به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی انتشارات ساقی، برای علاقمندان و دستاندرکاران حوزه تصویر همواره این پرسش مطرح بوده است که چگونه میتوان ایدههای ذهنی یا متن نگارش شده را به زبان تصویر ترجمه کرد و مابهازای مفاهیم ذهنی، تصاویری همچون فیلم سینمایی، انیمیشن، برنامههای تلویزیونی، بازیهای کامپیوتری، فیلم مستند و ... ساخت؟ علاوه بر این پرسش، دغدغة جدی فعالان حوزه تصویر، کاربرد زیباییشناسانة تکنیکهای تصویرسازی بوده است. کتاب «داستانگویی بصری» پاسخی است به این پرسشها و تشریح روشنی است برای رسیدن از «ایده» به «دیده».
معرفی و تشریح عناصر بصری و کاربرد آنها عمدتا در کتابهای مبانی هنرهای تجسمی آمده است اما کتاب «داستانگویی بصری» از حیطه هنرهای تجسمی خارج شده و به معرفی عناصر بصری، تشریح معانی ضمنی هر کدام و کاربرد زیباییشناسانه آنها در بستر هر نوع تولید تصویری میپردازد. این کتاب شرح مبسوطی از عناصر بصری شکلدهنده تصویر ارائه داده است و همچنین درباره نحوه کاربرد و چگونگی کنترل این عناصر به منظور شکلبخشی عینی ایدههای ذهنی صحبت میکند. فصل نخست این کتاب، به توصیف عناصر بصری و فصل دوم به قانون «تضاد و تطابق» به عنوان کلیدی مهم برای ساختار بصری اختصاص دارد. در فصول سوم تا هشتم به تشریح فضا، خط و شکل، تون، رنگ، حرکت و ریتم پرداخته میشود. در فصل نهم ارتباط داستان و ساختار بصری مورد بررسی قرار میگیرد. در فصل آخر در خصوص چگونگی تمرین در نحوه بکار بستن آموزهها در میدان عمل صحبت میشود.
در بخشی از کتاب «داستانگویی بصری» آمده است: «ممکن است فکر کنید این کتاب نقطه تحولی ناگهانی است که مسیری را به سوی کار عملی باز میکند. در مقدمه این کتاب قول داده شد که برای طرحریزی و فیلمبرداری یک فیلم یا ویدئو کمک شود پس نقطه، خط و سطح چه میگویند. همه چیز بسیار تئوری به نظر میرسد اما اجازه ندهید این تصورات منفی ذهنتان را درگیر کند. این کتاب درمورد ساخت بهتر هر نوع تولید تصویری است. پس کنترل ساختار تصویر برای دستیابی به این هدف ضروری است. تئوریهای تصویری، خلاقیت و توانایی ذاتی شما را از بین نخواهد برد بلکه به ساخت بهتر نگرشتان در هر تولیدی کمک خواهد کرد».
کتاب « داستانگویی بصری» در 344 صفحة مصور با تصاویر رنگی و در تیراژ 1100 نسخه با قیمت 41000 تومان به تازگی از سوی انتشارات ساقی منتشر شده است.
نظر شما