پروتکل های ویژه ستاد ملی کرونا به   برگزار کنندگان مراسم محرم ابلاغ شود

آرین منش گفت: برای مراسم محرم و صفر پروتکل های ویژه ای از ستاد ملی کرونا تدوین و به برگزارکنندگان ابلاغ شود، اگر توانایی اجرای آن را داشتند به کار بگیرند در غیر این صورت باید مسئولیت جان مردم را به عهده بگیرند.

خبرگزاری شبستان _ گروه سیاسی _فرزانه تهجا: ورود بی مقدمه کرونا به کشور از اسفند 98 شرایط استنثایی در روند زندگی مردم ایجاد کرد تا جایی که مدارس، ادارات، مراکز خرید، استخر، باشگاه، سینما و بسیاری از مراکز تجمع مردم تعطیل و حتی برپایی بسیاری از مراسم های عروسی و یا سوگواری نیز منع شد. مراسم سوگواری ایام ماه محرم نیز از اجتماعات بزرگ کشور محسوب می شود که در همین رابطه گفتگویی با «جواد آرین منش نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی» به شرح زیر ارایه می شود.

 

وضعیت کرونا در کشور چگونه ارزیابی می کنید؟

گزارشات ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت و درمان حاکی از آن است که در حال حاضر 25 استان کشور در وضعیت هشدار و قرمز قرار دارند به ویژه استان های مذهبی و شهرهای مقدس مشهد و قم از شرایط بسیار بحرانی ای برخوردارند. طبیعی است که هرگونه مراسمی مانند سرور و سوگواری و یا عزاداری و یا مراسم بزرگداشت افراد و هر نوع تجمع دیگری که موجب شود پروتکل های بهداشتی رعایت نشود بر شدت شیوع کرونا افزوده و این امری کاملا بدیهی است.

 

برگزاری مراسم عزاداری ماه محرم با توجه به  شیوع کرونا  تا چه اندازه ضروری است؟

مردم متدین، مذهبی و برخی از علما و روحانیون مطالباتی دارند که باید مراسم بزرگداشت ماه محرم حتما برگزار شود زیرا به تعبیر امام (ره) "این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته " و این امری کاملا معنوی و محترم شناخته شده است.

 

آیا با توجه به شیوع کرونا و منع تجمعات گروهی مراسم عزاداری ماه محرم نباید برگزار شود؟

معتقدم نه می شود برگزاری مراسم سوگواری امام حسین (ع) را منع کرد و مردم و علاقه مندان را از برگزاری این مجالس دور کرد و نه می توان بی محابا این مراسم را برگزار کنیم زیرا مراسم سوگواری ماه محرم امری مستحب است و نباید برای امر مستحب جان افراد به مخاطره بیفتد، همان طور که علما به ما آموخته اند که اگر روزه ماه مبارک رمضان برای بدن انسان زیان بار باشد، روزه نباید گرفت.

 

آیا می توانیم با توجه به شرایط شیوع کرونا در کشور شاهد برگزاری مراسم عزاداری ماه محرم باشیم؟

برگزاری مراسم سوگواری امام حسین (ع) نیز با توجه به شرایط کرونا در چنین شرایطی قرار دارد و این امر مستحب نباید جان انسان ها را به مخاطره بیندازند. بهتر آن است که این امر مستحب ترک شود اما به نظر می رسد مجموعه نظرهای موافق و مخالف کار را به آنجا رسانده که در اموری که به نوعی ضرورت دارد برگزار شود باید پروتکل ها و الزامات آن مورد توجه قرار بگیرد.

با توجه به شرایط کنونی کشور در مورد شیوع ویروس کرونا، کنکور با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار و برنامه ویژه ای برای آن طراحی و تدوین شد، برای مراسم محرم و صفر نیز لازم است پروتکل های ویژه ای از ستاد ملی کرونا تدوین و به برگزارکنندگان ابلاغ شود، اگر توانایی اجرای آن را داشتند به کار بگیرند در غیر این صورت باید مسئولیت جان مردم را به عهده بگیرند.

 

چگونه می توانیم بر روند برگزاری مراسم ماه محرم نظارت کرد تا شیوع بیماری خطری برای عزاداران ایجاد نکند؟

هیات های عزاداری مشخص اند، متولیان موقوفه ها و مساجد نیز که برنامه های مشخصی را برگزار می کنند، همگی از پیش تعیین شده اند همچنین مراکزی که مسئولیت اطعام را بر عهده دارند در سازمان تبلیغات شناسنامه دارند و می توان از طریق این سازمان بر این امور کنترل کرد.

 

اگر سازمان های مکلف در برگزاری مراسم مسئولیت برگزاری مراسم را برعهده نگیرند چه اقدامی می توان انجام داد؟

اگر سازمان های مکلف که مسئولیت برگزاری مراسم و اجرای آن در شرایطی که مشخص می شود  را بر عهده بگیرند، برگزاری مراسم سوگواری امام حسین(ع) می تواند بلامانع باشد در غیر این صورت صدا و سیما می تواند خلأ برگزار نشدن مراسم میدانی را پوشش دهد و همان کاری را که در حرم امام رضا(ع) انجام می شود، پیاده کند. مداحان و سخنرانان در حرم امام رضا(ع) حضور می یابند اما جمعیتی در حرم حضور ندارند و این مراسم از طریق شبکه های سراسری پخش می شود و مردم در منازل خود از فرصت پیش آمده استفاده می کنند.

 

آیا می توانیم  جایگزینی برای افرادی که نمی خواهند برای رعایت شرایط شیوع کرونا  در تجمعات حضور داشته باشند طراحی کرد؟

معتقدم جایگزین برای برگزاری مراسم ماه محرم وجود دارد و آن نیز برگزاری غیر حضوری و مجازی این مراسم است./

کد خبر 955634

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha