خبرگزاری شبستان-گروه سیاسی -مریم رضازاده: با شیوع ویروس کرونا مشکلات عدیده ای گریبانگیر اقتصاد کشور شده است و بسیاری از مشاغل به حالت تعطیل یا نیمه تعطیل درآمدند. اینکه دولت و مجلس تا چه اندازه برنامه ریزی های مناسبی با تعامل یکدیگر برای عبور از این بحران دارند محور گفت وگو ما با «جلیل رحیمی جهان آبادی»، نماینده مردم تربت جام در مجلس شورای اسلامی است که در ذیل آمده است.
در حال حاضر که شیوع ویروس کرونا در کشور مشکلاتی را ایجاد کرده است ،مجلس و دولت تا چه اندازه باید با همکاری یکدیگر برای حل مشکلات تلاش کنند؟
مسئله کرونا یکی از بزرگترین بحران های بهداشتی در سال های اخیر است. با توجه به سطح تعاملاتی که امروز در جهان وجود دارد و گستردگی این تعاملات کنترل این بیماری برای هیچ کشوری به تنهایی امکان پذیر نیست.
در کشورما نیز باید قوای سه گانه تعاملات و همکاری ها ی بین المللی را برای مقابله با ویروس کرونا افزایش دهند و از تجربه سایر کشورها که در کنترل این بیماری موفق بوده اند، استفاده کنیم. این ارتباطات و مطالعات چه در حوزه درمان و چه در حوزه قرنطینه سازی لازم است و ما باید از تجربه جهانی استفاده کنیم گرچه ما در پیک اول یکی از موفق ترین کشورها بودیم اما در حال حاضر با دو مشکل مواجه هستیم، مشکل اول بحث تحریم ها و مشکلات اقتصادی مردم است،در واقع اگر می خواهیم قرنطینه سازی را تشدید کنیم ممکن است آثار و تبعات اقتصادی آن قابل کنترل نباشد.
شرایط اقتصادی به گونه ای است که اگر محدودیت ها تشدید شود مردم دچار مشکلات عدیده می شوند اما از طرف دیگر هم اگر ما قرنطینه سازی را اجرایی نکنیم باعث می شود گسترش این بیماری تشدید شود و توان درمان و بستری کردن بیماران را نداشته باشیم و آمار تلفات ما بالا برود.
دولت حالت بینابین را انتخاب کرده است یعنی از یک طرف محدودیت سازی هایی را برای مکان های عمومی و تجمعات انجام می دهد و از طرف دیگر اجازه فعالیت ها به برخی مشاغل داده است تا فشار مضاعف اقتصادی به جامعه نیاید.
آیا با این شیوه می توانیم موفق عمل کنیم؟
ما با این شیوه ای که دولت جلو می رود، امیدوار نیستیم که در بحث کنترل بیماری موفق باشیم. باید محدودسازی ها را بیشتر کنیم و جدی تر برخورد کنیم. اگر بنا باشد هر کسی در این کشور به بهانه ای تجمعی انجام دهد و فعالیتی به بهانه عزا و عروسی انجام دهد و مردم به شیوه سابق در بازار رفت و آمد کنند و بدون رعایت نکات ایمنی رفت و آمدها ادامه داشته باشد این بیماری به این زودی ها در کشور ما ریشه کن نمی شود و می تواند آسیب جدی بزند.
دولت و مجلس باید برنامه ریزی لازم، جامع و مبتنی بر تجربه جهانی را طراحی کنند و بر پایه آن اقدام کنند.
در حال حاضر جلسات صحن مجلس خودش تبدیل به کانون گسترش بحران در بحث کرونا شده است. ما بخش اداری و دفاتر مراجعات مردمی را تعطیل کرده ایم ولی بیش از 250 نماینده به صحن می آیند،وساعتها کنار هم در یک فضای بسته نشسته اند سپس این نمایندگان برای پیگیری مشکلات مردم در سراسر کشور پراکنده می شوند و این هم برای خودشان و هم خانواده و هم برای مردمی که با این نمایندگان تعامل دارند، خطرناک است.
روزانه وزرا و مسئولان متعددی به کمیسیون ها می آیند، ممکن است افراد در این جلسات آلوده باشند و این بیماری را به یکدیگر منتقل کند. در واقع با دست خودمان ارکان تصمیم گیر کشور را درگیر می کنیم، دلیلی ندارد در این شرایط مجلس جلسه علنی حضوری داشته باشد ما در مجلس دهم نیز نزدیک دو ماه جلسات مان به همت تکنولوژی و زیرساخت های ارتباطی به صورت مجازی برگزار می شود و بسیار مفید و شایسته نیز بود.
معتقدیم اولین گامی که مجلس باید برای مقابله با کرونا انجام دهد این است که از خودش شروع کند. کسی که نمی تواند امنیت نماینده و بهداشت فضای خودش را تامین کند چگونه می خواهد برای کشور تصمیم گیری کند. باید جلسات علنی تعطیل و به صورت غیر حضوری باشد و بعد تصمیمات قاطعی برای مردم اخذ شود.
هنوز خطرناک بودن این بیماری برای بسیاری از مردم جدی گرفته نشده است. بخشی از مردم در خیابان ها هنوز ماسک نمی زنند، بخشی نیز به دلیل مشکلات اقتصادی چاره ای جز رفت و آمد ندارند
به هر حال مردم برای تامین معیشت و نیازهای روزمره شان ناچار به رفت و آمد هستند ،چه اقدامی باید در حمایت از این افراد انجام شود؟
برای آنهایی که مشکلات اقتصادی دارند دولت باید تصمیم گیری کند و کمک مالی اساسی انجام دهد اگر منابع ارزی دولت در چنین شرایطی به درد مردم نخورد پس کی قرار است مشکلی از مشکلات مردم را حل کند. اصلا این منابع برای همین مواقع ذخیره شده است و باید الان از آنها استفاده شود و در اختیار خانواده ها برای تامین معیشت شان قرار گیرد .
البته معتقدیم باید برخوردهای قضایی نیز با کسانی که نکات بهداشتی را در سطح خیابان ها و محیط های عمومی انجام نمی دهند و به سلامت مردم دهن کجی می کنند، وضع شود.
اگر این دو اقدام یعنی برخورد با کسانی که نکات بهداشتی را رعایت نمی کنند و حمایت از کسانی که در بحران کرونا آسیب دیده اند انجام شود کشور به ثبات و آرامش می رسد و ما به راحتی از این بحران عبور می کنیم. سیاستی که در حال حاضر اعمال می شود، آسیب جدی به سلامت و امنیت کشور می زند./
نظر شما