فراهم کردن زمینه آگاهی و بصیرت دانشجویان رسالت اساسی مراکز علمی است

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس تهران گفت: رسالت اصلی سیستم آموزشی ایجاد زمینه آگاهی و بصیرت در جامعه دانشجویی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، پیروز مجتهد زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس تهران شب گذشته در همایش بهار عربی که در محل آمفی تئاتر دانشکده اقتصاد برگزار شد، گفت: باید دانشجویان ما آمادگی لازم را برای تجزیه و تحلیل موضوعات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی داشته باشند و گفته ها را در عمل نشان دهند.


وی با اشاره به مشکلات در حوزه پژوهش و تحقیق اظهار داشت: در سیستم آموزشی کشور مشکلات اساسی وجود دارد که بایستی به دنبال راهکار های راهبردی برای رسیدن به اهداف در مراکز علمی باشیم.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس تهران با بیان اینکه دموکراسی را در جامعه هر فرد خودش باید بسازد و منتظر مسئولان و حکومت نباشد، تصریح کرد: ما کمترین زحمتی برای عملی کردن دموکراسی نمی‌کشیم و این حاصل نظام آموزشی ماست و به همین دلیل پیشرفت خوبی در زمینه دموکراسی نداریم.

 

مجتهدزاده تاکید کرد: هر فرد خود باید دموکراسی را ایجاد کند و به قانون و مسئول نگاه نکند و در هر حوزه‌ای که می‌تواند حتی ترافیک، بحث آگاهی و غیره برای دموکراسی گام بردارد.

 

وی با بیان اینکه ما یاد نگرفتیم منظور از آمدن به دانشگاه چیست، افزود: باید بدانیم منظور از آمدن به دانشگاه افزودن علم است نه تکرار آن، که این اتفاق در علوم تجربی از طریق اختراع و در علوم انسانی از طریق اکتشاف اتفاق می‌افتد.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس تهران، ادامه داد: در سیستم آموزشی ما چالش وجود ندارد و در کل کسی سوال نمی‌پرسد که چه اتفاق‌هایی در جهان رخ می‌دهد که آمریکا، صهیونیست و عربستان که دست‌نشانده آمریکاست در آن نقش نداشته باشد.

 

وی تصریح کرد: چرا باید وقتی کسی می‌گوید خلیج عربی ما بپذیریم که خلیج عربی است نه فارس چرا نباید به عقل و فکر خود مراجعه کنیم و قدرت تجزیه و تحلیل داشته باشیم و گفته‌های ضد و نقیض را باهم بشنویم و به تحلیل آن بپردازیم.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس تهران با اشاره به بررسی تحولات یک سال گذشته خاورمیانه با عنوان بهار عربی بیان داشت: معمولا بهار را در مفهوم آزادی به کار می‌برند اما هنوز آزادی در خاورمیانه اتفاق نیفتاده و حتی خود ارتش مصر به حسنی مبارک کمک می کند.

 

این استاد داشگاه افزود: آمریکا و رژیم صهیونیستی زمان جنبش مصر با یک حادثه غیر مترقبه روبرو شدند چراکه آنچه در مصر اتفاق افتاد مسئله حیات و ممات آنان بود و زحمات زیادی کشیدند تا بتوانند حسنی مبارک را آنجا بنشانند و با تمام زورگوئی‌های ر‍‍‍‍‍ژیم صهیونیستی به آن خدمت کنند.

 

مجتهد زاده تاکید کرد: ایالات متحده همیشه طبق سنت معمول وقتی موجی جامعه‌ای را فرا می‌گرفت، سوار موج می‌شود و در این جریان هم از فرصت استفاده کرد و مردم مصر را فریفت و در واقع وقتی ایران را هم می‌خواست هما‌نگونه بفریبد نتوانست، وقتی دید نمی‌تواند جلوی موج بایستد خواست از مردم استفاده کند که ناکام ماند.

 

وی با اشاره به اینکه جنبش‌های عربی سابقه طولانی دارند، بیان داشت: از 22 کشوری که جنبش بوجود آمد، فقط 2 کشور موفق شدند و در مابقی هنوز بهاری بوجود نیامده است.

 

عضو عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس تصریح کرد: سیستم آموزشی باید این بصیرت و بینش و آگاهی را به دانشجویان بیاموزد و دانشجویان باید از یک جانبه نگری دست بردارند و فقط به یک منبع خبر اکتفا نکنند و فریب خوردگان این سو و آن سو نباشند.

 

وی خاطر نشان کرد: در تفکر ما حد وسط نیست یا افراط و یا تفریط مطلق است افراد یا خائن و یا قهرمانان ملی اند.

 

مجتهدزاده تصریح کرد: آنهایی که به دموکراسی رسیدند از خودشان شروع کردند اما هنوز در خلیج عربی کسی از اصلاح خود شروع نکرده تا به موفقیت برسد.


پایان پیام /

کد خبر 93622

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha