به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، «شادمان نعمتی» در مراسم راه اندازی نخستین مرکز کاشت حلزون گیلان که امروز(پنجشنبه، ۲۹ خرداد) در دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد اظهارکرد: از سال ۸۷ در گیلان غربالگری شنوایی نوزادان در دستور کار قرار گرفت و در حال حاضر ۹۸ درصد کودکان گیلان مورد غربالگری قرار گرفتند.
عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان و مسئول مرکز کاشت حلزون امیرالمومنین(ع) رشت افزود: با بازرسیهای انجام شده از زیرساختهای علمی و عملی استان توسط وزرات بهداشت، شرایط برای جراحی کاشت حلزون و بخش توانبخشی بیماران در گیلان مهیا شد.
وی اضافه کرد: این نوع جراحی تنها برای کودکانی که مادرزادی ناشنوایی حسی- عصبی در بدو تولد دارند، انجام می شود و در سنین بالاتر برای کسانی که قادر به حرف زدن هستند اما به هر دلیلی شنوایی هر دو گوش خود را از دست داده اند، امکان پذیر است.
نعمتی خاطرنشان کرد: کودکان زیر یک تا پنج سال که در غربالگری سیستم شنواییشان دارای مشکل بوده، مورد پایش قرار گرفتهاند که برای درمان نیازمند سمعک های قوی بوده و یا کاشت حلزون برایشان تجویز می شود.
وی تصریح کرد: راهاندازی مرکز کاشت حلزون در رشت، ناشنوایان را از مراجعه به تهران جهت درمان و انجام هزینه های طاقت فرسا برحذر می دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان افزود: جراحی کاشت حلزون به مراتب به صرفهتر از جراحی کبد، کلیه و مغز استخوان است.
نعمتی با اشاره به اینکه بخشی از هزینه درمان بیماران را دولت به صورت یارانه پرداخت می کند، اظهار کرد: در حال حاضر به دست آوردن نعمت شنوایی با ۶ میلیون تومان مهیا شده است.
وی تصریح کرد:راه اندازی مرکز کاشت حلزون در رشت، سکوی افتخار و جهش برای بهداشت و درمان گیلان محسوب می شود.
نظر شما