وصول ۷۰۷ هزار فقره چک رمزدار در اردیبهشت ماه/رشد ۹۰۶ هزار واحدی شاخص بورس در ۶۲ روز معاملاتی

صدور بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ بیمه‌نامه پول در سال ۹۸، ۷۰۷ هزار فقره چک رمزدار در اردیبهشت ماه وصول شد، رشد ۹۰۶ هزار واحدی شاخص بورس در ۶۲ روز معاملاتی، تشریح بدهی و مطالبات دولت و شرکت‌های دولتی برای فصل آخر ۹۸ برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز یکشنبه ۸ تیرماه شبستان به شرح زیر است:

صدور بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ بیمه‌نامه پول در سال ۹۸

براساس آمارهای عملکرد صنعت بیمه که توسط بیمه مرکزی منتشر شده، شرکت‌های بیمه در سال ۹۸ معادل ۱۸۶.۹۷۶ میلیون ریال حق بیمه در رشته بیمه پول تولید کرده‌اند که این رقم ۵.۶۸ درصد بیشتر از سال ۹۷ است. با این حال و با وجود رشد حق بیمه تولیدی، تعداد بیمه‌نامه‌های صادر شده در این رشته کاهش یافته است.

بیمه پول یکی از رشته‌های بیمه‌ای زیرمجموعه بیمه باربری است که در آن انواع وجوه نقد مانند اسکناس، مسکوکات و ارز و وجوه غیرنقد شامل انواع چک، سفته، اوراق قرضه و سکه‌های طلا تحت پوشش بیمه قرار می گیرد. بیمه‌گر در چارچوب شرایط بیمه‌نامه پول تعهد می‌کند، زیان‌هایی که بر اثر بروز سرقت (مسلحانه) و حادثه (آتش‌سوزی، انفجار، سیل و ...)  به پول موجود در صندوق (بانک ها، مؤسسات مالی و...) یا در حال جابه‌جایی وارد می‌شود را جبران کند.

این رشته بیمه‌ای سهمی معادل ۰.۰۳ درصد از حق بیمه تولید شده ۵۹ هزار میلیارد تومانی صنعت بیمه در سال گذشته را به خود اختصاص داده است. همچنین آمارهای بیمه مرکزی نشان می‌دهند که در سال ۹۸ شرکت‌های بیمه ۲۷.۰۰۲ میلیون ریال خسارت بابت بیمه‌نامه‌های پول پرداخت کرده‌اند که رشدی ۲۸۳.۷۵ درصدی نسبت به سال قبل از آن دارد. با این وجود سهم این رشته از کل خسارت پرداختی صنعت بیمه در سال گذشته ۰.۰۱ درصد بوده است.

 

وصول ۷۰۷ هزار فقره چک رمزدار در اردیبهشت ماه

براساس آمار بانک مرکزی ٧٠٧ هزار فقره چک رمزدار به ارزشی حدود ١٢٥١هزار میلیارد ریال در اردیبهشت ماه ١٣٩٩ در کل کشور وصول شد که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ١٦٤ درصد و ۱۴۱.۱ درصد افزایش داشته است.

در ماه مورد بررسی در استان تهران بالغ بر ٢١٣ هزار فقره چک رمزدار به ارزشی حدود ٧٠٤ هزار میلیارد ریال وصول شد. در ماه مذکور ۴۷.۶ درصد از تعداد چک‌های رمزدار وصولی در سه استان تهـران (۳۰.۲ درصد)، اصفهان (۸.۸ درصد) و خراسان رضوی (۸.۶ درصد) وصول شده که بیش‌ترین سهم را در مقایسه با سایر استان‌ها دارا بوده‌اند. همچنین ۶۷.۲ درصد از ارزش چک‌های فوق در استان‌های تهران (۵۶.۳ درصد)، خراسان رضوی (۵.۶ درصد) و اصفهان (۵.۳ درصد) وصول شده است.

چک‌های وصولی بر حسب عادی و رمزدار

حدود ٧ میلیون و ۷۰۰ هزار فقره چک در اردیبهشت ماه ١٣٩٩ در کل کشور وصول شد که از این تعداد حدود ۷ میلیون فقره عادی و بالغ بر ٧٠۰ هزار فقره رمزدار بوده است. بر این اساس در کل کشور ۹۰.۸ درصد از کل تعداد چک‌های وصولی، عادی و ۹.۲ درصد رمزدار بوده است.

در ماه مورد بررسی در کل کشور حدود ٢٤٤٢ هزار میلیارد ریال چک وصول شد که حدود ١١٩١ هزار میلیارد ریال چک عادی و حدود ١٢٥١ هزار میلیارد ریال چک رمزدار است. به عبارتی در کل کشور ۴۸.۸ درصد از کل ارزش چک‌های وصولی، عادی و ۵۱.۲ درصد رمزدار بوده است.

 

رشد ۹۰۶ هزار واحدی شاخص بورس در ۶۲ روز معاملاتی

در جریان معاملات بورس اوراق بهادار در سالجاری در مدت ۶۲روز معاملاتی، تعداد ۵۳۵میلیارد و ۹۹۳میلیون سهم و حق تقدم به ارزش ۵۷۶۲هزار و ۶۴۱میلیارد ریال در ۷۸میلیون و ۲۴۰هزار و ۱۸دفعه مورد در بورس اوراق بهادار معامله قرار گرفته است.

همچنین بررسی معاملات بازار سهام به تفکیک بازار نشان می‌دهد در این مدت ۳۱۹میلیارد و ۹۱۴میلیون سهم به ارزش ۲۹۱۶هزار و ۵۶۷میلیارد ریال در ۳۵میلیون و ۵۷هزار و ۱۲نوبت در بازار اول، ۲۰۱میلیارد و ۷۴۳۹۱۴میلیون سهم به ارزش ۲۶۴۰هزار و ۵۸۶میلیارد ریال در ۴۲میلیون و ۱۶۳هزار و ۱۶نوبت در بازار دوم، ۱۹میلیون و ۸۰۰هزار برگه به ارزش ۱۹هزار و ۵۴۹میلیارد ریال در ۵هزار و ۳۴۸نوبت در بازار بدهی، ۱۴۸۰هزار قرارداد به ارزش ۲۴۰۵میلیارد ریال در ۵۳هزار و ۹۸۲ نوبت در بازار مشتقه و ۱۴میلیارد و ۳۱۵میلیون واحد از صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش ۱۸۳هزار و ۵۳۳میلیارد ریال در ۹۶۰هزار و ۶۶۰ نوبت مورد معامله قرار گرفته است.

شاخص کل نیز که معاملات امسال بورس را از ارتفاع ۵۱۲ هزار و ۹۰۰واحد آغاز کرده است، تاکنون با ۹۰۶ هزار و ۵۵۳واحد رشد، معادل ۱۷۶.۷۵ درصد افزایش را به ثبت رسانده است.

شاخص بازار اول نیز در این مدت با رشد ۷۰۴ هزار و ۴۲۴ واحدی و شاخص بازار دوم با رشد یک میلیون و ۶۶۳ هزار و ۳۲واحدی به ترتیب ۱۹۴.۲ و ۱۵۲.۸۴ درصد افزایش داشته‌اند.

 

تشریح بدهی و مطالبات دولت و شرکت‌های دولتی برای فصل آخر ۹۸

در اجرای حکم بند (ب) ماده (۱) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، گزارش بدهی ها و مطالبات دولت و شرکت های دولتی برای سه ماهه چهارم سال ۹۸، به منظور ارایه به کمیسیون های ذیربط در مجلس در معاونت نظارت مالی و خزانه داری کل کشور (مرکز مدیریت بدهی ها و دارایی های مالی عمومی) تهیه و برای رییس جمهور ارسال شده است.

اطلاعیه تصریح دارد: به منظور احصاء و گزارش ارقام بدهی ها و مطالبات بخش عمومی و در اجرای حکم ماده مذکور از آبان ماه ۱۳۹۴ تا کنون بالغ بر ۲۲ فقره گزارش بدهی ها و مطالبات در مقاطع سه ماهه و سالانه برای مراجع قانونی ذیربط توسط مرکز مدیریت بدهی ها و دارایی های مالی عمومی با همکاری ادارات کل امور اقتصادی و دارایی استان ها تهیه شده است.

بنا بر اطلاعیه معاونت نظارت مالی و خزانه داری کل کشور، شایان ذکر است از سال ۱۳۹۵ تاکنون در اجرای بخشنامه ۲۶ مهر ماه ۹۵ معاونت نظارت مالی و خزانه داری کل کشور، بیش از ۱۱۰۰۰۰ فقره گزارش از بیش از ۳۵۰۰ نقطه گزارشگری (دستگاه اجرایی) به صورت الکترونیکی از طریق سامانه مدیریت اطلاعات بدهی ها و مطالبات دولت (سماد) دریافت شده که مبنای تهیه گزارش های مجموعه دولت و شرکت های دولتی بوده است.

 

صادرکنندگان ۷۰ درصد ارز حاصل از صادرات خود را به کشور بازگردانند

«عبدالناصر همتی» گفت: شرایط صادرکنندگان و فشارهایی که به لحاظ شرایط تحریمی و زمان دریافت ارز حاصل از صادرات وجود دارد را درک می کنیم و همکاری لازم را در این زمینه خواهیم داشت اگر هم صادرکنندگان اعتراضی به نرخ پایه صادراتی محاسباتی در گمرک دارند حداقل ۷۰ درصد ارز حاصل از صادرات خود را که پیش از این نسبت به بازگشت آن متعهد شده بودند را به کشور بازگردانند تا بشود درمورد آن درفرصت مناسب مذاکره و تصمیم گیری کنیم. 

رئیس کل بانک مرکزی در دیدار با هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران، نقش فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی را در تأمین درآمدهای غیرنفتی کشور مفید خواند و گفت: اتاق بازرگانی می تواند با رهنمودهای خود به فعالان اقتصادی و هدایت آنان، به وظیفه کلیدی خود در شرایط ویژه فعلی کشور عمل کند؛ در همین راستا، باید تلاش کنیم مسائل را با همکاری یکدیگر برطرف کنیم. 

رئیس شورای پول و اعتبار با بیان اینکه بانک مرکزی با فعالان اقتصادی و اتاق بازرگانی ایران هم‌سو است، گفت: ما در بانک مرکزی با فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی ایران اختلاف نظری نداریم و باید با کمک یکدیگر تلاش کنیم از خروج سرمایه از کشور جلوگیری کنیم. در همین راستا تلاش ما بر این است که واردات را روان کنیم و ارز حاصل از صادرات را به کشور بازگردانیم. البته ذکر این نکته ضروری است که اولویت بانک مرکزی تأمین ارز برای کالاهای اساسی و دارو و پس از آن تأمین مواد اولیه کارخانجات است.

وی هدف از برگزاری این جلسات را برطرف کردن مسائل در فضایی دوستانه عنوان کرد و گفت: با توجه به شرایط و مشکلات فراوانی که به واسطه تحریم ها به کشور تحمیل شده است، ضروری است با درک مشترک برای بهبود فضای کسب و کار در کشور تلاش کنیم./

 

کد خبر 942686

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha