سامانه آموزشی آنلاین بومی خراسان شمالی رونمایی شد

سامانه آموزشی «وانیار کلود» که حاصل تحقیقات محققان و دانش‌پژوهان جوان و نخبه خراسان شمالی است، امروز رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ رییس پارک علم و فناوری خراسان شمالی امروز شنبه (11 مرداد) در نشست خبری با خبرنگاران عنوان کرد: با توجه به اینکه برگزاری آزمون‌های غیرحضوری و آنلاین یکی از دغدغه‌های امروز بسیار از موسسات آموزشی است، فراهم کردن بستر آن نیاز به صرف هزینه زیادی دارد.

 

«مهران گرمه‌ای» با تأکید بر اینکه نیازها و اولویت‌های مردم پس از کرونا بسیار متفاوت‌تر از قبل شده است، خاطرنشان کرد: بر همین اساس تمام توان پارک علم و فناوری صرف چند پروژه خاص شد که از جمله مهم‌ترین آنها، تب‌سنج غیر تماسی و طراحی یک سامانه آموزشی که با وجود محدودیت‌های اینترنتی قابل استفاده باشد.

 

وی اضافه کرد: طرح ساخت تب‌سنج‌ها به شرکت‌های دانش‌بنیان واگذار شد و در نهایت به نتیجه‌ مطلوبی هم دست‌یافتیم و در حال حاضر این تکنولوژی در کشور وجود دارد و دیگر نیازی به واردات نداریم و به خودکفایی رسیده‌ایم.

 

به گفته این عضو هیأت علمی دانشگاه بجنورد، بعد از ورود ویروس کرونا بسیاری از اقلام که جزو بایدهای ارتباطی به حساب می‌آمد مثل وب کم و مودم به سختی در بازار یافت می‌شود و هزینه‌ هنگفتی هم برای خرید آنها باید پرداخت شود، برای همین باید دنبال طراحی یک سامانه داخلی می‌بودیم تا چالش‌های پیش‌روی دانش‌پذیران به حداقل می‌رسید.

 

وی با بیان اینکه بالاترین نسبت جمعیتی خراسان شمالی را جمعیت روستایی تشکیل می‌دهد، اضافه کرد: دسترسی به اینترنت حتی با سرعت‌های پایین در خیلی از روستاها امکان پذیر نیست و نبود زیر ساخت‌های لازم دسترسی به اطلاعات را برای بخشی از جمعیت استان غیرممکن می‌کند.

 

 گرمه‌ای با تأکید بر اینکه در این شرایط دانش‌پذیران و موسسات آموزشی برای برگزاری امتحانات آنلاین با مشکلات زیادی روبه رو هستند، افزود: نبود بسترهای زیربنایی، آموزش‌های مجازی برای برگزاری آزمون‌های آنلاین در دانشگاه‌ها و مدارس را با سختی همراه کرده بود که همین مسأله طراحی سامانه‌ای جامع را ایجاب کرد.

 

وی اضافه کرد: در این سامانه که به همت پژوهشگران استان طراحی شده، سرورهای پرقدرت نمی‌خواهد زیرا دیگر حجم عظیمی از سوال و پاسخ در یک زمان تعیین شده ارسال و ‌دریافت نمی‌شود و آزمون‌ها کدگذاری شده و چند ساعت زمان برای دریافت سوال و بعد ارسال آن در اختیار دانش‌پذیر وجود دارد.

 

وی درباره امنیت آزمون در این سامانه گفت: سوالات، کدگذاری شده و هم سوال تستی و هم تشریحی موجود است و تحت هیچ شرایطی سوالات دانش‌پذیران در یک آزمون مانند همدیگر نخواهد بود.

 

رییس پارک علم و فنآوری خراسان شمالی ادامه داد: هر سامانه نرم افزاری برای شروع به کار باید ساد‌گی را مدنظر قرار دهد، همان چیزی که سامانه طراحی شده محققان استان اصل اولیه استفاده از سامانه‌شان قرار داده اند.

 

وی افزود: دانش‌پذیر می‌تواند ساعت‌ها پیش از آزمون فایل کدگذاری شده سوالات را دانلود کند و زمان برگزاری آزمون نیازی به آنلاین بودن نیست و با یک تماس می‌تواند کد را از پشتیبان آزمون دریافت کند و بعد از پایان پاسخگویی سوالات، کدگذاری مجدد انجام می‌شود و دیگر امکان تغییر وجود ندارد و در نهایت دانش ‌پذیر چند ساعت وقت دارد تا فایل را برای واحد پشتیان ارسال کند.

 

به گفته گرمه‌ای امنیت آزمون هم قابل سنجش است، یعنی این امکان هم در سامانه وجود دارد که اگردانش ‌پذیر آنلاین باشد به صورت خودکار از روند پاسخ به سوالات تصادفی عکس گرفته شود تا امنیت آزمون بازبینی شود.

 

در همین حال «امین ایمانی» یکی از پژوهشگران و طراحان اصلی سامانه آموزشی «وانیار کلود» هم گفت: این سامانه هنوز در شورای انفورماتیک ثبت نشده ولی در گام نخست تمام محدودیت‌های فعلی سنجیده شده و به واسطه سامانه، موانع از سر راه برداشته شد ولی باز هم نیاز به زمان داریم تا سامانه به پختگی لازم برسد.

 

وی با تأکید بر اینکه رمز گذاری و امنیت سامانه بسیار تخصصی است، عنوان کرد: تیم ۱۰ نفره از پژوهشگران استان از اوایل فروردین ساعت‌ها برای این سامانه تلاش کرد تا در نهایت با موفقیت آزمون‌های آنلاین، توانستیم با رفع محدودیت‌های سخت افزاری و نرم افزاری به ثبت برسانیم.

 

 

 

کد خبر 955712

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha