به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد،آیت الله «سید احمد علم الهدی» امروز(7 مرداد) در مراسم ظهر شهادت امام محمدباقر(ع) که با رعایت پروتکل های بهداشتی در مسجد گوهرشاد حرم مطهر رضوی برگزار شد؛ گفت: امام باقر(ع) در آن زمان دست به یک انقلاب فرهنگی زدند و وجود امام صادق(ع) تکمیلکننده این کار بودند.
نماینده ولی فقیه درخراسان رضوی با بیان این که لقب باقر و باقرالعلوم لقبی است که از طرف پیامبر(ص) به امام باقر(ع) داده شده است؛ افزود: این مسئله برای برخی از تحلیلگران سیاسی سیره ائمه پیش میآید که چرا امام انقلاب فرهنگی را بر انقلاب سیاسی ترجیح دادند؛ علت این بود که مردم فکر میکردند حکومت داری و سیاست مداری یک حقیقتی جدای از دین است.
وی ادامه داد: امت اسلام به وسیله پیامبر(ص) تاسیس شد؛ پیامبر(ص) آن موقع دو رهبری داشتند؛ یکی رهبری مرامی که مردم را در مسیر اجرای قرآن راه میبردند، اما یک رهبری سیاسی هم داشتند؛ اما بعد از پیامبر(ص) نیز باید رهبری مرامی و سیاسی با هم آمیخته میشد؛ بنای امامت هم همین بوده است.
آیتالله علمالهدی با بیان این که مشکل اصلی که در سقیفه بنی ساعده به وجود آمد این بود که آن ها رهبری سیاسی را از رهبری مرامی جدا کردند؛ گفت: آن ها سیاست را از دین جدا کردند؛ یعنی گفتند لازم نیست خلیفه سواد و دین داشته باشد؛ بلکه باید کشور اداره کند؛ لازم نیست قضاوت و تفسیر قرآن بداند.
امام جمعه مشهد افزود: بنابراین اول امام انقلاب فرهنگی کردند تا اعتقاد در مردم به وجود بیاید؛ برای همین امام باقر(ع) انقلاب فرهنگی را به انقلاب سیاسی ترجیح دادند؛ وقتی رهبری سیاسی و مرامی در یک فرد متمرکز شود جریان دیگری نمیتواند با او رقابت کند.
وی با بیان این که مشکلی که امروز با برخی از جریانهای سیاسی در کشور داریم مسئله جدایی دین از سیاست است؛ ادامه داد: امروز هم برخیها مسائل رهبری و اطاعت از حجت ولی خدا را در کنار اندیشه سیاسی و اقتصادی خود مطرح میکنند؛ ما مسلمان و شیعه هستیم شیعه تداوم بخش خط پیامبر است؛ بعد از پیامبر ما رهبری را به رسمیت میشناسیم که رهبر مرامی و سیاسی باشد.
نظر شما