به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، دکتر مجید قدمی، رییس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش صبح امروز(12 دی) در همایش تجلیل از پژوهشگران و معلمان و دانش آموزان پژوهنده استان گیلان که در دهکده ساحلی بندر انزلی برگزار شد، با بیان اینکه امیدوارم تمام تصمیمات در آموزش و پرورش سبقه پژوهشی داشته باشد، گفت: متاسفانه پژوهش از اموری است که به آن باور نداریم و این باور نداشتن نکته ای است که یکی از آسیب های بحث پژوهشی به شمار می آید.
قدمی در ادامه با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری که بر امر تحقیق تاکید دارند، به بصیرت ناشی از تقوای ایشان اشاره و اذعان داشت: اگر تبعیت از ولایت می کنیم پس باید در حوزه پژوهش بیشتر تلاش و حرکت داشته باشیم.
وی در ادامه گفت: سواد دیگر در آموزش و پرورش خواندن، نوشتن و حساب کردن نیست بلکه امروز دنیا آموزش و پرورش را آماده کردن فرد برای زندگی در چهارچوب های ارزشی غرب می داند.
وی پژوهش را فعالیتی هوشیارانه و سامانمند برای کشف واقعیات و حقایق دانست و افزود: تعلیم و تربیت در نظام اسلامی، هدایت به سوی ارزش ها است.
قدمی در ادامه با توجه به هجمه های دشمن به تجهیزات سبک و سنگین آن اشاره کرد و بیان داشت: در زمانی که جنگ نرم بیداد می کند نمی توانیم آنتن ها را جمع کنیم، پس باید از طریق پژوهش فرزندان خود را آماده کنیم.
وی افزود: ارتقاء و پیشرفت بدون کشف واقعیات و حقایق در مورد عملکرد موجود، ممکن نیست پس بدون پژوهش دستیابی به ارتقاء و پیشرفت و تحول ممکن نیست.
قدمی ادامه داد: تحول در هر حیطه ای از آموزش و پرورش بدون ارزشیابی از عملکرد کنونی امکان پذیر نیست، بنابراین قدم اول در تحول انجام ارزشیابی علمی و دقیق از وضع کنونی است.
وی افزود: ارزشیابی از عملکرد کنونی آموزشی و پرورش باید بر اساس بررسی دقیق داده های نرم و سخت از عملکرد جاری انجام پذیرد.
قدمی یکی از وظایف اصلی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش را انجام تمهیدات لازم جهت پیشگیری از بروز خطاها عنوان کرد.
وی گفت: آن چیزی که در جامعه تحقیق می شود مشکلی از جامعه را حل نمی کند، پس محقیقین باید به دنبال ارایه راهکار و کاربردی کردن تحقیقات باشند.
قدمی در ادامه اظهار داشت: علمی بودن در همه ابعاد، توانایی رصد آینده، به نیازهای واقعی نزدیک بودن، امکان استفاده از یافته ها در عمل، شفافیت- روشنی و حق مداری، پرهیز از هر گونه خود سانسوری و کتمان حقایق از ویژه گی های پژوهش ناب هستند.
وی در ادامه ارتقاء کیفیت نظام تعلیم و تربیت، پیشگیری از بحران ها و مسایل، تعامل با سایر نهادها و در نهایت درمان مسایل و بحران ها را چهار کارکرد اساسی در آموزش و پرورش برشمرد.
قدمی در ادامه با بیان اینکه باید پژوهش ها را از مدرسه آغاز کنیم، گفت: برای بردن پژوهش به مدرسه باید به تحقیق مدرسه پژوهنده و یادگیرنده فکر کنیم.
وی اضافه کرد: مدرسه پژوهنده فضایی ایجاد می کند تا در آن پژوهش، خلاقیت و نوآوری برای حل مسایل تشویق شده و این موضوع باعث می شود مدرسه به یک کارخانه فکر تبدیل شود.
قدمی تصریح کرد: در چنین فضایی اصل "ما می توانیم" مورد تشویق قرار می گیرد چرا که در این مدرسه همواره جریان خروشانی از پژوهش، نوآوری ها و فرایندهای جدید برای توسعه یادگیری به چشم می خورد.
پایان پیام/
نظر شما