به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «علیرضا شریفیان» امروز (۲۴ خرداد) در نشست خبری خود با اصحاب رسانه، اظهار داشت: در سطح مشهد ۴۰۰ تولیدکننده در ۱۲ کارگروه داریم و در هر کجا که بیشتر از گل و گیاه استفاده شده عوارض و آسیب جسمی و روحی کمتری بر مردم وارد آمده و مشکلات کمتری در زندگیشان بهوجود آمده است.
مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان گل و گیاه و محصولات گلخانهای خراسان رضوی افزود: بخش اقتصادی در سبد خرید مردم مهم بوده و نباید کاری کنیم که گل از این سبد خارج شود، بهطور مثال در مناسبتهای مختلف میلیونها شاخه گل به گروههای مختلف جامعه اهدا کردیم و آخرین مورد آن اهدای ۱۰ هزار شاخه گل به مدافعان سلامت بود.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون خراسان رضوی با بیان اینکه روز ۲۵ خرداد به عنوان روز ملی گل و گیاه نامگذاری شده است، خاطرنشان کرد: متاسفانه در اقدامی غیرتخصصی این نام از تقویم ملی حذف شد و پیگیری زیادی تاکنون از سوی مسئولان مختلف و متولیان امر داشتیم که تاکنون بینتیجه بوده است.
شریفیان تصریح کرد: متاسفانه عدم آگاهی و اطلاع علمی برخی افراد آسیبزا بوده، کسانی که معتقدند گل و گیاه در پارکها، خیابانها و معابر عمومی هزینه اضافی است! بلعکس معتقدیم نه تنها هزینه اضافی نیست، بلکه بسیار نشاط آور و امیدآفرین است و علاقهمندی مردم به گل و گیاه نمیبود روزانه بیش از ۲۰ هزار مراجعهکننده به نمایشگاه گل و گیاه مشهد نمیداشتیم.
وی تاکید کرد: خوشبختانه رویکرد وزیر جهاد کشاورزی و معاونان این وزارتخانه و همچنین رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی و مدیران مربوطه با اتحادیه تولیدکنندگان گل و گیاه و محصولات گلخانهای خراسان رضوی خوب بوده و موج افزایش امیدواری را شاهد هستیم.
مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان گل و گیاه و محصولات گلخانهای خراسان رضوی با ذکر این نکته که در بحث صادرات گل به دیگر کشورها دچار چالش و معضل هستیم، بیان کرد: متاسفانه با وجود ظرفیت بسیار بالای درآمدزایی گل در استان و کشور، فضای ویژه و اختصاصیای در پایانههای مرزی جهت صادرات گل و گیاه داشته باشیم و با همت و تدبیر مسئولان مربوطه میتوانیم از ارزآوری، سودآوری و درآمدزایی بالا با ایجاد پایانه مرزی اختصاصی گل و گیاه برخوردار شویم.
وی ادامه داد: خوشبختانه وعدههای وزیر جهاد کشاورزی را در سفر اخیر به مشهد در این خصوص داشتیم و امیدواریم که این مهم هرچه سریعتر محقق شود همچنین آسیبهای زیادی در دوره بحران کرونا متحمل شدیم که طبق برآوردها چهارمین صنعت آسیبپذیر بودیم و رقم آن ۱۶۰ میلیارد تومان بوده و امیدواریم که با تدبیر جدی و اقدام اساسی در عمل شاهد جبران این آسیبها باشیم.
شریفیان گفت: نسبت به کشور هلند که از برترین کشورهای جهان در صنعت گل و گیاه است ۱۰۰ سال عقب هستیم و کاهش این فاصله نیازمند همت جدی مسئولان است، هرچند که نسبت به کشورهای منطقه و برخی دیگر از کشورهای جهان ۵۰ سال جلوتر هستیم همچنین تولیدکنندگان گل و گیاه هم در جهت فراهم شدن ایجاد رقابت با دیگر کشورها باید از تسهیلات حمایتی بانکها با سود کم و اقساط طولانی برخوردار شوند، نه آنکه برای گرفتن یک وام بیش از سال انتظار بکشد و ارزش رقم آن با توجهبه رشد قیمتها ناچیز شود.
مدیر عامل اتحادیه تولید کنندگان گل و گیاه خراسان رضوی با ذکر این نکته که مهمترین خواستهمان برقراری ارتباطات موثر در صنعت گل و گیاه است، افزود: متاسفانه حمایت کمیسیون کشاورزی را در ۱۰ دوره مجلس شاهد نبودیم و افزایش فشارها بر فعالان صنعت گل و گیاه افزوده شد و یک نمونه آن حذف نرخ کود با دلار ۴۲۰۰ تومانی و خرید آن با دلار ۱۸ هزار تومانی بود و امیدواریم که در مجلس یازدهم تفاوتهایی به نسبت دیگر مجلسها شاهد باشیم و نتیجه آن رفع مشکلات زحمتکشان این صنعت باشد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون خراسان رضوی گفت: در جهت قطع دست دلالان و افراد سودجو کارگروه نرخگذاری را با لحاظ استانداردهای لازم فعال شده تا بیواسطه شاهد ارتباط مستقیم تولیدکننده و مصرفکننده باشیم و محصول طبق قیمتهای مصوب در نرخنامه در اختیار مصرفکننده قرار بگیرد.
نظر شما