مسگری در کرمان؛ از دلایل رکود تا پیشنهاداتی برای جان گرفتن دوباره

مسگریِ کرمان که روزگاری یکه تاز میدان بود امروز به دلایلی دچار رکود شده اما با اقداماتی می تواند جانی دوباره بگیرد و باز هم به عنوان قطب اصلی ایران مطرح باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، کاظم حسین زاده سه شنبه (7 مرداد) در گروه کاری میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: دستگاه های متعددی در حوزه صنایع دستی فعال هستند و بعضاً فعالیت آن ها موازی با صنایع دستی است لذا برای جلوگیری از موازی کاری پیشنهاد دارم اگر امکان دارد کمیته ی تخصصی ویژه صنایع دستی ذیل این گروه کاری داشته باشیم.

 

 

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان با اشاره به اینکه صنایع دستی عینی ترین صنعت اقتصاد مقاومتی، مواد اولیه داخلی، فاقد آسیب های زیستی و محیطی و از همه مهم تر سفیر فرهنگی جامعه است، ادامه داد: استان کرمان یکی از مهم ترین قطب های صنایع دستی کشور محسوب می شود و بیش از 70 هزار هنرمند فعال در استان کرمان در 74 رشته صنایع دستی فعالیت می کنند.

 

 

وی در ادامه خاطر نشان کرد: ظرفیت های موجود در حوزه صنایع دستی استان کرمان کم نیستند و  به هر حال برندسازی شهری خیلی مهم است به طوری که این ظرفیت وجود دارد که کرمان به عنوان شهر جهانی صنایع دستی، شهرستان راور به عنوان شهر جهانی قالی و شهرستان قلعه گنج به عنوان شهر جهانی حصیر بافی معروف و مطرح شوند.

 

 

حسین زاده اظهار داشت: یکی از موارد مورد بحث دیگر احیای هنر مسگری استان کرمان است؛ همانطور که می دانید بیشترین کشفیاتی که در زمینه مس انجام شده در استان کرمان بوده است اما متأسفانه 10 درصد تولیدات هنرمندان صنایع دستی در رشته مسگری در کرمان و 90 درصد دیگر در استان های اصفهان و زنجان صورت می گیرد.

 

 

وی در خصوص وضع موجود مسگری در استان کرمان گفت: 70 فروشگاه مسگری در شهر کرمان وجود دارد و آموزش مسگری در شهر کرمان طی چند سال گذشته اتفاق نیفتاده است و اگر ما بخواهیم ایجاد اشتغال در صنعت و رشته مسگری در استان کرمان داشته باشیم به ازای هر نفر در حال حاضر 100 میلیون تومان است.

 

 

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان بیان کرد: عدم تخصیص منابع مالی لازم در راستای معرفی و ترویج این هنر و صنعت، عدم اهتمام لازم در خصوص آموزش و تربیت نیروی انسانی، عدم تأمین مواد اولیه در استان، به روز نبودن محصولات تولید شده، یکنواختی در تولید، عدم خلاقیت و نوآوری، اکتفا به روش سنتی در معرفی کالاها و ... از جمله دلایل رکود مسگری در شهر کرمان است.

 

 

وی ادامه داد: در سال های 97 و 98 اعتبار استانی برای 11 شهرستان در حوزه صنایع دستی استان صفر بوده است و در سال جاری شرایط مشابه سال های قبل را داشتیم به طوری که در مرکز استان کرمان و سیرجان در سال های 97 و 98 اعتبارات آن ها صفر بوده است.

 

 

حسین زاده در ادامه پیشنهاد داد: برای احیای هنر مسگری بهترین مکان، بازار میدان قلعه قسمت تکیه حاج رمضان، 8 حجره دارد که الان سال های سال بلا استفاده است و تحت مالکیت اداره اوقاف هستند که با همین 8 حجره می توان بحث احیای هنر مسگری را شروع کرد و این فرصت بسیار خوبی است.

 

 

وی گفت: صنایع دستی مسی زیادی داشتیم که از استان خارج شده و بخشی از فرهنگ و یا بخشی از داشته های فرهنگی از استان خارج شده است و برای اینکه ما بتوانیم داشته های فرهنگی خود را حفظ کنیم نیازمند این هستیم تا موزه مسگری در استان کرمان داشته باشیم.

 

 

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان بیان کرد: برای اینکه بتوانیم افق چشم انداز برای صنعت مسگری داشته باشیم، اگر بتوانیم نیروی انسانی را تربیت کنیم و آموزش دهیم، رشته های دیگر نیز از جمله قلم زنی مس فعال می شود و ظرفیت ایجاد اشتغال برای 300 نفر ایجاد می شود.

 

 

وی ادامه داد: اگر همکاری اداره اوقاف در این زمینه اتفاق افتد هم حجره های بازار میدان قلعه موجب اشتغال زایی، احیای مسگری، ایجاد ارزش افزوده برای ملک و در نهایت می تواند باعث جلب و جذب گردشگر شود و همچنین اگر بتوانیم موزه مسگری را در استان کرمان راه اندازی کنیم به یک مکان فرهنگی تبدیل می شود و می تواند تأثیر بگذارد و این می تواند فرصت خوبی برای شهر کرمان باشد.

 

 

کد خبر 954444

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha