به گزارش خبرنگار شبستان، دفتر انتشارات کمک آموزشی با وظیفه اصلی مدیریت تولید و تولید نشریات رشد (مجلات و کتب کمک آموزشی) از دفاتر تابع سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش است. این دفتر در سال 1341 با عنوان مرکز تهیه خواندنیها برای نوسوادان تأسیس شد و وظیفه تولید و توزیع نشریات پیک را بر عهده داشت.
پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، ابتدا نام این دفتر به دفتر امور کمک آموزشی و کتابخانهها و سپس به دفتر انتشارات کمک آموزشی تغییر یافت. در ضمن عنوان عمومی مجلات پیک به مجلات رشد تبدیل شد.
اهداف
مهمترین هدف دفتر انتشارات کمک آموزشی، پژوهشی و برنامهریزی رفع نیازهای مخاطبان (دانشآموزان، معلمان، مشاوران، مربیان، مدیران، دانشجویان مراکز تربیت معلم و کارشناسان آموزش و پرورش و خانوادهها) در زمینه مدیریت تولید و تولید مطالب علمی و آموزشی و فرهنگی مناسب کمک آموزشی در قالب رسانههای نوشتاری است.
پژوهش و برنامهریزی برای رفع نیازهای علمی و تخصصی معلمان در حوزههای گوناگون علوم انسانی و علوم پایه و فنی و حرفهای و همچنین پژوهش و برنامهریزی برای تقویت و توسعه فرهنگ مطالعه و ایجاد پویایی در منابع کتابخانههای مدارس با استفاده از توانمندیهای ناشران دولتی و غیر دولتی در چارچوب اهداف برنامه درسی از دیگر اهداف دفتر انتشارات کمک آموزشی است.
وظایف و برنامهها
از جمله وظایف دفتر انتشارات کمک آموزشی میتوان به مدیریت تولید و تولید نشریات رشد برای گروههای سنی و دورههای گوناگون تحصیلی با بهرهمندی از برنامهریزان و پدیدآورندگان شایسته و انجام نیازسنجی، پژوهش و برگزاری نشستهای علمی کاربردی نشریات رشد در حوزههای کتاب و مجلات اشاره کرد.
اجرای طرح سامانبخشی کتابهای آموزشی از طریق جشنواره کتابهای آموزشی رشد، تولید کتابخانههای رشد و تهیه جزوه های راهنمای تولید کتابهای آموزشی رشد و مشارکت در زمینه تجهیز منابع کتابخانههای مدارس اهم برنامههای دفتر انتشارات کمک آموزشی است.
بررسی آثار مخاطبان مجلات دانشآموزی در قالبهای گوناگون ادبی و هندسی و ارایه مشاورههای غیر حضوری (نوشتاری و الکترونیکی) توسط کارشناسان مرکز بررسی آثار و توسعه شبکه ارتباطی و تعامل فعال با مخاطبان با استفاده از قابلیتهای فناوری ارتباطات و اطلاعات (ICI) از طریق وبگاه مجلات رشد به نشانی www.roshdmag.ir از دیگر برنامههای دفتر انتشارات کمک آموزشی است.
مرکز مطالعات
این مرکز با هدف پشتیبانی علمی- پژوهشی از فعالیتهای دفتر و نهادینهکردن برنامهریزی و تصمیمگیری بر مبنای پژوهش تشکیل شده است و در سه زمینه پژوهش (تحلیل محتوای مجلات و نظرسنجی و ارزیابی تولیدات از نگاه مخاطبان و کارشناسان)، برنامهریزی و نظارت بر اجرای برنامههای دفتر، آموزش تخصصی کارشناسان و سردبیران فعالیت میکند.
مرکز منابع تصویری و نوشتاری
این مرکز با هدف ارایه منابع تصویری و نوشتاری به کارشناسان و پدیدآورندگان نشریات رشد به صورت شبکهای تشکیل شده است.
جشنواره عکس رشد
این جشنواره به منظور غنیسازی منابع تصویری و بهرهمندی از کلیه تواناییهای عکاسان کشور در قلمرو موضوعی تعلیم و تربیت به صورت دوسالانه برگزار میشود.
مرکز توزیع مجلات
این مرکز به منظور توزیع دقیق مجلات بر اساس جدول زمانبندی معین تشکیل شده است. علاوه بر توزیع متمرکز مجلات به استانها، در مجلات ماهنامه بزرگسال و فصلنامهها، خدمات اشتراک الکترونیکی نیز از طریق وبگاه مجلات رشد ارایه میشود.
پایان پیام/
نظر شما