فریدون فعالی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به شرایط مساعد اقلیمی و زیست محیطی این استان، منطقه گلستان از دوران اسلامی به عنوان یکی از استقرارگاه های بشری مورد توجه بوده و سابقه تمدن این استان با توجه به کاوش های باستان شناسی به 7 هزار سال قبل برمی گردد.
وی افزود: در استان گلستان به دلیل وجود تمدنی دیرینه و موقعیت جغرافیایی استثنایی، سهل الوصول بودن مواد اولیه و وجود اقوام مختلف با فرهنگ های متفاوت، هنرمندان و اندیشمندان برجسته ای از دیر باز در شکوفایی فرهنگ وهنر این منطقه نقش ایفا کرده اند و این سرزمین مهد انواع گوناگون هنرهای دستی بوده است.
فعالی تصریح کرد: از ویژگی های بارز صنایع دستی این سرزمین حفظ طرح های اصیل با محوریت سنت های محلی، ملهم از طبیعت و همخوان با آن است.
وی، شیشه وسفال، قالی ترکمن، ابریشم بافی، زیورآلات ترکمن و مسگری را از جمله صنایع دستی تاریخی این منطقه برشمرد و گفت: رونق و احیای صنایع دستی این دیار از راهکارهای مهم توسعه و حفظ هنرهای سنتی اصیل این منطقه با قابلیت های بی شمار است.
فعالی افزود: آموزش رشته های مختلف صنایع دستی و به خصوص رشته های منسوخ شده و درحال منسوخ شدن و شناسایی هنرمندان این رشته ها از راهکارهای حفظ این هنر و رونق و احیای آن است.
وی اظهار امیدواری کرد: با احیا و رونق صنعت اصیل، صنایع دستی این استان به عنوان معرف اقوام گلستانی بیش از پیش حفظ شود.
پایان پیام/
نظر شما