مسجدی که به صندوق قرض‌الحسنه و سابقه طولانی جلسات قرآن، مشهور  است

مسجد امام حسن مجتبی(ع) به دلیل قرار داشتن در محدود بازار بزرگ تهران، از حوالی ظهر تا یکی دو ساعت پس از اذان مغرب برقرار است. این مسجد با فعالیت‌های قرض‌الحسنه به کمک تجار و بازاریان و نیز جلسات پررونق قرآنی توانسته در مسیر تراز حرکت کند.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون ‌های مساجد: بزرگراه شهید محلاتی درست در همسایگی بازار بزرگ تهران واقع شده و در برخی از ساعات روز رفت و آمد در این بزرگراه به دلیل کثرت حضور جمعیت و رفت و آمد خودروها بسیار سخت است. همین وضعیت این انتظار را ایجاد می کند که در چنین منطقه ای، مسجدی بزرگ و فعال واقع شده باشد که چنین نیز است.

 

حدود ۲۰۰ متر از ابتدای بزرگراه شهید محلاتی به سمت شرق که حرکت می کنید در سمت راست، مسجد امام حسن مجتبی (ع) قرار دارد که البته ابتدا باید چند پله را پشت سر بگذارید تا به جلوی در ورودی آن بر سید.

 

مسجد امام حسن مجتبی (ع) که بیش از 150 سال قدمت دارد در ابتدا «طالانچی» نام داشت که پس از چند سال، به منظور بهره مندی از برکت نام کریم اهل بیت (ع)، «امام حسن مجتبی (ع)» شد.

 

صندوقی که کرامت انسانی را عینیت بخشیده است

 

وارد مسجد امام حسن مجتبی (ع) که می شوید ابتدا نگاه‌تان به صندوق قرض الحسنه این مسجد که به نام کریم اهل بیت (ع) مزین است، می افتد. این صندوق جزو مساجد بسیار فعالی است که همچون شمار کمی از صندوق های مساجدی همچون «جامع غدیر خم» از صبح تا بعداظهر فعال است و این طور نیست که فعالیت آن همچون اکثریت صندوق های مسجدی، صرفا بعدازظهرها باشد.

 

چون این صندوق در کنار بازار بزرگ تهران واقع شده است چند تن از تجار ثروتمند متدین تهرانی عضو هیئت امنای آن هستند و همین موضوع از دلایل دیگر رونق صندوق امام حسن مجتبی (ع) است. هر روز ۱۰ تا ۱۵ نفر از این صندوق وام یک تا پنج میلیون تومانی دریافت می کنند. شرایط دریافت وام نیز به این صورت است که ابتدا باید یکی از اعضای هیئت امنای مسجد امام حسن مجتبی (ع) به درخواست کننده معرفی نامه و در واقع تاییدیه بدهد، سپس، یک فقره چک همراه با پرینت حساب سه ماه آخر حساب ضامن، تهیه شود و سپس وام گیرنده همراه با مدارک شخصی اش به ویژه اصل و کپی کارت ملی به این صندوق برای دریافت وام مراجعه می کند. اقساط وام به طور معمول، ۱۰ ماهه است مگر اینکه شرایط خاص وام گیرنده، مسئولان صندوق را مجاب کند که باید مدت زمان پرداخت وام را بیشتر کنند.

 

زوج‌های جوان و زنان سرپرست خانوار در اولویت گرفتن وام هستند

 

اولویت پرداخت وام در صندوق قرض الحسنه مسجد امام حسن مجتبی (ع) با زوج های جوان، افراد دارای بیماری خاص، مستاجران و زنان سرپرست خانوار است، البته درخواست هر متقاضی کاملا بررسی می شود تا بیشترین خدمت رسانی به افراد دارای شرایط ارائه شود.

 

محفل انس با قرآنی که حدود چهار دهه قدمت دارد

 

از کنار نام و فعالیت های صندوق قرض الحسنه بسیار فعال مسجد امام حسن مجتبی (ع) که بگذریم می رسیم به برنامه های قرآنی آن. حجت السلام و المسلمین محمدرضا مشایخی، امام جماعت این مسجد، از قاریان نام آشنای کشورمان است که از زمان حیات حجت الاسلام و المسلمین عاصمی، امام جماعت پیشین این مسجد، محفل انس با قرآن وی، با استقبال خوبی از سوی ائمه جماعات مساجد منطقه 12، نمازگزاران این مسجد جمعی از قاریان و نوآموزان قرآنی روبرو بوده است. این محفل قرآنی که کلاس آموزش قرآن نیز است سابقه ای 36 ساله دارد و شخصیت های برجسته قرآنی کشورمان همچون منصور قصری‌زاده، سید باصم موسوی، امیر محمد زاهدی، محمدرضا فلسفی و حیدر میرزایی جزو پروش یافتگان یا قاریان این محفل هستند.

 

حجت الاسلام والمسلمین مشایخی، دوشنبه و چهارشنبه ها جلسه آموزش قرآن را در شبستان مسجد امام حسن مجتبی (ع) برگزار می کند و هر هفته جمعی از کودکان و نوجوانان و سایر گروه های مردم از نکات آموزشی این محفل مسجدی استفاده می کنند. از نکات مهم درباره این جلسه قرآنی، برگزاری مرتب آن در شب های ماه رمضان از حدود ساعت 23 تا 2 نیمه شب است.

 

دفتر امام جماعت در شبستان و جلوی دیدگان مردم واقع شده است

وقتی وارد مسجد امام حسن مجتبی (ع) می شوید،  پس از عبور از چهار پنج پله به شبستان این مسجد می رسید که البته مخصوص برادران است و شبستان خواهران، که صعب العبورتر است در طبقه اول این مسجد قرار دارد. نکته مهم این است که دفتر امام جماعت در سمت راست محراب این مسجد واقع شده و ائمه جماعات آن از بدو تاسیس تا کنون، این سنت را حفظ کرده اند که سی دقیقه ای قبل و پس از اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء در این دفتر، پاسخگوی مردم باشند. واقع شدن دفتر امام جماعت در شبستان و درست در برابر دیدگان عموم، موجب افزایش اعتماد عمومی مردم به روحانیت می شود. این درحالی است که دفتر امام جماعت در بسیاری از مساجد دور از دیدگان نمازگزاران قرار دارد.

 

شاید همین اعتماد است که موجب شده مسجد امام حسن مجتبی (ع) با شیوع ویروس کرونا در تهیه و توزیع سبد غذایی موفق باشد به طوری که در اسفندماه 1398 و ماه مبارک رمضان، نیمه ماه رمضان و دهه کرامت امسال، بیش از 500 سبد میان نیازمندان توزیع کرده است. در واقع اهالی مسجد امام حسن مجتبی (ع) که در ردیف مبارزان علیه نظام ستمشاهی و رزمندگان دوره دفاع مقدس بودند اکنون نیز در زمره سربازان ولایت محسوب می شوند بنابراین هرگاه مقام معظم رهبری مطالبه ای را مطرح می کنند اینان از هیچ تلاشی برای تحقق و اجرایی شدن دریغ نمی کنند.

 

مسجدی برقرار

نکته بسیار مهم درباره مسجد امام حسن مجتبی (ع) باز بودن در آن از یک ساعت قبل از اذان ظهر تا 90 دقیقه پس از اذان مغرب است. مهم ترین دلیل همت اهالی این مسجد در ایجاد «مسجد برقرار» رفت و آمد بالای مردم به ویژه کسبه، تجار و کارگران بازار بزرگ تهران از محدوده این مسجد است. در واقع اگر این مسجد باز نباشد، باید تعجب کرد. بنابراین این مسجد را می توان مسجد جامع نامید هرچند این عنوان در نام آن مشاهده نمی شود.

 

سخن پایانی اینکه، اگر گذرتان به بازار بزرگ تهران رسید و قصد عزیمت به سمت شرق تهران را داشتید می توانید برای اقامه نماز در ساعات مختلف روز به مسجد امام حسن مجتبی (ع) بروید و اگر گره ای در کارنان افتاده است نیز صندوق قرض الحسنه این مسجد، می تواند گره گشای شما باشد.

کد خبر 954262

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha