خبرگزاری شبستان - ایلام: استان ایلام دارای ۳۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی قابل کشت است که بیشتر این اراضی به کشت گندم، جو و کلزا اختصاص دارد و امرار معاش ده ها هزار خانوار در استان از این طریق به دست می آید.
در حال حاضر برداشت محصولات کشاورزی مقل گندم، جو و کلزا در استان ایلام آغاز شده ولی مثل سال های گذشته کمبود کمباین باعث گلایه کشاورزان مناطق مختلف استان شده است.
هر چند مسئولان قبل از فصل برداشت از تمهیدات لازم برای برداشت محصولات خبر دادند، اما حالا از مناطق مختلف خبرهایی به گوش می رسد که کمبود کمباین برای برداشت محصولات همچنان وجود ندارد و مشکلات سال های گذشته ادامه دارد.
کمبود کمباین در بعضی از مناطق استان نیز باعث شده تا صاحبان کمباین های موجود نرخ های گران تری را برداشت محصولات از کشاورزان طلب کنند و همین عامل نیز باعث مشکلاتی برای کشاورزان شده است.
ترس کشاورزان از آتش سوزی
یکی از کشاورزان شهرستان دره شهر در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام اظهار کرد: محصولات کشاورزی بر روی زمین مانده و هر لحظه خطر حریق و دود شدن زحمت یکساله آن ها را تهدید می کند.
«علی عزیزی» بیان کرد: اگر فرصت کنید و سری به میدان خروجی شهر و یا پاسگاه زرین دشت و یا حواشی روستاها بزنید، شاهد بگو مگوهای مکرر کشاورزان شهرستان با صاحبان کمباین ها است، کمباین ها کار برداشت محصولات را زمین های هموار را تمام کرده اند و قصد خروج از شهرستان را دارند.
وی با اشاره به اینکه درخواست مکرر کشاورزان از مسئولان مربوطه و همچنین نیروی انتطامی این است که اجازه خروج کمباین ها تا برداشت کامل را ندهند، افزود: متاسفانه صاحبان کمباین برای برداشت محصولات نرخ های بالاتری از نرخ مصوب اعلام می کنند.
خروج کمباین ها تا پایان برداشت محصولات ممنوع است
رئیس جهاد کشاورزی استان ایلام نیز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام بیان کرد :در خصوص خروج کمباین ها از بعضی از مناطق استان، با توجه با هماهنگی به عمل آمده با نیروی انتظامی و دستگاه قضایی از خروج کمباین ها تا برداشت کمامل محصولات جلوگیری به عمل می آید.
«سید محمد تراب میری» اظهار کرد: نرخ کارکرد کمباین همان نرخ مصوب اعلام شده است و چنانچه کمباین داری تقاضای مبلغ بیشتری( ۲۰۰ هز ار تومان ) برای هر ساعت داشته، کشاورزان برای معرفی کمباین دار مربوطه به جهادکشاورزی مراجعه شود تا در این خصوص پیگیری و تذکرات لازم داده شود.
وی افزود: ۱۵۲ دستگاه کمباین بومی در استان ایلام فعال است و تعداد زیادی کمباین های غیر بومی از استان های مختلف کشور در مناطق مختلف استان حضور دارند و با هماهنگیهای انجام شده، به محض اتمام برداشت محصولات در یک منطقه، کمباینها به مناطق دیگر فرستاده میشوند و بلافاصله برداشت گندم انجام میشود.
تراب میری با اشاره به اینکه برداشت گندم، کلزا و جو در شهرستان های گرمسیری استان مثل مهران و دهلران در حال پایان یافتن است، افزود: برداشت گندم در شهرستا های دیگر استان آغاز شده و کمباین های مورد نیاز به مناطق استان اعزام شده اند.
وی تصریح کرد: کمباین داران عمدتا از استان های همجوار برای برداشت محصول راهی استان ایلام می شوند.
پیش بینی برداشت ۳۰۰ هزار تن گندم در استان ایلام
رئیس جهاد کشاورزی استان ایلام نیز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام اظهار کرد: بیش از ۱۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان ایلام به کشت گندم و جو اختصاص یافته و پیش بینی می شود بیش از ۳۰۰ هزار تن گندم در استان برداشت شود.
میری عنوان کرد: تاکنون بیش از ۱۵۰ هزار تن گندم و ۱۸ هزار تن کلزا از کشاورزان سطح استان در ۴۰ مرکز خرید در مناطق مختلف استان خریداری شده است.
رونق برداشت کلزا و گندم در دهلران
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهلران نیز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام اظهار کرد: خوشبختانه استقبال بسیار خوبی توسط کشاورزان شهرستان از محصولاتی مثل کلزا شده است.
«عباس احمدی» با اشاره به اینکه برداشت محصولات در شهرستان در مراحل پایانی است، افزود: خوشبختانه در این شهرستان کمبودی در بحث کمباین وجود ندارد و کشاورزان در حال برداشت محصولات خود هستند.
وی تصریح کرد: تاکنون بیش از ۹ هزار تن کلزا در این شهرستان برداشت شده است.
احمدی با اشاره به تولید ۷۰ درصد کلزای استان ایلام در این شهرستان، افزود: سالانه نیمی از محصولات کشاورزی استان به ارزش بیش از هشت هزار میلیارد ریال در شهرستان دهلران تولید میشود و از این نظر قطب کشاورزی استان به شمار میرود.
بدون شک کشاورزی مهم ترین ظرفیت استان ایلام برای توسعه است، بیش از ۶۰ درصد جمعیت استان ایلام از طریق بخش کشاورزی امرار معاش می کنند، قطعا حل مشکلات و موانع بر سر راه کشاورزی می تواند منجر به افزایش تولید در استان شود.
نظر شما