«احمد خسروی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد گفت:کتابخانه جیبی آستان قدس در محل کتابخانۀ آیتالله شیخ هاشم قزوینی(ره) از کتابخانههای وابسته به آستان قدس، در سال ۱۳۹۴ در هر دو واحد برادران و خواهران افتتاح شد که به عنوان اولین کتابخانۀ کتب جیبی در کشور، با استقبال بسیاری از سوی مراجعان روبرو شد.
مسئول امانتکدۀ کتب جیبی کتابخانۀ آستان قدس رضوی:خاطرنشان کرد: از مهمترین مزیتهای این منابع، حجم کم و اندازۀ کوچک آن است که امکان مطالعه را در هر زمان و مکانی بهراحتی میسر میکند.
خسروی اضافه کرد: این مجموعۀ منحصربهفرد، افزون بر ۵۴ هزار و ۳۰۰ جلد کتاب جیبی در موضوعات مختلف دارد و منابع آن همچون سایر منابع کتابخانه، به مدت یک ماه به اعضا امانت داده میشود.
وی تصریح کرد: امکان استفاده از این منابع برای سایر اعضای کتابخانههای آستان قدس رضوی در قالب امانت بین کتابخانهای فراهم شده است و امکان امانت منابع به سازمانها نیز برای بهرهمندی کارکنان سازمانهای مختلف در قالب امانت بین سازمانی وجود دارد.
مسئول امانتکدۀ کتب جیبی کتابخانۀ آستان قدس رضوی با این توضیح که کتاب همراه یا چاپ جیبی به کتاب کوچک قابل حمل در جیب میگویند که معمولاً با چاپ ارزان و جلد کاغذی در اندازۀ ۱۲ در ۱۶ سانتیمتر به چاپ میرسد، افزود: در ایران، قطع کتاب جیبی ۱۱ در ۵/۱۶ سانتیمتر و اندازۀ کتاب جیبی پالتویی ۱۲ در ۲۰ سانتیمتر است.
وی با اشاره به این که انتشار کتابهای جیبی در ایران به اواخر دهۀ ۱۳۳۰ خورشیدی برمیگردد و نخستین کتابهای قطع جیبی را میتوان در میان نسخههای خطی و بیاض پیدا کرد، ادامه داد: مدیر انتشارات فرانکلین، همایون صنعتیزاده، نخستین کسی بود که ایدۀ انتشار کتاب در قطع جیبی به ذهنش رسید و در اواخر دهۀ ۳۰ با بنانهادن «سازمان انتشارات جیبی» زمینۀ گسترش آن را ایجاد کرد.
خسروی گفت: امانتکدۀ کتب جیبی آستان قدس رضوی در محل کتابخانۀ آیتالله شیخ هاشم قزوینی(ره) که از بزرگ ترین کتابخانههای آستان قدس رضوی در شهر مشهد محسوب میشود، به نشانی بلوار ۲۲ بهمن، چهارراه محمدآباد، محمدآباد ۵ در دو واحد خواهران و برادران خدمات ارائه میدهد.
نظر شما