ارتقای دانش رسانه ای نیاز امروز جامعه است

واعظی بر مطرح کردن گفتمان انقلاب اسلامی به صورت جدی ،هوشیارانه و عالمانه در فضای رسانه ای جدید تاکید کرد و گفت: سطح دانش رسانه ای و گفتمان انقلاب باید برای همه فراهم شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، مهندس واعظی، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، امروز، 7 دی در مراسم رونمایی از کتاب "دانش ارتباطات" اثر پروفسور حمید مولانا که در سالن اجتماعات دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور برگزار شد، ضمن تبریک 9 دی به عنوان روز بصیرت و میثاق با ولایت گفت: این کتاب، ارتباط نزدیک با شرایط انقلاب دارد. وقتی بخواهیم به موضوع مهمی همچون 9 دی بپردازیم باید از تمام ابعاد به آن نگاه کنیم.

 

واعظی با اشاره به وجود 4 مقطع اصلی در تاریخ کشورمان عنوان کرد: این مقاطع عبارتند از مقطع قبل از اسلام، بعد از اسلام، ابتدای دوره صفویه و دوران انقلاب. 7 مولفه هویتی در هر 4 مرحله قابل تشریح است اما هر چه به دوره معاصر نزدیکتر می شویم، مولفه ها درخشش بیشتری دارد.

 

وی با بیان اینکه ایرانیان یک رسالت تاریخی در امر ظهور دارند، بیان کرد: خداوند همه اولیا و اوصیا را فرستاد، به جز یکی که با ظهور ایشان نقطه عطفی در جهان رقم می خورد.

 

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور تصریح کرد: ایران دوره 150 ساله ای دارد که به مشروطیت ختم می شود. در این مقطع سطح گرایشات و بینش عمومی آمادگی تحول اساسی را نداشت. حکام بی لیاقت در کشور بودند و صف بندی با بیگانگان مشخص بود. در این مقطع بخشی از جغرافیای ایران از دست رفت و مقدمات مشروطه شکل گرفت.

 

واعظی ادامه داد: در دوره 80 ساله بعدی نظام سلطنت کنار می رود و جریان استکباری مقابله خود را با انقلاب دارد. در این مقطع با وجود عناصر سرآمد فضای عمومی همچنان آمادگی درک تحول را ندارد، به همین دلیل مشروطه مشروعه اتفاق نمی افتد و جریان انقلاب به انحراف می رود. ارتقاء سطح بینش و گرایش مردم برای انقلاب در این دوران است.

 

وی با اشاره به مقطع 50 ساله انقلاب اسلامی اظهار داشت: انقلاب در گام اول با رهبری دلاورانه و همدلی مردم در سال 57 به پیروزی رسید. در این مقطع صف بندی بین ایران و بیگانگان را داریم که در آمریکای جهانخوار تبلور پیدا می کند. دشمن در این مقطع شفاف و مشخص است و در سال 67 مرحله دوم انقلاب به پیروزی و تثبیت می رسد.

 

دبیر شورای فرهنگ عمومی خاطرنشان کرد: از سال 69 تا 87 دوره 20 ساله ای است که جنگ در فضای فرهنگ وجود دارد. مقام معظم رهبری شروع جنگ فرهنگی را در سال 69 اعلام کردند و تذکرات مکرری در رابطه با تهاجم فرهنگی دادند این جنگ در 9 دی سال 87 به پیروزی رسید.

 

واعظی با اشاره به اینکه مرحله سوم پیروزی انقلاب اسلامی در 9 دی 87 صورت گرفت، گفت: در این رویکرد جدید استکبار جهانی برای مقابله با انقلاب تغییر موضع داد اما ایرانیان به پیروزی رسیدند و دولت نهم جایگاه انقلاب اسلامی و فضای ظهور را از سطح کشور به سطح منطقه ای و بین المللی کشاند.

 

وی ادامه داد: در مرحله چهارم انقلاب که از 9 دی شروع شد، شرایط منطقه ای ایران تغییر کرد. مقام معظم رهبری این مساله را در سال 87 قبل از شکل گیری فتنه پیش بینی کردند و به همین دلیل دهه چهارم انقلاب را دهه عدالت و پیشرفت نامیدند. در مرحله جدید آنچه باید دستاورد انقلاب باشد کشوری با عدالت در تمام شئون و پیشرفته است.

 

دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با بیان اینکه 9 دی دستاوردهای زیادی در سطح ملی و بین المللی داشته است ،اظهار داشت: 9 دی گفتمان جدید بین انقلاب و استکبار جهانی را رقم زد و شرایط منطقه ای را تغییر داد. در واقع این روز نقطه عطفی در شرایط جدید ایران منطقه و جهان است.

 

وی با اشاره به کتاب عالمانه پروفسور حمید مولانا عنوان کرد: در کتاب دانش ارتباطات مقطع جدید انقلاب از سال 69 تا 88 تبیین شده است.پروفسور مولانا در حوزه ارتباطات سرامد است و کارهای ایشان متناسب با شرایط جدید و روز است، در صورتی که بسیاری از کارهای خوبی که انجام می شود ربطی به شرایط جدید ما با استکبار ندارد اما کارهای مولانا از موضوعات موردنیاز فضای روز نخبگان و فرهنگ عمومی است.

 

دبیر شورای فرهنگ عمومی ارتقای دانش رسانه ای را نیاز امروز جامعه دانست و افزود: در فضای رسانه ای جدید گفتمان انقلاب را باید به طور جدی هوشیارانه و عالمانه مطرح کنیم. در این جنگ لشکر انقلاب اسلامی فقط نخبگان نیستند بلکه تمام ایرانیان هستند و براین اساس سطح دانش رسانه ای و ظرفیت گفتمان انقلاب باید برای همه افراد فراهم شود.

 

وی در مورد علت غیر قانونی اعلام شدن فعالیت خانه سینما نیز اظهار داشت:تمایلی ندارم در این زمینه صحبت کنم.

پایان پیام/

 

کد خبر 94857

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha