به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجتالاسلام محمدمهدی مسعودی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در اختتامیه سومین سوگواره لحظههای عاشورایی که با حضور جمعی از فیلمسازان، فیلمنامهنویسان و عکاسان برجسته کشور در مشهد برگزار شد، اظهار داشت: عاشورا حماسهای است با چهرهنمایی شخصیتهای گوناگون در آزمونی سخت و الهی و حسین بن علی(ع) در کربلا قیامی برای سامان بخشی امت و راهبری ایشان به سوی نیکیها و خوبی ها را آغاز کرد.
در ادامه مسعود زارعیان، دبیر سومین سوگواره لحظههای عاشورایی اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که در عرصه سینمای عاشورایی وجود دارد، سفارشی بودن ساخت فیلمها است که این امر به نوعی سبب بیمحتوا شدن آثار و در نهایت از بین رفتن انسجام در تولید اینگونه فیلمها میشود.
زارعیان در ادامه خطاب به متولیان هنر در عرصه هنرهای عاشورایی، گفت: آیا میشود بدون پشتوانههای فکری و تعمیق در تولیدات و نیز حمایتهای مادی کاری فاخر و درخور این عرصه ارائه داد. درد امروز سینمای عاشورایی در کنار شعارزدگی و بلندپروازی و ساخت کارهای سفارشی و گاه کممحتوا، بیانسجامی متولیان هنر عاشورایی نیز هست.
زارعیان ادامه داد: سومین سوگواره لحظههای عاشورایی سعی داشته است که هنر هنرمندان را در قالب قیام عاشورا و عظمت نهضت و فرهنگ امام حسین(ع) به قاب تصویر بکشاند.
دبیر سومین سوگواره لحظههای عاشورایی تصریح کرد: در برگزاری سوگواره لحظههای عاشورایی سعی شد با حضور هنرمندان متعهد عظمت قیام عاشورا به تصویر کشیده شود که بر این اساس شوری که در شکلگیری سوگواره ایجاد شد، برآمده از شعارهای ساختگی و یا سفارشیبودن آن برای ارائه نبود.
زارعیان سوگواره لحظههای عاشورایی در ادامه به تعداد آثار ارسال شده در دو حوزه فیلم و عکس به دبیرخانه سوگوارههای لحظههای عاشورایی اشاره کرد و گفت: پنج هزار و 140 اثر عکس و فیلم به دبیرخانه سوگواره ارسال شد که از این تعداد چهار هزار و 910 اثر در حوزه عکس از 505 نفر عکاس بود.
وی ادامه داد: همچنین در حوزه فیلم که شامل بخشهای مستند، فیلم کوتاه و انیمیشن بود تعداد 195اثر از 163 نفر به دبیرخانه ارسال شد.
دبیر سومین سوگواره لحظههای عاشورایی در ارتباط با تعداد آثار ارسالی هنرمندان در حوزه فیلمنامهنویسی، گفت: در این حوزه تعداد 35 اثر دریافت شد که این تعداد فیلمنامه توسط 32 فیلمنامهنویس به این سوگواره ارسال شده بود.
وی با اشاره به آثار ارسالی به این سوگواره، گفت: پنج هزار و 140 اثر در رشتههای عکس، فیلم و فیلمنامه به دفتر دبیرخانه این سوگواره ارسال شده است.
در ادامه حجتالاسلام ناصر نقویان، استاد دانشگاه با اشاره به اینکه هنر زبان مشترک معرفت و احساس آدمیان است که از دو خصیصه ماندگاری و تأثیرگذاری برخوردار است،گفت: برای ماندگاری و تأثیرگذاری یک اثر، باید سوزی در درون هنرمند شعله بکشد و اگر عود نسوزد، هیچ وقت بوی خوشی از آن به مشام نمیرسد.
پس از آن از "عباس اشرفی چهلحجره"، عکاس پیشکسوت دفاع مقدس تجلیل شد و سپس "کیارنگ علائی" بیانیه هیئت داوران بخش عکس را قرائت کرد و برگزیدگان رشته عکس تجلیل شدند.
برای اولین بار تصاویر فیلم سینمایی "شور شیرین" که با محوریت زندگی سردار شهید محمود کاوه از سرداران نامی دوران دفاع مقدس و با مضمون فرهنگ ایثار و شهادت، توسط "جواد اردکانی"، کارگردان برجسته سینمای دفاع مقدس کارگردانی شده است، نمایش داده شد.
در ادامه "محسن میرزاعلی"، جوان ترین مرشد کشور به پردهخوانی و نقالی پرداخت و سپس تصاویر فیلم سینمایی "روز رستاخیز" که با موضوع عاشورا و توسط "احمدرضا درویش"، کارگردان برجسته کشور ساخته شده است با حضور "تقی علی قلیزاده"، تهیهکننده این اثر برای نخستین بار در این اختتامیه نمایش داده شد.
سپس از نفرات برتر در بخش فیلمنامه تقدیر و در ادامه بخشهایی از سریال "مختارنامه" پخش شد و به دلیل عدم حضور "داود میرباقری"، نویسنده و کارگردان سریال مختارنامه، "حمید رضا عطایی"، بازیگر سریال مختارنامه به نمایندگی از داوود میر باقری تقدیر شد.
در ادامه مراسم، "مجتبی راعی"، از کارگردانان برجسته کشور گفت: پرداختن یک سوگواره به لحظههای عاشورایی یک کار مبارک است .
وی با بیان اینکه سینمای دینی هنوز بعد از 30 سال درست تعریف نشده است، افزود: باید جدی روی این مسائل کار شود و این سوگوارهها راهی برای ورود متفکران حوزه به این عرصه شود.
پس از آن مراسم برگزیدگان بخش فیلم جشنواره مورد تجلیل قرار گرفتند و در ادامه بخشهایی از سریال عاشورایی "پشت پرچین این اماره" که چندی پیش ساخت آن در مشهد به پایان رسید، پخش و از "هادی حاجتمند"، کارگردان این سریال تقدیر شد.
در ادامه مراسم، پیام آیتالله "سیدمحمد عزالدین حسینی زنجانی" به سومین سوگواره لحظههای عاشورایی قرائت و پس از آن نیز از "محمود کریمی" مداح برجسته کشور تقدیر شد.
در بخش عکس سوگواره، "عبدالرحمن مجرد" از اردبیل، نفر اول، "محمود بازدار" از مشهد و "احمد تاجی" از شهرکرد به عنوان نفرات اول تا سوم شناخته شدند.
در بخش فیلمنامه نیز "غلامرضا احمدی"، "مهدی جواهرپور" و "نرگس خرقانی" مقامهای اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.
در بخش فیلم نیز "رضا جمالی"، از اردبیل با فیلم آن روزها، "سعید علایی" از اردبیل با فیلم اشک چشم و "سیدمحمدحسین هاشمی" با فیلم نامه بارانی عناوین اول تا سوم را کسب کردند.
پایان پیام/
نظر شما