قدمت 150 ساله ای که با یک تابلو احیا شد

مسجد دوستعلی‌خان تهران از شاهکارهای دوره قاجار است که سال ها حتی از داشتن تابلو در سر درش محروم بوده است. اما مرمت، کاشی کاری نمای بیرونی و نصب تابلو در سال های اخیر به معرفی این مسجد کمک کرده است.

خبرگزاری شبستان: دوستعلی خان نظام الدوله معروف به معیرالممالک فرزند دوست محمدخان و نوه دختری ناصرالدین شاه است که مساجد متعددی در تهران توسط او در دوره ناصرالدین شاه قاجار ساخته شد. یکی از این مساجد که بیش از 150 سال پیش ساخته و به نام خود او نامگذاری شد مسجد دوستعلی خان واقع در خیابان ابوسعید تهران است.

 

این مسجد بالغ بر 500 متر مربع مساحت دارد. این مسجد تاریخی در سال های اخیر در اثر بی توجهی در حال تخریب و از بین رفتن بود که با مساعدت امام جماعت جدید مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت.

 

حجت‌الاسلام سیدمهدی ارفع، امام جماعت مسجد دوستعلی‌خان با اشاره به قدمت 150 ساله این مسجد به خبرنگار شبستان گفت: در چند سال گذشته در اثر بی توجهی ظاهر و دیوارهای بیرونی مسجد و سرویس بهداشتی از بین رفت و فرش‌های مسجد نیز پوسیده شد. با بازسازی دو باب مغازه مسجد و در آمدی که از آن عاید می شود، مسجد مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت.

 

وی با اشاره به اینکه در سه اخیر برای مرمت و بازسازی مسجد اعتباری بالغ بر 200 میلیون ریال هزینه شده است، خاطر نشان کرد: متاسفانه با پی‌گیری‌های بسیار به شهرداری ناحیه، منطقه و شورای شهر خواهان رسیدگی به وضعیت مسجد شدیم و در نهایت با تمام پی‌گیری‌ها اعتبار ناچیزی برای مسجد در نظر گرفته شد.

 

وی افزود: در طول سه سالی که از مرمت مسجد می گذرد، دیوارها مرمت و کاشی کاری کف حیاط انجام شده است. سطح مسجد دوباره مفروش و لوسرهای مناسبی خریداری شد.

 

وی ادامه داد: این مسجد تا دو سال پیش حتی تابلویی برای معرفی خود نداشت و بسیاری از اهالی محل از وجود این مسجد خبر نداشتند. از دیگر اقدامات انجام گرفته تهیه تابلو «مسجد دوست علی خان» نصب آن در مقابل مسجد است.

 

حجت‌الاسلام ارفع با اشاره به اینکه مسجد در حال حاضر نیز نیازمند مرمت و بازسازی دوباره است، اذعان کرد: نصب گنبد و گلدسته و انتقال وضوخانه و سرویس های بهداشتی از زیر زمین به حیاط از ضروریات دیگر است که به دلیل مشکلات مالی فعلا متوقف شده است.

 

وی با ابراز تاسف از اینکه کمک‌هایی که از سوی شهرداری به مساجد صورت می گیرد، رابطه‌ای است، گفت: در حال حاضر برای ادامه مرمت و بازسازی مسجد و نصب گنبد نیازمند اعتباری بالغ بر 300 میلیون ریال هستیم ولی پیگیری برای جذب اعتبار از سوی شهرداری برای ادامه مرمت مسجد تاکنون بی نتیجه بوده است.

  

وی ادامه داد: قبل از مرمت و بازسازی به قدری مسجد، مخروبه بود که از نمای آن از خیابان دیده نمی شد و کسی گمان نمی کرد که در این مکان مسجدی باشد ولی پس از مرمت و بازسازی مسجد و کاشی کاری نمای بیرونی و نصب تابلو ظاهر وضعیت بهتر شد.

 

حجت‌الاسلام ارفع با بیان اینکه هزینه‌های مصرفی مساجد پس از هدفمندی یارانه‌ها افزایش چشم‌گیری داشته است، خاطرنشان کرد: لازم است مسئولان به مساجدی که درآمدی ندارند، توجه کنند تا متضرر نشوند.

پایان پیام/


 

کد خبر 93510

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha