آموزش نویسندگی برای راه یافتگان نهایی «نامه ای به سردار آسمانی»

ناظری با بیان اینکه ۲۰ درصد آثار پویش«نامه ای به سردار آسمانی» به مرحله نهایی رسیدند، گفت: بقیه آثار دچار رسانه زدگی شده بودند.

خبرگزاری شبستان- سرویس فرهنگی، مریم داوری: حوزه هنری کودک و نوجوان پس از شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی اقدام به برگزاری پویشی با عنوان نامه ای به سردار آسمانی در گستره ملی کرد. 638 اثر به دبیرخانه این پویش رسید که پس از داوری مقدماتی 77 اثر به مرحله نهایی راه یافتند که نگارنده 52 اثر دختران و 25 اثر پسران بودند. این آثار مربوط به گروه سنی 12 تا 18 سال بود.«مصطفی رحماندوست» شاعر و نویسنده برجسته کودک و نوجوان، مدیر دفتر آفرینش های ادبی کودک و نوجوان و «زینب سلیمانی» دختر شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی داوران پویش نامه ای به سردار آسمانی بودند. مراسم اختتامیه پویش نامه ای به سردار آسمانی همزمان با 18 تیر روز جهانی ادبیات کودک و نوجوان در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد و برگزیدگان معرفی شدند. گفت و گویی با «حجت الله ناظری»، سرپرست حوزه هنری کودک و نوجوان ترتیب دادیم که بدین شرح است:

 

چه شد که تصمیم گرفتید پویش «نامه ای به سردار آسمانی» را برگزار کنید؟

با توجه به علقه ای که بین شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و کودکان و نوجوانان این مرز و بوم وجود داشت، قطعا می دانستیم که آثار خوبی به دبیرخانه ما می رسد و کودکان و نوجوانان از این پویش استقبال می کنند. فردای روزی که سپهبد حاج قاسم سلیمانی به شهادت رسیدند، فراخوان پویش نامه ای به سردار آسمانی را اعلام کردیم. 638 اثر به دبیرخانه رسید که تعداد قابل توجهی در زمانی کوتاه است. زمان کمی برای ارسال آثار در نظر گرفته بودیم چون می خواستیم این پویش به شهادت حاج قاسم سلیمانی نزدیک باشد. نوشته ها و دل نوشته های خوبی به دست ما رسید. آفتی که حتی داوران هم به آن اذعان داشتند این بود که بسیاری از آثار رسیده دچار رسانه زدگی شده بود .به واسطه اتفاقات رسانه ای ،بعضی از کودکان و نوجوانان قلم خودشان و حرف دل شان نبود. آثار خوبی هم با قلم و دل بچه ها نوشته شده بود که اتفاقا آنها حائز رتبه برتر شدند و امیدواریم با کلاسها و آموزش هایی که برای آنها در نظر می گیریم، قلم شان پخته تر شود و به عنوان نویسندگان کشورمان در آینده معرفی شوند و بدرخشند.

 

کیفیت آثار رسیده به پویش «نامه ای به سردار آسمانی» چگونه بود؟

آثار را می توان به دو دسته تقسیم کرد؛ یک دسته از نظر ادبی و تنوعی که به لحاظ ادبی انتظار داشتیم فاقد کیفیت بود چون دچار رسانه زدگی شده بودند. 20 درصد آثار به مرحله نهایی رسیدند که شامل 77 اثر بودند. این آثار خوب و قابل قبول بودند، همه آنها این قابلیت را دارند که با پرداخت مجدد تبدیل به کتاب شوند.

 

برگزاری پویش هایی مانند «نامه ای به سردار آسمانی» چقدر می تواند در آشنایی بچه ها با شهدا موثر باشد؟

یکی از وظایف حوزه هنری کودک و نوجوان این است که بچه ها را با شهدا و قهرمانان ملی آشنا کند. قطعا چنین حرکاتی می تواند علقه و ارتباط دلی بین شهدا و بچه ها را مستحکم کند و گام های محکم تری در راستای پیوند بین این دو گروه ایجاد کند.

جایزه این پویش چه بود؟

با توجه به اینکه مخاطبان ما نوجوان بودند، قسمت مادی جایزه را به عنوان حساب سپرده در نظر گرفتیم. این بخش مادی قابلیت این را دارد که بچه ها روزانه یک مقدار هزینه کنند. این نوعی آموزش قرض الحسنه ، هزینه و خرج کردن برای نوجوانان است. ثانیا قسمت اعظمی از جایزه را با توجه به علقه ای که این بچه ها به کتاب، نویسندگی و داستان دارند ،خرید کتاب در نظر گرفتیم که انشاءالله سرانجام خوبی برای آنها باشد. بر اساس رتبه کسب شده، اشتراک سه تا یک ساله از انتشارات سوره مهر به برگزیدگان تعلق می گیرد.

 

آیا برای چهار برگزیده پویش «نامه ای به سردار آسمانی» کلاس و آموزشی برگزار می کنید؟

بله. برای 77 نفری که به مرحله نهایی رسیدند، آموزش و کلاس خواهیم داشت تا قلم این کودکان و نوجوانان پخته تر شود و بتوانند نویسندگان آینده ما باشند.

 

آیا از حوزه هنری کودک و نوجوان باز هم شاهد چنین پویش هایی در راستای آشنایی بچه ها با شهدا خواهیم بود؟

انشاءالله حتما همین طور است زیرا یکی از مهمترین اهدافی که در حوزه هنری کودک و نوجوان دنبال می شود، آشنایی کودکان و نوجوانان با شهدا و قهرمانان این مرز و بوم است.

 

 

کد خبر 951458

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha