مردم سهام عدالت خود را نفروشند/سیاست های کلی نظام در حوزه سیاست خارجی را رهبری تعیین می کنند

مردم سهام عدالت خود را نفروشند، نظر حقوقدان شورای نگهبان درباره قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین، سیاست های کلی نظام در حوزه سیاست خارجی را مقام معظم رهبری تعیین می کنند برخی از اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، مردم سهام عدالت خود را نفروشند، نظر حقوقدان شورای نگهبان درباره قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین، سیاست های کلی نظام در حوزه سیاست خارجی را مقام معظم رهبری تعیین می کنند از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در یکشنبه ۱۵ تیرماه است.

توقع بنده این بود که وزارت امور خارجه به «وزارت امور خارجه و تجارت بین الملل» تبدیل شود

«محمد باقر قالیباف» در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 15 تیر و پس از سخنان وزیر امور خارجه گفت: نکته ای که امروز دغدغه و محل نگرانی مردم و نمایندگان مجلس است، ریشه در مشکلات و سختی های اقتصادی دارد و این در حالی است که مردم از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون پیوسته نشان دادند که هزینه استقلال کشور را هرچه باشد می پردازند و حتی اگر نیاز باشد جان خود و فرزندانشان را هم در این راه تقدیم می کنند و حتی اگر بنا باشد سختی های اقتصادی را هم تحمل می کنند کما اینکه دیدیم در طول 40 سال در تمام عرصه ها امتحان خوبی پس دادند و همیشه کمک مدیران و مسئولان در مقاطع مختلف بودند و در آینده هم خواهند بود.

 

رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آنچه امروز مردم و نمایندگان مجلس توقع دارند این است که هزینه اضافی بر آن ها وارد نکنیم و در تصمیم گیری ها چه در سیاست های اقتصادی، داخلی و خارجی به گونه ای عمل کنیم که هزینه بیش از اندازه به مردم وارد نشود. ما امروز در حوزه سیاست خارجی به این موضوع باور داریم که اگر بخواهیم دستگاه دیپلماسی مسائل سیاست خارجی را پیگیری کرده و تحقق بخشد اولین چیزی که بدان نیاز دارد تولید قدرت است چرا که وقتی قدرت داشته باشیم می توانیم در مقابل دشمن بایستیم و موفق شویم و در چرخه چانه زنی و فشار آن ها قرار نگیریم و عقب نشینی و وادادگی پیدا نکنیم.

 

وی با بیان اینکه بخش عمده ای از تولید قدرت در کشور در حوزه توان و کار اقتصادی است، گفت: همان طور که وزیر امور خارجه نیز به آن اشاره کرد، وزارت امور خارجه در این مورد می تواند نقش کلیدی داشته باشد، کما اینکه در تغییر ساختار و رویکرد در این دولت حوزه معاونت اقتصادی را تشکیل داده ایم البته شاید توقع بنده این بود که وزارت امور خارجه به وزارت امور خارجه و تجارت بین الملل تبدیل شود چراکه امروز جنگ ما اقتصادی است و در حوزه مسائل ارزی با وجود تمام سختی ها انتظار می رود وزارت امور خارجه شرایطی را فراهم کند که اگر نتوانستیم به دلیل مشکلات ناشی از برجام سرمایه گذار خارجی وارد کشور کنیم، به گونه ای اقدام شود که پول مردم که نزد برخی کشورها باقی مانده که سالیان سال در این کشور معاملات اقتصادی را تجارت می کردند در این شرایط سخت ارزی انتقال ارز را به کشور با تلاش مضاعف انجام دهد.

 

مردم سهام عدالت خود را نفروشند

«اسحاق جهانگیری» در نشست هم‌اندیشی با جمعی از علما و روحانیون ضمن تبریک میلاد امام رضا (ع)، با یادآوری ‌نقش تاریخی روحانیت در تاریخ ایران،  گفت: مهمترین عاملی که موجب ایجاد این نقش در نقاط عطف تاریخ این کشور شد و در ذهن و یاد ملت ایران یادگار ماند، نحوه ارتباط روحانیت با مردم و بدنه اجتماعی بوده است.

معاون اول رییس جمهوری گفت: مردم روحانیت را گروهی مرجع می‌دانند که در تلخ و شیرین زندگی آنها همراهشان بوده است. این نقش بسیار تعیین کننده و مهم است و در حوادثی نظیر کرونا نیز آثار آن به وضوح مشخص شد.

جهانگیری با اشاره به نقش مراجع عظام و روحانیت در داستان کرونا گفت: آنها نشان دادند که به سلامت مردم نگاه ویژه ای دارند و کمک کرده اند تا از شیوع بیماری جلوگیری کنیم. متولیان بقاع متبرکه با ستاد ملی مبارزه با کرونا بهترین همکاری را انجام دادند این انتخاب جزو انتخابات نادری است که توانستیم بدون کمترین دغدغه و در جهت سلامت مردم، نمازهای جمعه و جماعت و یا برخی مراکزی که با دل مردم ارتباط دارد نظیر حرم امام رضا(ع)، ‌شاه چراغ و حضرت معصومه (س) ‌تعطیل شود.

وی تصریح کرد: روحانیون ایران نشان دادند که مسائل مردم برای آنها بسیار پراهمیت است و در عین حال به نظر متخصصان امر نیز اعتماد کردند. همین همراهی و همفکری و به صحنه آمدن باعث شد تا این لحظه نسبت به کشورهای پیشرفته صنعتی از وضعیت بهتری در مقابله با کرونا برخوردار باشیم.

 

سیاست های کلی نظام در حوزه سیاست خارجی را مقام معظم رهبری تعیین می کنند

«محمد جواد ظریف» در ادامه جلسه علنی صبح امروز یکشنبه 15 تیر مجلس شورای اسلامی گفت: امروز دنیا شاهد یک تحول عمده در روابط بین الملل است که شاید در 100 سال گذشته یا 70 سال گذشته بعد از پایان جنگ جهانی دوم بی سابقه است. این تغییرات در روابط بین الملل، بنیادین است و این تحولات از پایان امپراطوری شرق شروع شد البته غربی ها این فکر را داشتند که این پایان یعنی پیروزی جبهه غرب یعنی فهمیدند که شرایط جدید بر روابط بین الملل حاکم شده است و هنوز نیز غربی ها تاوان این اشتباه برداشتی را می پردازند.

 

وزیر امور خارجه اظهار داشت: ما 30 سال است که در شرایط گذار هستیم و مهمترین اشتباه، فهم دقیق از این شرایط است. متاسفانه ایران هم در تاریخ معاصر در مقاطع گذار علیرغم موقعیت ژئوپولوتیک خودش تا قبل از انقلاب نتوانست این نقش را به خوبی ایفا کند، فرصت ها از دست رفتند شاید به این دلیل که ما انسجام داخلی نداشتیم و نخبگان جامعه در شرایط گذار تدبیر کافی نداشتند.

 

وی با اشاره به مشخصه شرایط گذار گفت: تحول در مفاهیم یکی از این مشخصات است که باید بگوییم همه مفاهیم بین المللی و روابط سیاسی دچار تحولات بنیادین شده است نه اینکه مفاهیم قبلی نبوده است اما مفاهیم جدیدی ایجاد شده است و فرصت های جدیدی را برای جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرده است و امام (ره) اولین فردی بود که این تحول را تشخیص دادند و در نامه ایشان به گورباچف نیز متوجه می شویم که این تحول در مفاهیم را به خوبی تشخیص دادند. بعد از ایشان نیز مقام معظم رهبری این راه ر ادامه دادند.

 

نظر حقوقدان شورای نگهبان درباره قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین

«هادی طحان نظیف»، عضو حقوقدان شورای نگهبان در توییتر نوشت: تجارت و قرارداد اقتصادی با کشورهایی که قصد سلطه بر منافع ایران را ندارند و منجر به پیشرفت و آبادانی کشور شود، نیاز قطعی کشور و مطابق با اصول قانون اساسی است. اما طبق اصل ۷۷ قانون اساسی، اجرای هر گونه قرارداد و موافقت نامه های بین المللی  در نهایت باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.

 

ایران تاکنون دست کم ۶ بار ساز و کار حل اختلاف را فعال کرد

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران در پیامی در توئیتر به اقدام اخیر ایران در فعال سازی ساز و کار حل اختلاف دربرجام اشاره کرد.

وی در این پیام توئیتری نوشت که جنجال تبلیغاتی را باور نکنید، ایران تا کنون دست کم ۶ بار ساز و کار حل اختلاف تحت برنامه جامع اقدام مشترک را فعال کرد که مربوط به نقض تعهدات برجام توسط آمریکا و سه کشور اروپایی عضو برجام بوده است.

ظریف در ادامه به تاریخ‌هایی این اقدام ایران اشاره کرد که عبارتند از:

- ۱۶ دسامبر ۲۰۱۶ (۲۶ آبان ۱۳۹۵) مربوط به نقض توسط آمریکا

- ۱۰ می ۲۰۱۸ (۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷) مربوط به نقض توسط آمریکا

- ۱۷ ژوئن ۲۰۱۸ (۲۷ خرداد ۱۳۹۷) مربوط به نقض توسط آمریکا

-۶ نوامبر ۲۰۱۸ (۱۵ ابان ۱۳۹۷) مربوط به نقض توسط آمریکا و سه کشور اروپایی

- ۸ می ۲۰۱۹ (۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸) مربوط به نقض توسط آمریکا و سه کشور اروپایی

- ۲ جولای ۲۰۲۰ (۱۲ تیرماه ۱۳۹۹) مربوط به نقض توسط سه کشور اروپایی.

وزیر امور خارجه ایران در پایان این پیام توئیتری نوشت که به زودی تمامی نامه‌هایش در این زمینه را منتشر خواهد کرد./

 

 

 

 

 

 

کد خبر 945304

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha