به گزارش خبرگزاری شبستان، در این نمایشگاه بیش از 90 اثر به نمایش درآمدهاست، که میتوان آنها را در سه مجموعه کار از فعالیتهای عباس میرشریفی که طی 8 سال اخیر انجام داده تقسیم کرد.
پرندههای بزرگی که از ترکیب مواد و پاپیه ماشه (خمیر کاغذ) درست شدهاند، چوب و تنه درختان و الوارها که گاه با کنده کاریهایی که روی آنها انجام شده بخشی از چوب کم شده و گاه این تنههای چوبی تن به فلزی براق و سیقل خورده دادهاند تا تفاوتی از تیرگی بافت چوب و درخشش فلز، رگههایی از نوگرایی را در قاب سنت فریاد زند. در برخی مواقع نیز این استوانه های چوبی تن به رنگی غیر از اصالت خاص خود داده و تاشهایی از قلم موی هنرمند بر آنها نقش بسته است.
بیشتر آثار به نمایش درآمده در این نمایشگاه در قطع بزرگ هستند که گاه ارتفاع بعضی از آنها به 2 متر نیز میرسد ولی مخاطب میتواند با آثاری در قطعات 30 سانتی متر نیز روبهرو شود.
به گفته "بهنام کامرانی" هنرمند نقاش، در آثار میر شریفی دو ویژگی حضور مداوم دارد. در این تکههای چوبی از یک سو برخورد خلاق با نقش مایهها و تزیینات هنر سنتی ایران به چشم میخورد و از طرف دیگر مخاطب را به صورت ژرفی به طبیعت و عناصر آن ارجاع میدهند.
وی معتقد است: «تراشیدگی مجسمهها از آنها اندام وارههایی را میسازد که رو به آسمان دارند و مانند درخت وارههای "کنستانتین برانکوزی" هم به ستون و هم به درختهایی نمادین اشاره دارند که آسمان و زمین را به هم پیوند میدهند.»
با دیدن آثار این نمایشگاه میتوان زمزمه نجوای کهن مایه ها را در درون خود شنید. چوب ها، الوارها و تنههای درختان تراش خورده که بیش از هر چیزی طرح برگ و سرو و اشکال هندسی در آنها رخ مینمایاند.
میر شریفی میکوشد از نقوشی ساده که هم در هنر باستانی ایران، هم در هنر سنتی دیگر اقوام بومی مناطق مختلف وجود دارند بهره برد. همچنین میتوان نقش نگارههای روی این کندههای درخت را در سفالینههای شوش و بقایای تمدن جیرفت دید.
شاید بتوان از دید دیگری نیز به این آثار نگریست چنانچه کامرانی معتقد است: «میرشریفی گاهی با این آثار در صدد عنوان کردن مضمونی درباره از دست رفتن درختان و طبیعت است و به این نکته اشاره دارد.»
مجموعه مرغان میر شریفی نیز نمایی بزرگ شده از نقاشی خطهای آشنا برای مخاطب هستند که با انحناهای مواج خود سعی در فهماندن مفهومی از آفرینش به مخاطب دارند که گاه با قلم آغشته به مرکب هنرمند، نقشی بر بدن آنها نگاشته شده است.
کامرانی در تعبیری دیگر نقوش مرغان این نمایشگاه را به نقوش قالی و منسوجات سنتی شبیه و ریشه آن را به هنر ساسانی مربوط میداند.
بنابر گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری صبا وابسته به فرهنگستان هنر، عباس میرشریفی متولد سال 1341 بوده و مدرک کارشناسی نقاشی را از دانشگاه هنرهای زیبا گرفته است.
علاقه مندان می توانند برای بازدید از این نمایشگاه به خیابان ولی عصر، خیابان طالقانی غربی، خیابان شهید برادران مظفر، شماره 125 مراجعه کنند. این نمایشگاه تا 29 دی همه روزه بجز ایام تعطیل، از ساعت 10 لغایت 19 ، میزبان عموم بازدیدکنندگان خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما