مجلس یازدهم دولت را در اصلاح ساختار بودجه همراهی کند

رییس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه دولت امکان کسب ۵۷۱ هزار میلیارد تومان منابع در سال ۹۹ را نخواهد داشت، گفت: در حال حاضر بهترین فرصت برای مجلس و دولت است که نفت را از بودجه کنار بگذارند و بحث اصلاح ساختار را محقق کنند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، «محمد باقر نوبخت» در ادامه جلسه علنی صبح امروز 13 خرداد مجلس شورای اسلامی گفت:‌ ما برای هر یک از استان های شما یک برنامه اشتغال ویژه داریم که باید آن را از ما بخواهیم از مسئولان استانی بخواهید که این برنامه که 25 درصد پول و اعتبار آن نیز اختصاص داده شده است تا چه اندازه محقق کرده اند.

 

رییس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه دولت به زودی سند آمایش سرزمین را به مجلس یازدهم تقدیم خواهد کرد، اظهار داشت: سند آمایش سرزمین که از مطالبات دیرینه نظام و مقام معظم رهبری بود به زودی به مجلس تقدیم خواهد شد.

 

وی گفت: ما همواره با یک فراز و نشیب در بحث صادرات نفت و گاز مواجه بوده ایم، از 119 میلیارد دلار صادرات نفت و گاز در آغازین سال های دهه 90 به 8.9 میلیارد دلار در سال 89 رسیدیم البته همت دولت و سازمان برنامه و بودجه این است که نفت را از اقتصاد کنار بگذارد و برنامه های کشور را بدون نفت ارایه کند.

 

وی با بیان اینکه برنامه اصلاح ساختار بودجه یعنی اقتصاد بدون نفت طراحی شده است، گفت: ما معتقدیم که ما می توانیم کشور را بدون نفت البته به شرطی که منابع جایگزین داشته باشیم، ارایه کنیم.

 

وی بیان کرد: به رغم اینکه طی سال های گذشته نرخ رشد اقتصادی مثبت دو رقمی داشتیم اما در سال گذشته رشد اقتصادی ما از منفی 10.1به منفی 8.1 رشد اقتصادی بدون نفت ما در سه ماهه اول سال 98 منفی یک بود. در سه ماهه دوم صفر و در سه ماهه سوم هشت دهم درصد مثبت شد.

 

نوبخت با بیان اینکه جمعیت شاغل کشور از 23 میلیون و 731 هزار نفر در سال 97 به 24 میلیون و 273 هزار نفر در سال 98 رسیده است، گفت: جمعیت بیکار ما در سال 97 سه میلیون و 254 هزار نفر بود که این عدد در سال منفی به دو میلیون و 893 هزار نفر رسید یعنی 361 هزار نفر از جمعیت بیکار ما کاسته شد اما همچنان دو میلیون و 893 هزار نفر جمعیت بیکار در کشور وجود دارد.

 

معاون رییس جمهور تاکید کرد: تورم ما در یک دهه گذشته پر از فراز و فرود بود. درست است در مقطعی موفق شدیم نرخ تورم را از سال های 94 تا 96 تک رقمی کنیم اما در مقطعی متاسفانه به دلیل فشارهای ناشی از قیمت ارز که ناشی از تحریم ها بود، تورم ما به 51 درصد نیز رسید و خوشبختانه مجددا روند کاهنده گرفت و به 21 درصد در حال حاضر رسیده است.

 

نوبخت با اشاره به منابع دولت گفت: منابع مالیاتی و گمرکی ما 50 درصد منابع عمومی را تشکیل می دهد و منابع دیگرمان بحث واگذاری دارایی های سرمایه ای است که در این بخش یا نفت یا اوراق را می فروشیم که فروش نفت واگذاری دارایی سرمایه ای و فروش اوراق دارایی مالی است.

 

وی ادامه داد: در سال گذشته 12 درصد از کل درآمد کشور از محل فروش نفت بود و 38 درصد نیز واگذاری دارایی مالی که همان اوراق و صندوق ها بود، سهم مالیات 27.6 درصد در سال 96 بود که به 32 درصد در سال 98 رسید اما باز هم ما با وضعیت مطلوب در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری نرسیده ایم چرا که ما باید سهم مالیات ها را افزایش و سهم نفت در بودجه را تقلیل دهیم.

 

نوبخت گفت: ما هفت هزار میلیارد تومان در سال گذشته نتوانستیم به جهت عدم تحقق منابع به دستگاه هایی که سهم داشتند، پرداخت کنیم. سقف هزینه های ما نباید بالا برود البته رشد پرداخت حقوق و دستمزد به کارکنان و کارمندان در سال گذشته 35 درصد افزایش یافت و آنچه برای بازنشستگان در سال 98 نسبت به سال 97 بود، 31 درصد بود.

 

رییس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به تحریم های ظالمانه آمریکا علیه اقتصاد کشورمان گفت: زانویی که تنفس آن شهروند آمریکایی را قطع کرد، متاسفانه از سوی رژیم آمریکا با تحریم هایی که علیه ملت ها دارد، اجازه تنفس به ملت ها را نمی دهند. متاسفانه این تحریم های یک طرفه و شرایط ناشی از کرونا باعث شده است که تقاضا برای خرید نفت نه تنها برای ما بلکه برای تمامی کشورها وجود داشته باشد و خود آمریکا نفت اش را در ماه گذشته با قیمت منفی عرضه کرد.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر که کشورها نمی توانند نفت شان را بفروشند، بهترین فرصتی است که مجلس و دولت کنار هم قرار گیرند و نفت را از بودجه کنار بگذارند و ما بحث اصلاح ساختار بودجه که مقام معظم رهبری نیز بر روی آن تاکید کردند و در حال حاضر در شورای اقتصادی قوا در حال بررسی است، عملیاتی کنیم.

 

رییس سازمان برنامه و بودجه یادآور شد: در سال جاری باید 571 هزار میلیارد تومان منابع کسب کنیم که این عدد به دلایل مختلف از جمله شرایط تحریم و کرونا امکان تحقق ندارد و پیش بینی ما این است که باید 22 هزار میلیارد تومان در این زمینه صرفه جویی کنیم. مجلس باید با دولت همکاری کند که این عدد محقق شود.

 

وی گفت: 424 هزار میلیارد تومان ما باید از محل مالیات ها و اوراق منابع کسب کنیم، نفت را باید کنار بگذاریم و در این راه مجلس باید دولت را همراهی کند چرا که شرایط، شرایط ویژه ای است و البته باید توجه داشت که 42 هزار میلیارد تومان از این منابعی که مجلس در بودجه تصویب کرده است نیز قابل تحقق نیست./

کد خبر 934803

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha