به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، مهدی شفیعی چهارشنبه (11 تیر) در نشست خبری مجازی با موضوع «کرونا ویروس» در تشریح جزئیات آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان کرمان گفت: در 24 ساعت گذشته 96 بیمار جدید با تشخیص قطعی کووید 19 در بیمارستان های سطح استان بستری و تشخیص داده شدند که از این تعداد 57 مورد مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 2 مورد مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 29 مورد مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 2 مورد مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 6 مورد مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی سیرجان هستند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: طی روز گذشته مجموعاً 196 بیمار با تشخیص قطعی بیماری کووید 19 در بیمارستان های سطح استان بستری بوده و خدمات درمانی را دریافت می کردند که نسبت به ماه گذشته و هفته های گذشته این آمار، آمار نسبتاً بالایی است و نشان دهنده این است که ما یک افزایش مواردی از ابتلا بیماران طی دو هفته اخیر را شاهد هستیم که عمدتاً ناشی از عدم رعایت نکات بهداشتی طی دو تا سه هفته گذشته آن اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: از ابتدای اپیدمی تاکنون هزار و 773 نفر بیمار با تشخیص قطعی این بیماری در بیمارستان های استان بستری شدند که از این تعداد، تعداد قابل توجهی بهبودی پیدا کردند و ترخیص شدند.
شفیعی با بیان اینکه متاسفانه در مجموع 163 مورد جانباخته ناشی از بیماری کووید 19 را در سطح استان شاهد بودیم، اظهار داشت: متاسفانه طی روز گذشته 3 مورد فوت ناشی از این بیماری گزارش شده که 2 مورد مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان و یک مورد مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت است.
وی خاطر نشان کرد: آنچه که در آمار مهم است اینکه ما طی دو هفته اخیر، هم افزایش مراجعه به بیمارستان های سطح استان را شاهد بودیم که عمدتاً در حوزه جنوب استان و حتی شمال استان و شهرستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمان و شهرستان سیرجان این افزایش مراجعه و بستری بیماران در بیمارستان ها را شاهد هستیم که عمدتاً با علائم تنفسی و بعضاً با علائم گوارشی است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان توضیح داد: در بین این افراد تعداد مواردی که آزمایش آن ها مثبت می شود، تقریباً افزایش داشته و طی دو هفته اخیر تعداد مورد قطعی و مثبت بیماری کرونا بستری در بیمارستان ها هم روز به روز افزایش پیدا کرده است؛ به این دلیل زمانی که بیمار بستری می شود و نیاز به خدمات درمانی پیدا می کند باید چند روزی در بیمارستان باشند و روزانه که این موارد اضافه می شوند، تجمع آمار بالا می رود که در روز گذشته 196 بیمار قطعی بستری در بیمارستان ها را داشتیم.
وی با بیان اینکه عدم رعایت خود مردم در رابطه با حفاظت از خودشان، باعث می شود که درگیری و ابتلا بیشتری در سطح جامعه داریم که درصدی از این ابتلا خود را به شکل بیماران بستری در بیمارستان نشان می دهد، افزود: این نشان دهنده این است که متاسفانه زنجیره انتقال در سطح استان مجدد برقرار شده و تقریباً در بعضی از نقاط شدت زنجیره انتقال نسبتاً بالا است و این ها همه زنگ هشدارهایی است که باید مراعات کرده و دقت نظر داشته باشیم و در ستاد استانی هم تصمیماتی اتخاذ کنیم که بتوانیم از اهرم های قانونی کمک بگیریم تا زنجیره انتقال را در کنترل در بیاوریم و بتوانیم در جاهایی که امکان پذیر است، زنجیره را قطع کنیم تا موارد بتواند کاهش پیدا کند.
شفیعی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه معاون وزیر بهداشت گفتند که مجوز یکسری محدودیت ها و تعطیلی ها به ۱۱ استان از جمله کرمان ابلاغ شده و هفت شهر قرمز هرمزگان از جمعه و بوشهر هم از فردا تعطیل می شود؛ این محدودیت ها چه هستند و در کرمان از چه زمان قرار است اجرا شوند؟ و اینکه استان چه برنامه ریزی برای مسافرانی که از استان هرمزگان به کرمان بیایند، دارد؟ گفت: یکسری تصمیمات در ستاد ملی یا کشوری گرفته می شود و این تصمیمات در سطح استان می آید و باید اجرایی شود و استان می تواند این تصمیمات را شدت و یا ضعف به آن ها دهد اما بعضی تصمیمات لازم الاجرا بوده و باید اجرا شوند؛ یکسری تصمیمات ستاد استانی برای خودش می تواند بگیرد و در استان خود انجام دهد که اینکار در ستاد استانی با توجه به شرایط انجام می شود؛ یکسری تصمیمات نیازمند این است که اگر استانی خواست کاری انجام دهد، باید مجوز ستاد کشوری را بگیرد.
وی ادامه داد: بحث محدودیت ها اعم از محدودیت های تردد و محدودیت هایی که برای کسب و کار لازم است اجرا کنیم و ... از مواردی است که لازم است حتماً علاوه بر مصوبه ستاد استانی، مصوبه ستاد ملی را هم بگیرد؛ 13 استان با وضعیت قرمز این اختیارات را دارند که رابطه با محدودیت های قرنطینه ای، محدود کردن سفرها و تردد ها و بحث اعمال شرایط سختگیرانه در رابطه با بستن بعضی از صنوف و اماکن و ... استان خودش تصمیم بگیرد؛ تصمیمی در این رابطه استان کرمان نگرفته است و هیچ تصمیم جدیدی برای محدودیت گرفته نشده البته در هفته آینده پیشنهادهایی در ستاد استانی مطرح شده و بررسی می شود و بسته به شرایط تصمیم گیری می شود که در این مرحله تصمیمات استانی نخواهند بود و بسته به شرایط ممکن است شهرستانی تصمیم گرفته شود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص استفاده از ماسک و بهترین نوع آن افزود: الزام استفاده از ماسک در جلسه قبلی ستاد ملی مطرح شد که ستاد استانی مصوب کرد که از 15 تیر ادارات، اماکن تجمعی عمومی و جاهایی که ازدحام وجود دارد، استفاده از ماسک الزامی است و این فاصله تا روز 15 تیرماه هم به سازمان ها و نهادها و ... فرصت داده شد که فرهنگ سازی و سیستم را آماده کنند تا این قانون که الزام می شود از 15 تیرماه اجباری اجرا شود.
وی در ادامه با بیان اینکه توصیه جدی سازمان جهانی بهداشت به استفاده از ماسک، به یکسری از گروه ها بوده و در زمانی که فاصله دو متر نمی توانید رعایت کنید و در آن فضا احتمال حضور بیمار وجود داشته باشد، در خصوص بهترین نوع ماسک اظهار داشت: بهترین نوع ماسک این است که بتواند فرد را از ذرات احتمالی که در فضا وجود دارد، محافظت کند بنابراین ماسک سه لایه معمولی جراحی(ماسک های یکبار مصرف طبی) توصیه می شود اما چون یکبار مصرف است و بعضاً به دلیل شرایط بازار عرضه و تقاضا را ایجاد می کند، ممکن است کمبود ایجاد شود لذا این ماسک توصیه می شود که در جاهایی مانند بیمارستان ها، فردی که از بیمار مراقبت می کند و فرد بیمار که ضرورت استفاده از آن بیشتر است، استفاده شود اما برای افراد جامعه که علائم ندارند، در مجامع شلوغ حاضر می شوند، افراد بالای 60 سال و افراد دارای بیماری زمینه ای، می توانند از ماسک های فابریک استفاده کنند.
وی با بیان اینکه ماسک فابریک یعنی ماسک پارچه ای، توضیح داد: ماسک فابریک از جنس پارچه هایی است که بافت متراکم داشته و یا پارچه های نانو است و در واقع سه لایه باید باشند که این ماسک ها هم می توانند به شکل صنعتی تولید شوند و چند بار مصرف هستند اما باید در هنگام مصرف به این ماسک دست نزنند و بعد از مصرف حتماً باید دست و ماسک را شستشو دهد و این ماسک را اتو کرده و روز بعد استفاده کند که برای افراد جامعه این ماسک مورد استفاده است اما برای فرد بیمار و کسی که از بیمار مراقبت می کند، باید از ماسک یکبار مصرف استفاده کند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: الزام و اجبار استفاده از ماسک حداقل برای کارمندان و مراجعین به ادارات است؛ اما اگر کارمند و اداره ای اجرا نکند، تذکر و برخورد می شود اما باید به ارباب رجوع اطلاع رسانی شود و باید از ورود ارباب رجوع در صورت نداشتن ماسک به ادارات جلوگیری شود اما به نظر می رسد که باید این شرایط را فراهم کرد که حداقل ماسک در دسترس مراجعین به ادارات وجود داشته باشد تا ارباب رجوع کار خود را انجام دهد.
وی متذکر شد: باید از این فرصت باقی مانده تا 15 تیر ماه استفاده کنیم که ارباب رجوع ها از 15 تیر دچار چالش نشوند اما برای مردم عادی باید از ترفندها و آموزش استفاده کرد که خود مردم به بقیه تذکر بدهند تا این به شکل فرهنگ شود.
شفیعی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا برای رانندگان تاکسی و مسافران تاکسی ها و اتوبوس ها هم ماسک اجباری است؟ یا همچنان، سه نفر عقب تاکسی بدون ماسک و راننده هم جلوی تاکسی بدون ماسک باید باشند؟ و اگر کسی از مقرراتِ ماسک اجباری تخطی کند، چه مجازاتی برایش در نظر گرفته شده است؟ چه کسانی یا چه نهادهایی، باید بر طرح ماسک اجباری در اماکن عمومی نظارت می کنند؟ گفت: راننده تاکسی باید گندزدایی روزانه در محل هایی که دست زیاد می خورد را داشته باشد و خودش ملزم به استفاده از ماسک است و چون فاصله برای مسافر رعایت نمی شود، خود باید از ماسک استفاده کند و راننده تاکسی هم ترجیحاً تا جایی می شود باید کولر روشن نکند و مسافرین را به اندازه ظرفیت سوار کنند.
وی در خصوص حال استاندار و معاون وی، بیان کرد: حال معاون سیاسی امنیتی استانداری کرمان خوب است و دوره ای از نقاهت خود را طی کردند و بعد از تست زودهنگام مجدد خوشبختانه تست منفی بود و دوباره به سرکار برگشتند تا سکانی که در دست دارند بدون متولی نباشد و کارها رفع شوند و همچنین حال عمومی استاندار نیز خوب است و براساس پروتکل ها و توصیه ها ایزوله در منزل را دارند طی می کنند اما چون شغل ایشان کلیدی است ما طبق دستورالعمل ها در بازه زمانی کمتر از 14 روز می توانیم تست بگیریم تا بتوانند فعالیت از سر بگیرند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پاسخ به خبرنگاری که پرسید «چرا علیرغم اینکه گفته شده تالارها تعطیل است اما همچنان شاهد برگزاری جشن ها به ویژه در جنوب کرمان هستیم؟ آیا دلیل این امر عدم استفاده از اهرم های قانونی جدی با متخلفان نیست که حتی از طریق فضای مجازی اقدام به دعوت مردم جهت شرکت در جشن ها می کنند؟ اظهار داشت: تالارها برای جشن ها تعطیل نیستند؛ تالارها مقرر شد مراسم را با حداکثر 50 درصد ظرفیت می توانند پذیرش داشته باشند و یک ناظر بهداشتی هم از ابتدا تا انتها حضور داشته باشد تا نظارت داشته باشد لذا تمام تالارهایی که مراسم دارند و از قبل مشخص و برنامه ریزی است، به آنها ناظر ثابت معرفی می شود اما بسته شدن و یا تعطیل شدن فعالیت آن ها بنا بر این است که شرایط استقرار اپیدمی چطوری است و تصمیم گیری ستاد استانی است؛ باز بودن تالارها منعی ندارد اما اجرای پروتکل سختگیرانه است و اگر تالاری رعایت نکند برخورد می شود و منجر به تعطیلی می شود؛ تاکنون صاحبان تالارها رعایت کنند اما بعضاً مدعوین که می آیند رعایت نمی کنند بنابراین خود مردم باید رعایت کنند و رعایت نکردن چندین نفر باعث می شود بقیه را دچار چالش کند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اعلام وضعیت کامل تری نسبت به روند جدید ارائه کنید؟ و اینکه وضعیت بیمارستان های استان به چه شکل است؟ و آیا با توجه به شیوع بیشتر اپیدمی امکانات جوابگو خواهد بود؟ گفت: گروه های خاص مانند افراد بالای 60 سال، افرادی که بیماری زمینه ای دارند و بیمارانی که داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی را مصرف می کنند، کسانی که خیلی چاق هستند و بیماری مزمن زمینه ای دارند مشمول نمونه گیری شوند که باید تست بدهند بنابراین عمده آمار ما موارد بستری است که در دو هفته اخیر افزایش پیدا کردند؛ الان کمبودی به لحاظ تخت و پذیرش در بیماران نداریم اما بین 80 درصد ظرفیتی که پیش بینی کردیم برای بستری بیماران، این ظرفیت الان اشغال است و با توجه به اینکه پیش بینی می کنیم که احتمال دارد افزایش آمار داشته باشیم بنابراین ظرفیت های جدید را در بیمارستان ها آماده می کنیم تا دچار کمبود نشویم اما در حال حاضر کمبودی به لحاظ تخت نداریم و بیماران زمان بستری سریعاً ویزیت شده و به بخش مربوطه راهنمایی می شوند.
شفیعی در پاسخ به اینکه علت افزایش مرگ و میر ها به ویژه در جنوب استان چیست؟ و آیا ویروس علائم تازه کشنده ای از خود بروز داده یا عوامل دیگری موجب افزایش فوتی ها شده است؟ توضیح داد: ما اگر بخواهیم ببینیم ویروس تغییر کرده یا خیر باید آزمایشگاه های مجهز ویروس شناسی باشد و این ویروس در آزمایشگاه مورد رصد قرار بگیرد اما آنچه سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده این است که ویروس به لحاظ ضعیف یا قوی شدن تغییری نکرده اما تغییرات جزئی داشته است؛ علت افزایش آمار قابل پیش بینی است لذا زمانی که بیماران سرپایی در جامعه زیاد می شوند پیش بینی می شود طی دو هفته بعد بیماران بستری زیاد می شوند و در نتیجه موارد مرگ و میر افزایش پیدا می کند بنابراین باید سعی کنیم موارد بدون علامت کم شوند تا خروجی به شکل بستری و فوت مشاهده نشود.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه شنیده شده به دلیل پر شدن ظرفیت بیمارستان های زاهدان بیماران کرونایی این استان در بیمارستان های کرمان بستری می شوند آیا این خبر صحت دارد؟ گفت: ما بیمارانی از ایرانشهر، زاهدان و استان های همجوار داریم اما اینکه ظرفیت آن ها پر شده و بیمار را اعزام کنند صحت ندارد اما بیمارانی هستند که خود مراجعه می کنند لذا این آمادگی را داریم که اگر استانی نیازمند کمک باشد، حتماً کمک کنیم که تاکنون درخواستی نداشتیم.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه واقعیت این است که در جنوب استان هر چقدر هم سختگیرانه عمل کنیم اما آن چیزی که در جنوب استان باعث انتقال می شود برگزاری مراسم است، افزود: الان مردم باید بیش از یک تا دو ماه گذشته خودشان رعایت کنند.
وی در پاسخ به اینکه در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان که امروز بیش از نیمی از آمار را دارد کدام شهرستان ها وضعیت بدتری را دارد؟ با بیان اینکه در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، تعداد آمار کرمان بالا است و یک تعداد بستری های مربوط به جاهای دیگر هستند و تعداد قابل توجهی از بیماران از حوزه جنوب استان هستند، توضیح داد: به دلیل اینکه آمار جمعیتی شهرستان کرمان بالا است و بیمارستان های تخصصی و فوق تخصصی در سطح شهر کرمان است، بیشترین آمار مربوط به بیمارستان های شهر کرمان می شود و به نظر می آید این وضعیت در شهرستان کرمان نگران کننده است اما تقریباً تمام شهرستان های استان درگیر بیماری هستند و تمام شهرستان های حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیمار مثبت قطعی بستری در بیمارستان را دارند و طبق آخرین رنگبندی شهرستان های حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان همه قرمز هستند که نشان دهنده این است که افزایش موارد ما را به سمت موج دوم می برد که اگر مردم رعایت نکنند، موج دوم گریبان گیر جنوب شرق کشور و استان ما می شود.
شفیعی در ادامه بیان کرد: خواهشی که دارم این است که از هر ظرفیت این اطلاع رسانی را کنند که اگر مردم رعایت نکنند، انتظار داشتن از مسئولین یا ستاد استانی و دستگاه های اجرایی برای برقراری قوانین سختگیرانه کمک کننده در کنترل اپیدمی نیست زیرا این قوانین ابتدای اپیدمی کمک می کند که خیلی از مناطق ویروس وارد نشده است اما زمانی ویروس منتشر شده این قوانین به شکل مقطعی اجرا شود تا شدت بیماری را کم کند و ازدحام و مراجعه ناگهانی به بیمارستان ها را نداشته باشیم تا خدمات درمانی قفل کند اما برای اینکه مردم کمتر مبتلا شوند باید خود رعایت کنند زیرا الان دیگر گندزدایی سطوح کمک نمی کند.
وی با بیان اینکه مردم باید خود مراقبتی و این بیماری را جدی بگیرند زیرا شدت این بیماری تغییری نکرده و ممکن است که مرگ و میر داشته باشیم، ادامه داد: شایعه ای در بین مردم است که اگر تابستان بگیریم خفیف تر است و زمستان شدید تر نمی گیریم که این درست نیست بنابراین نظافت و مراقبت دست، استفاده از ماسک در مکان های جمعی، حفظ فاصله حداقل دو متر از دیگران، مراقبت کردن از اینکه در ارتباط با افراد علائم دار قرار نگیریم، عدم خروج غیر ضروری موجب می شود که بیماری به داخل خانه و خانواده راه ندهیم اما در صورت رعایت نکردن شانس ابتلا در خانواده بالا می رود.
نظر شما