به گزارش خبرگزاری شبستان، مهدی نژاد،مدیرکل همکاریها و همایشهای علمی پژوهشی جامعه المصطفی با اشاره به برگزاری مراسم نکوداشت چهره های حوزوی ماندگار در عرصه بین الملل گفت: در سال جاری، پس از بحث و بررسی فراوان، دو نفر از شخصیتهای ممتاز حوزوی برای تجلیل و تقدیر انتخاب شدند که نخستین فرد "آیتالله عبدالهادی الفضلی" از عالمان مشهور حجاز است که فعالیتهای علمی فراوانی در کشورهای مختلف، از جمله عربستان، عراق و انگلستان، انجام داده است. وی بیش از هفتاد اثر علمی (کتاب و مقاله) دارد و فردی تأثیرگذار در عرصه بینالملل به شمار میرود.
مهدی نژاد تصریح کرد: دومین نفر "مرحوم حجتالاسلام والمسلمین سیدسعید اختر رضوی" از عالمان ممتاز هندیتبار است که به افریقا مهاجرت کرده و بیش از چهل سال سابقة فعالیت علمی، فرهنگی و تبلیغی در تانزانیا و کشورهای حوزه شرق افریقا داشته است. وی همچنین صاحب آثار و خدمات ارزنده فرهنگی و اجتماعی در منطقه است. برخی ایشان را بنیانگذار مکتب اهلبیت(ع) در این منطقه میدانند.
جریان سازی در میان طلاب برای تحقیق بیشتر
وی در خصوص اقدامات انجام شده برای هر چه بهتر برگزار شدن این همایش تصریح کرد: تهیة ویژهنامه علمی به منظور معرفی آثار و فعالیتهای علمی، فرهنگی و اجتماعی این دو شخصیت؛ تهیة فیلم مستند از زندگی و خدمات علمی و فرهنگی آنان و ارائه فراخوان مقاله در سطح واحدهای آموزشی جامعهالمصطفی در داخل و خارج کشور، با هدف فضاسازی و جریانسازی در طلاب و فضلا، به منظور تحقیق و تتبع درباره این دو شخصیت از جمله کارهای انجام شده است.
مدیرکل همکاریها و همایشهای علمی پژوهشی جامعهالمصطفی، برگزاری دو پیشهمایش در هند و تانزانیا درباره مرحوم رضوی و علامه فضلی را از دیگر اقدامات انجام شده برشمرد و گفت: با توجه به این که پیش از این، برای بزرگداشت علامه فضلی، همایشی در عربستان برگزار شده بود، ضرورتی برای برگزاری همایش دوباره به نظر نمیرسید. همچنین تهیة ویژهنامه به زبان سواحیلی درباره علامه سید اختر رضوی به همت طلاب تانزانیایی مقیم قم از جمله اقدامات در این زمینه است.
تلاش برای نشر اندیشه های ناب اسلامی در جهان
وی مهمترین اهداف مدنظر در برگزاری این همایش را در چند محور مطرح کرد و گفت: الگوسازی برای طلاب و فضلای جوان و تشویق آنها برای همت و تلاش هر چه بیشتر در جهت نشر اندیشههای ناب اسلامی در عرصه بینالملل و تقدیر و تجلیل از فعالیتها و خدمات عالمان ممتاز حوزوی در این عرصه از جمله اهداف مورد نظر بوده است.
مهدی نژاد معرفی فعالیتهای علمی، فرهنگی، تبلیغی و اجتماعی عالمان حوزوی در سطح بینالملل و تأکید بر نقش سرنوشتساز حوزه و عالمان و مجاهدان حوزوی در نشر معارف اهلبیت(ع) را از دیگر اهداف این همایش برشمرد.
مدیرکل همکاریها و همایشهای علمی پژوهشی جامعهالمصطفی در خصوص مهمترین شاخصهای انتخاب چهرههای برتر حوزوی گفت: دارا بودن آثار و خدمات ارزنده علمی، فرهنگی و تبلیغی؛ دارا بودن سابقه حداقل دو دهه فعالیت در زمینههای فوق در عرصه بینالملل؛ دارا بودن حسن شهرت علمی و عملی و وجود اتفاق نظر نسبی در این باره در میان صاحبنظران، مهمترین شاخص های تعریف شده در این ارزیابی هستند.
وی در رابطه با فرایند انتخاب شخصیتها خاطر نشان کرد: ابتدا نظرات و پیشنهادها از طریق منابع مختلف جمعآوری شده و پس از بررسی در شورای سیاستگذاری«جایزه جهانی» طرح و پیشنهادهای نهایی به رییس جامعه المصطفی ارائه میشود و تصمیمگیری نهایی صورت می گیرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جامعه المصطفی، مهدی نژاد با اشاره به برگزاری نخستین همایش در این زمینه در سال گذشته گفت: انعکاس چشمگیر همایش در داخل و خارج از کشور و اثرات آن موجب شد تا مسئولان جامعهالمصطفی و معاونت پژوهش، تجلیل از عالمان و فعالان حوزوی در عرصة بینالملل را در قالب برگزاری همایش های سالانه، در دستور کار خود قرار دهند. در همین راستا معاونت پژوهش جامعه المصطفی ایده «جایزه جهانی المصطفی» و سپس طرح اولیه برگزاری آن را ارائه کرد که پس از تصویب کلیات این طرح، به دلیل این که در شیوه برگزاری و جزییات آن مباحثی وجود داشت، کمیتهای تشکیل شد تا در رابطه با نحوه برگزاری و مسایل اجرایی همایش بررسی های لازم را انجام داده و پس از نهاییسازی، توسط رییس المصطفی ابلاغ شود.
شایان ذکر است دومین همایش «جایزه جهانی المصطفی» اسفندماه 1390 با همکاری نهادهای مختلف مانند مرکز مدیریت حوزه علمیه، مجمع جهانی اهلبیت(ع)، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و صدا و سیما، برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما