و یک بار در انتهای کار مدرسه یا انتهای نوبت بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغ شده گندزدایی شوند.

 

اما یکی از مشکلاتی که مدارس در دایر بودن با آن مواجه شده اند عدم ضدعفونی شدن  روزانه محوطه های آموزشی است. این موضوع باعث نگرانی اولیای دانش آموزان و فرهنگیان نیز شده است.با توجه به اینکه امتحانات دانش آموزان نیز آغاز شده این نگرانی ها تشدید شده است.

 

مسئولان وزارت آموزش و پرورش تاکیدهای زیادی بر رعایت پروتکل های بهداشتی و ضدعفونی کردن مدارس دارند اما به گفته فرهنگیان تنها این تاکیدات به صورت دستوری و بخشنامه است و سرانه ای یا واریز نشده یا نسبت به تجهیزاتی که باید تهیه شود خیلی ناچیز است و نمی توان این دستورالعمل را اجرا کرد.

 

مدارس توان ضدعفونی مدون و تامین اقلام بهداشتی را ندارند

معاون یکی از مدارس به خبرنگار شبستان می گوید: برای ضدعفونی مدارس خودمان با بسیج و شورایاری محله هماهنگ کردیم. همچنین بسیج برای ما ماسک و دستکش نیز آورد.

 

او بیان می کند:تاکنون دوبار مدرسه ضدعفونی شده است یکبار قبل از اینکه مدرسه را باز کنیم و یکبار هنگامی که مدرسه دایر شد انجام دادیم.

 

این معاون مدرسه دولتی تصریح می کند: هیچ نظارتی از سوی وزارت آموزش وپرورش بر مدارس وجود ندارد تنها دستوری عمل می کنند بدون اینکه تدبیری برای تامین تجهیزات لازم کنند. از سوی وزارت آموزش و پرورش اعلام شد با رایزنی با نهادی مختلف ضدعفونی مدارس انجام گیرد. ما نمی توانیم هر روز مدرسه را ضدعفونی کنیم، چون مدرسه بسیار بزرگ است و نیاز به هزینه دارد که کمکی از سوی وزارت خانه نمی شود.

 

او با بیان اینکه دایر بودن مدارس هم تنها در قالب بخشنامه بدون هیچ برنامه ریزی دقیقی به مدارس ابلاغ شد می گوید: حتی یک نفر از اداره آموزش وپرورش به مدرسه سر نزد ببیند که باز است یا خیر.

 

جدای از مباحث گندزایی و ضدعفونی کردن مدارس، معلم ها از عدم رعایت نکات بهداشتی دانش آموزان نیز گلایه دارند و در این ارتباط معلمی به خبرنگار شبستان می گوید:دانش آموزان اصلا نکات بهداشتی و فاصله اجتماعی را رعایت نمی کنند، بیشتر گویا به مدرسه می آیند تا تجدید دیدار کنند.

 

او بیان می کند:مدارس هم توان تامین و تهیه اقلام بهداشتی را ندارد که به دانش آموزان بدهد چون هیچ کمکی به مدارس نمی شود که آن ها هم خودشان بخواهند اقلام بهداشتی را تامین کنند.

 

تدوین دستوالعمل ویژه امتحانات

این درحالی است «مهرزاد حمیدی» درباره پروتکل بهداشتی مدارس به خبرنگار شبستان می گوید:جلسه ای با مسئولان وزارت بهداشت درباره شرایط امتحان برگزار کردیم. نتیجه این جلسات تدوین پروتکل ویژه امتحانات شد. پیش از این پروتکل ویژه بازگشایی داشتیم که شرایط آن متفاوت از امتحانات بود.

 

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش بیان می کند: روزهای برگزاری امتحانات باید طولانی تر باشد. هر سال امتحان همه رشته ها و گرایش ها  در یک روز برگزار می شد. طبق پروتکل امسال امتحانات یک روز در میان شده است. فاصله اجتماعی باید رعایت شود و فاصله صندلی ها باید از یکدیگر دو متر باشد.

او تصریح می کند: این پروتکل شامل همه آزمون ها است. برای تصییح اوراق نیز تاکیدات بهداشتی انجام شده است. دانش آموزان نیز نباید تجمع داشته باشد.

 

او بیان می کند: رئیس حوزه امتحان نهایی و مدیر مدرسه مسئول نظارت بر پروتکل ها است. وزارت بهداشت نیز نمایندگانی برای نظارت به مدارس اعزام می کند.

 

دستوالعمل بهداشتی برای برگزاری آزمون در حوزه‌های امتحانی و مراکز آزمون منوط به داشتن امکانات فنی و اجرایی کامل است که درزیر می خوانید:

                                                 

«برنامه مدون گندزدایی کلید سطوح دارای امکان تماس زیاد مانند؛ تجهیزات،‌دستگیره، درب‌ها، میز و صندلی، شیرآلات، نرده پله‌ها، پریز و کلیدهای برق و کلیه وسایلی است که به‌طور عمومی و مشترک استفاده می‌شود.»

 

تأمین صابون مایع و محلول‌های مناسب ضدعفونی‌کننده دست به مقدار کافی و متناسب (بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغی و تأمین دپوی حداقل برای مصرف دو هفته مدرسه) در محل مدرسه.

 

تأمین فاصله‌گذاری مناسب و جلوگیری از تجمع در ورود به محل آزمون.

 

تأمین فاصله‌گذاری مناسب برای صندلی‌ها در محل آزمون.

 

تهویه مناسب هوا در محل برگزاری جلسه آزمون.

 

آگاهی همه دانش آموزان، معلمین و کارکنان مدرسه از احتیاطات لازم در زمان شیوع بیماری از طریق ارائه آموزش‌های لازم.

 

ثبت وضعیت سلامت دانش آموزان، معلمان و کارکنان با استفاده از سایت https://salamat.gov.ir/

 

دستوالعمل اجرایی و چند پرسش

حال این پرسش پیش می آید، مدارس تا چه اندازه  می توانند پروتکل‌های بهداشتی را که نیاز به هزینه دارد، رعایت کنند؟ آیا آموزش و پرورش امکانات لازم را در اختیار تمام مدارس گذاشته است؟ این امکانات تا چه میزان می تواند اجرای پروتکل بهداشتی را فراهم کند؟ آیا نظارت بهداشتی بر برگزاری امتحانات نهایی که از 17 خرداد ماه آغاز می شود یا همانند نظارت بر بازگشایی مدارس و امتحانات پایه نهم ضعیف است؟

اگر بودجه آموزش و پرورش اجازه نمی دهد، امکانات بهداشتی را برای تمام مدارس کشور تامین کند چرا  شفاف سازی نمی شود و تمام نهادها ملزم به کمک نمی شوند؟

 

 

 

 

 

کد خبر 934726

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha