تاکید مجدد ایران و جمهوری آذربایجان بر افزایش روابط دوجانبه / مساجد کمک های مردمی در ماه محرم را ساماندهی کنند

سفر سفیر اتریش به چهارمحال، مساجد کمک های مردمی در ماه محرم را ساماندهی کنند، تاکید مجدد ایران و جمهوری آذربایجان بر افزایش روابط دوجانبه، توافق ظریف و همتای اماراتی‌اش برای ادامه گفت‌وگو بر مبنای صلح هرمز برخی از اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، سفر سفیر اتریش به چهارمحال، مساجد کمک های مردمی در ماه محرم را ساماندهی کنند،  تاکید مجدد ایران و جمهوری آذربایجان بر افزایش روابط دوجانبه، توافق ظریف و همتای اماراتی‌اش برای ادامه گفت‌وگو بر مبنای صلح هرمز از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه 13 مردادماه است.

مساجد کمک های مردمی در ماه محرم را ساماندهی کنند

حجت الاسلام «محمدرضا میرتاج الدینی» در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در مورد اینکه کمک مومنانه عین انقلابی گری است، گفت: یکی از وظایف مومنان در این ایام این است به افرادی که شرایط معیشتی و اقتصادی شان در اثر بحران کرونا آسیب دیده است کمک کنند.

 

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در اثر این بیماری منحوس بسیاری از افراد جامعه شغل شان را از دست داده اند و راهی برای تامین معیشت خانواده ندارند و قطعا حمایت ازاین افراد جز تکالیف تک تک ما است.

 

وی با تقدیر از مردم برای  شرکت در رزمایش کمک مومنانه در ماه رمضان ،تاکید کرد: در مرحله اول کمک مومنانه که در ماه مبارک رمضان انجام شد کمک های که برای اقشار ضعیف و کم درآمد و آسیب پذیر جامعه جمع آوری شد بسیار بیش از حد انتظار بود و مردم ایران اسلامی نشان دادند که در نوعدوستی الگویی مثال زدنی برای سایر ملت ها می توانند باشند.

 

نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: در ماه مبارک رمضان  مساجد نقشی پررنگ در شناسایی افراد ضعیف و آسیب پذیر ،ساماندهی کمک ها و رساندن آنها به این افراد داشتند در حال حاضر نیز این انتظار از مساجد وجود دارد که در کنار هیات های مذهبی و تشکل های دینی در ماه محرم این کمک ها را ساماندهی کنند.

 

تاکید مجدد ایران و جمهوری آذربایجان بر افزایش روابط دوجانبه

«شاهین مصطفی اف» معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان روز یکشنبه با «محمود واعظی» رئیس دفتر رئیس‌جمهوری ایران به صورت تلفنی گفت‌وگو کرد.

طرفین در این تماس تلفنی، بر توسعه روابط دوجانبه در حوزه‌های مختلف به ویژه اقتصاد، تجارت، صنایع، حمل ونقل کالا و ترانزیت تاکید کردند.

این دو مقام ارشد آذربایجانی و ایرانی همچنین در زمینه نحوه افزایش روابط دوجانبه و مقابله با ویروس کرونا و به اشتراک گذاری تجربیات در زمینه مهار این بیماری رایزنی کردند. مصطفی اف و واعظی در این گفتگو بر بازبودن مرز‌های دو کشور با وجود ویروس کرونا و تداوم صادارات و وادارات کالا تاکید کردند.

چندی قبل «حسن روحانی» رئیس جمهوری ایران در دیدار «الهام علی‌اف» رییس جمهور آذربایجان از افزایش روابط دو جانبه تهران – باکو ابراز خوشبختی کرد و افزود که باید در روابط تجاری بین دو کشور همسایه از پول ملی استفاده کرد.

 

توافق ظریف و همتای اماراتی‌اش برای ادامه گفت‌وگو بر مبنای صلح هرمز

«محمدجواد ظریف» وزیر خارجه کشورمان پس از مذاکره ویدئویی با همتای اماراتی‌اش در فضای مجازی تاکید کرد: «با آقای عبدالله بن زاید وزیر امور خارجه امارات متحده عربی، گفت‌وگوی ویدئویی بسیار جدی، صریح و دوستانه‌ای داشتم و درباره کرونا و همچنین مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و جهانی رایزنی کردیم.»

 

وی افزود: «توافق کردیم که با توجه به چالش‌های سخت و انتخاب‌های سخت‌تری که منطقه با آن روبرو است، به گفت‌وگو بر مبنای ایده ابتکار صلح هرمز ادامه دهیم.»

 

سفر سفیر اتریش به استان چهارمحال و بختیاری

اشتفان شولتز، سفیر اتریش در ایران درباره این سفر اعلام کرد: خطه چهارمحال و بختیاری از مدیریتی دوراندیش در توسعه گردشگری، تولید محصولات کشاورزی و حفظ محیط‌زیست برخوردار است.

 

مردم ترکیه در مورد مسجد ایاصوفیه مدیون اردوغان هستند

«علی‌اکبر ولایتی» در برنامه تلویزیونی «ایران» که از شبکه دوی صدا و سیما پخش شد، در خصوص استفاده از مجموعه ایاصوفیه به عنوان مسجد، گفت: ایاصوفیه از مساجد مهم ترکیه به‌ شمار می‌رود و پیشینه آن به سال ۸۵۷ هجری قمری باز می‌گردد که به‌وسیله «سلطان محمد فاتح» قسطنطنیه فتح شد.

وی افزود: در یکی از مقالاتی که به زبان انگلیسی چند روز پیش منتشر شده بود، آمده است سلطان محمد فاتح این مکان را از کشیشی خرید، به مسجد تبدیل کرد و بسیاری از معماری‌های داخل مسجد بیش از آن که نشان از مسیحی بودن آن داشته باشد، اسلامی است.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل تصریح  کرد: بعد از اقدام اردوغان تمام دنیای مسیحیت به خروش آمدند، نسبت به تبدیل شدن موزه ایاصوفیه به مسجد انتقاد کردند و گفتند اگر چنین باشد، باید تمام موزه‌های قبل از سال ۱۹۴۲ به مسجد و کلیسا تبدیل شود.

ولایتی در واکنش به اظهارات چندی پیش مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا که مدعی شده بود ایاصوفیه باید بار دیگر به موزه تبدیل شود، تصریح کرد: آیا پمپئو فرمایش دیگری ندارند؟!! اجدادشان کل موزه‌های جهان را به کلیسا تبدیل کردند و هرچه توانستند از زمان شکست اندلس کلیسا ساختند؛ حال جایی که مدت ۵۰۰ سال قدمت دارد تا روز قیامت مسجد باقی خواهند ماند و مردم ترکیه به‌دلیل اقدام اردوغان مدیون رئیس‌جمهور کشورشان هستند.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل گفت: با وجود همه تبلیغات لائیک‌ها، من دوره‌ای به ترکیه سفر کردم، در یکی از مساجد این کشور نماز خواندم و مشاهده کردم مساجد در زمان اقامه نماز پر می‌شود و حتی مردم در خیابان‌ها صف می‌بندند. مردم ترکیه به اسلام اصیل و راستین پایبند هستند و به بزرگان شیعه احترام می‌گذارند./

 

 

 

 

کد خبر 953768

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha