به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، «محسن حاجی میرزایی» در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 25 خرداد مجلس شورای اسلامی در ارایه گزارشی از وضعیت آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش فراگیرترین نهادی است که با بیشترین جامعه در ارتباط است و مسئولیت آن آماده کردن نسل جدید برای زندگی فعال و مستقل است. مجلس نیز به عنوان خانه ملت صالح ترین نهاد برای پرداختن به موضوع آموزش و پرورش است. مقام معظم رهبری در پیامی که به مجلس شورای اسلامی دادند در کنار پرداختن به مسایل اقتصاد مقاومتی بر بحث تلاش مجدانه برای گسترش فرهنگ اسلامی نیز تاکید کردند و آن را از جمله اولویت های مجلس عنوان کردند که همین مسئله نقطه عزیمتی برای توسعه همکاری دولت و مجلس برای تحقق این مسئله است.
وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: ما خودمان را در کنار مجلس مخاطب پیام مقام معظم رهبری می دانیم. وقتی سخن از تحقق همه الزامات قطعی برای نیل به اقتصاد مقاومتی در دستور کار قرار می گیرد، تربیت نسل توانمند که ظرفیت های مشارکت فعال در اقتصاد کشور را داشته باشد، مورد توجه جدی است.
وی ادامه داد: قطعا اثربخشی و کارآمدی نهادهای یک جامعه در گروی کیفیت یادگیری و آموزش آن جامعه است و هرچه نهادها توانمندتر و کارآمدتر به انسان ها آموزش بدهند، افراد بهتری برای مسئولیت ها در جامعه تربیت می شوند.
وی با بیان اینکه مهمترین میثاق مشترک مجلس و دولت سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است، گفت: این سند جزو مطالبات مهم رهبری است، رییس جمهور نیز بر اجرای آن تاکید دارند. ما نیز معتقدیم میراث اصلی جامعه است و لزوم اجرای آن را مورد تاکید قرار می دهیم.
حاجی میرزایی ادامه داد: این سند مورد تاکید دانشمندان دانشگاهی و حوزوی است و با توجه به این سند سخن گفتن از اسنادی همانند 2020 سخنی گزاف و بیهوده است. سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مبتنی بر نیاز های جامعه و ارزش های انقلابی و اسلامی است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه ما در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش انتقال از مفاهیم آموزش به مفهوم تربیت را مد نظر قرار دادیم، گفت: در این سند مقوله تربیت از تربیت تک ساحتی به تربیت متوازن و چند ساحتی یعنی ابعاد مختلف اخلاقی، عبادی، اعتقادی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، علم و فناوری، هنر و زیباشناختی و زیستی اشاره شده است.
حاجی میرزایی گفت: شش زیرنظام برای این سند پیش بینی شده است که در شورای عالی آموزش و پرورش تدوین و به تصویب رسیده است و برای هر زیرنظام کارگروه هایی تشکیل دادیم و برای هر کارگروه برنامه ای پنج ساله تدوین شده است و هر ساله رشد آنها تعیین و به استان ها ابلاغ می شود. بخش سال 99 نیز تدوین و از استان ها به همکاران ابلاغ شده است.
وی ادامه داد: ما هنگامی می توانیم از اجرای سند تحول سخن بگوییم که نتایج ملموس و عینی آن را در جامعه شاهد باشیم. اینکه دانش آموزان، معلمان و خانواده چه درکی از سند تحول دارند و اینکه نمی دانند نتیجه آن چه خواهد بود باید مورد توجه باشد. این موضوع موجب می شود شوقی برانگیخته نشود؛ پس ما برای شکل گیری این شوق و گفتمان به 205 موضوع تاکید داریم که در آن همین شاخص ها مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس گفت: با شیوع ویروس کرونا با موضوعی غیر منتظره روبرو شدیم و واکنش سریع و دقیق مسئولیت مهمی بود که وزارت آموزش و پرورش بر عهده دارد. در همین رابطه وزارت آموزش و پرورش از طریق تلویزیون و سه شبکه دو هزار برنامه آموزشی در کمتر از یک هفته ارایه داد و تمامی محتوایی که قرار بود در کلاس های درس آموزش داده شود، 97 درصد در تلویزیون پوشش داده شد البته ما در این رابطه با مشکلی مواجه بودیم و آن نیز یک طرفه بودن آموزش بود و اینکه صرفا اطلاعات آموزشی عرضه می شدند و بنابراین خود این دانش آموزان و مدارس به شبکه های خارجی هجوم بردند و به همین جهت برای ارزیابی کار، تامین مصونیت دانش آموزان و تسلط بر این موضوع شبکه ای بر بستر داخل و مبتنی بر ظرفیت های داخلی طراحی شد که به موجب آن بیش از 70 درصد دانش آموزان به این شبکه وارد شدند و بیش از 13 میلیون دانش آموز در آن عضو شدند که در آن شبکه تعاملات منحصرا بین دانش آموز و معلم بود.
وزیر آموزش و پرورش افزود: ما در این رابطه شاهد بودیم که در برخی مناطق به اینترنت و تلفن همراه هوشمند دسترسی نداشتند به همین دلیل سعی کردیم با تولید بسته های خودآموز و ارسال آن به این مناطق اقدامات لازم در حوزه آموزشی را انجام دهیم چرا که معتقدیم مسئول آموزشی همه دانش آموزان هستیم.
وی ادامه داد: برای پاییز سال آینده اگر با پدیده مشابه کنونی مواجه شویم باید آمادگی لازم را داشته باشیم و اقدامات سال 99 به عنوان یک مانور برای حضوری موثر برای شروع سال تحصیلی جدید بود در این رابطه سناریوهای مختلفی را بررسی کردیم تا آمادگی لازم را داشته باشیم.
وی با اشاره به وضعیت معیشتی معلمان نیز گفت: در فاصله بهمن 98 تا خرداد 99 بیش از 65 درصد بر حقوق معلمان افزوده شد که این افزایش قابل توجه بود. برای آموزش یاران نهضت سوادآموزی 20 تیر ماه آزمون برگزار خواهیم کرد و برای شروع سال تحصیلی آینده 197 هزار معلم کم داریم که برخی از آنها از دانشگاه فرهنگیان و برخی از طریق ماده 28 و برخی دیگر از طریق همین معلمان حق التدریسی تامین خواهند شد.
وی در ادامه مسئله نیروی انسانی در آموزش و پرورش قصه پر غصه ای است که در همه استان ها با ان مواجه هستیم. قانون تا سال 92 برای ما تعیین تکلیف کرده است و به ما گفته است برای اینکه بار تعهدات دولت کم شود از ظرفیت های دیگر استفاده کنیم و دوباره همین ها به تعهد برای استخدام تبدیل شده است
وی با بیان اینکه در حال حاضر 88 هزار نفر باید در آموزش و پرورش تعیین تکلیف شوند، گفت: از این تعداد باید 25 هزار نفر را امسال تعیین تکلیف کنیم. مجلس به ما تکلیف کرده است که از آموزش یاران نهضت سوادآموزی آموزش بگیریم. لغو این آزمون در اختیار ما نیست البته امسال در قانون تصویب شده است به میزانی که در ردیف اختصاص یافته و تا پایان برنامه ششم باید استخدام ها انجام شود.
وزیر آموزش و پرورش گفت: در مورد رتبه بندی معلمان قانون دولت را موظف کرده است که نظامی بیاورد، دولت هم این را طراحی کرده و قانون رتبه بندی اجرایی شده است. بعضی می گویند دولت باید حتما لایحه ارایه می داد در حالی که ما به وظیفه قانونی مان عمل کردیم.
وی با اشاره به اینکه من به عنوان وزیر آموزش و پرورش هیچ وعده ای ندادم که به آن عمل نکرده باشم گفت: کمتر از یک سال قبل که در مجلس رای اعتماد گرفتم تاکید کردم که سیاسی نیستم و کوچکترین ماموریت سیاسی ندارم و کوچکترین اقدام سیاسی نیز انجام نمی دهم و همکارانم در وزارت آموزش و پرورش را منع کردم چرا که معتقدم وزارت آموزش و پرورش نهاد تربیت است و باید مورد اعتماد قاطبه مردم باشد.
وی با بیان اینکه هیچ عزل و نصبی در دوره من با انگیزه سیاسی انجام نشده و نخواهد شد، گفت: در مورد استخدام 25 هزار نفری که امسال به ما اجازه داده شده است طبق قانون عمل خواهد شد و این از اول مهر اجرایی می شود.
نظر شما