به دنبال آشتی ملی میان نقاشان هستیم

وکیلی با بیان اینکه دعوت از هنرمندان پیشکسوت برای حضور در دوسالانه نقاشی با هدف آشتی ملی بین نقاشان کشور است، گفت: من برای تک‌تک افرادی که در حوزه تجسمی زحمت کشیدند نامه شخصی فرستادم که برخی پذیرفتند.

 به گزارش خبرنگار شبستان، احمد وکیلی، دبیر هشتمین دوسالانه ملی نقاشی پیش از ظهر امروز یکشنبه چهارم دی  در نشستی با خبرنگاران با بیان اینکه تمامی کارهای برگزاری این دوسالانه با یک خرد جمعی انجام شده است، گفت: من سال‌های سال در بسیاری از دوسالانه‌ها داور بودم، خصوصا در حوزه طراحی و همیشه نامم در حوزه داوری مطرح بوده است اما به جرأت می‌گویم بینال هشتم نقاشی با یک خرد جمعی به پیش رفته است و برای تک‌تک افرادی که انتخاب شدند برای هیئت داوری و هیئت انتخاب نظر جمع سهیم بوده است.

  

وی افزود: شورای سیاست‌گذاری این دوسالانه یک سال پیش شکل گرفت و از رؤسای بخش نقاشی دانشگاه هنر دعوت کردیم و از آقای جوادی‌پور خواهش کردیم که ریاست افتخاری بینال را بر عهده بگیرد.

 

 به گفته وکیلی، آقایان محجوبی، کفشچیان و تک‌تک هیئت انتخاب به پیشنهاد من از سوی شورای سیاست‌گذاری انتخاب شدند تا این هیئت با چینشی در کنار بتوانند کار داوری را انجام دهند.

 

دبیر هشتمین دوسالانه ملی نقاشی با بیان اینکه دعوت از هنرمندان پیشکسوت برای حضور در هشتمین دوسالانه نقاشی را برای آشتی ملی بین نقاشان کشور انجام دادم، گفت: من برای تک‌تک افرادی که در حوزه تجسمی زحمت کشیدند نامه شخصی فرستادم و برخی پذیرفتند و برخی نیز نپذیرفتند.

 

 

این هنرمند نقاش کشور از حضور یوری دولان از کشور اسلواکی و اشمیت وان اروش رییس آکادمی بوداپست در هیئت داوری هشتمین دوسالانه نقاشی ایران خبر داد و گفت: این دو هنرمند در کنار نقاشان ایرانی داوری این بینال را بر عهده دارند.

  

وکیلی درباره تفاوت هشتمین دوسالانه نقاشی با هفت دوره قبلی گفت: یکی از مسایلی که در هفت بینال قبلی وجود نداشته و الان اتفاق افتاده داشتن تم مشخص بود که بخش رقابتی دوسالانه را تقویت می‌کرد و برای اینکه فضای ایرانی- اسلامی را برای جوان‌ها روشن کرده باشیم، مکتب هرات را انتخاب کردیم.

 

 

این نقاش خاطر نشان کرد: مکتب هرات یکی از روشن‌ترین و درخشان‌ترین دوره‌های تصویری ایران است؛ به خاطر اینکه حق مطلب را ادا کنیم که هنر ما هویت ملی ایرانی داشته باشد این تم انتخاب شده است.

 

 وی افزود: همان‌طور که می‌دانید در دوران پیش از انقلاب احسان یارشاطر تلاش کرد که هویت ایرانی را در نقاشی زنده کند و بعد از انقلاب استاد رویین تلاش کرد و این هنر را همچنان زنده نگاه داشت و نقاشانی را به حوزه تجسمی با این مشخصه وارد کردند.

 

 وکیلی با بیان اینکه پتانسیل نقاشی ایران بسیار بالا است، گفت: این نقاشی آن‌قدر ظرفیت دارد که در جهان بتواند یک هویت مشخص داشته باشد، همان‌طور که هنر انتزاعی ژاپن در دهه 70 و 80 میلادی این توانایی را به دنیا نشان داد، با توجه به این تم نقاشان جوان بتوانند با درگیری با موضوع و تم مشخصی که ارزش‌های هنری ایران را نشان می‌دهد ظرفیت نقاشی ایران را به دنیا عرضه کنند.

  

دبیر هشتمین دوسالانه ملی نقاشی ایران همچنین  اظهار کرد: دوسالانه نقاشی ایران باید دبیرخانه دایمی داشته باشد و کارش تنها اجرایی نباشد، باید این دبیرخانه بتواند فضای نقاشی کشور را رصد کند و جوانان را به بینال دعوت کند.

 

 احمد وکیلی درباره تفاوت کیفی هشتمین دوسالانه نقاشی با دوره‌های پیشین بیان داشت: تعداد نقاشانی که در این دوره آمده بودند حیرت همه را برانگیخت، تعدد 1507 نفر حاصل جریانی است که اتفاق نیفتاده، حاصل کاری است که 20 سال در دانشکده‌های هنری صورت گرفته است، الان 25 دانشکده هنری در کشور وجود دارند، دانشجویانی دارند که جدی هستند و همه را زیر سؤال می‌برند. در بخش هرات آثاری حضور داشتند که از نظر کیفی بسیار شاخص هستند؛ این بینال یکی از بهترین بینال‌ها در طول تاریخ ایران است.

 

 

وکیلی با گلایه از سیاست‌زدگی فضاهای هنرهای تجسمی گفت: متأسفم که فضای هنرهای تجسمی ما سیاست‌زده است، هنر و هنرمندی که اصیل کار می‌کند خیلی خود را به سیاست نمی‌دهد، ما عشق و عاشقی را در هنر از یاد برده‌ایم.

 

پایان پیام/

کد خبر 93863

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha