مشارکت معنادار و موثر مردم، نهاد‌های حاکمیتی را توانمند‌تر می‌کند

جهانگیری مشارکت معنادار و موثر مردم در همه عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را موجب توانمند شدن و تقویت نهاد‌های حاکمیتی کشور دانست.

به گزارش خبرگزاری شبستان، اسحاق جهانگیری بعد از ظهر امروز (سه شنبه) در نشست با منتخبان تشکل‌های مردم نهاد با اشاره به ضرورت مشارکت مردم در خلق فرصت‌های جدید برای جامعه و کشور، تصریح کرد: فرهنگ و گفتمان مشارکت مردمی باید در درجه اول باید به یک درک عمومی در جامعه و تفاهم در نهاد‌های حاکمیتی تبدیل شود و آثار و فواید مشارکت اجتماعی، شکل تحقق مشارکت و نحوه اثربخشی آن وزمینه‌ها و الزام‌های گسترده شدن آن برای جامعه بازگو شود.

وی با تبریک فرارسیدن ۲۲ مرداد به عنوان روز تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی، تصریح کرد: این وظیفه دولت و دستگاه‌های قانونگذار و حقوقی است که زمینه‌ها را برای فعالیت این نهاد‌های مردمی فراهم کرده و با حسن ظن نسبت به ظرفیت آن‌ها و مشارکت داوطلبانه شهروندان برخورد کنند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه دولت تمام مساعی خود را برای رفع موانع قانونی فعالیت سمن‌ها و تشکل‌های مردم نهاد به کار گرفته است، گفت: ما خواهان آن هستیم که تشکل‌های مردم نهاد با روحیه و با پشتوانه قانونی بهتری فعالیت کنند. در این خصوص در همه نشست‌هایی که از ابتدای سال با مدیران ارشد وزارتخانه‌ها داشته ام تأکید کردم که اگر مجوز فعالیت به فرد یا تشکلی می‌دهند باید با قدرت از آن‌ها حمایت کنند مجوز دادن یعنی دفاع از آن‌ها برای انجام فعالیت قانونمند در جامعه، البته اگر تشکلی نیز تخلفی کرد باید پاسخگو باشد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به جایگاه مشارکت اجتماعی در قانون و فرهنگ و دیدگاه‌های امام (ره) و رهبر معظم انقلاب، گفت: در شرایطی که کشور با وضعیت خطیر و پیچیده‌ای روبروست باید همه برای تاب آوری جامعه در برابر تهدید‌ها و مخاطراتی که سلامت و بهداشت تن و روان، معیشت و زندگی بی دغدغه، جامعه اخلاقی و منسجم و آینده مطمئن را تهدید می‌کند، تلاش کنیم و نهاد‌های مردمی و مدنی می‌توانند در این زمینه بسیار اثرگذار باشند.

جهانگیری افزود: باید هر چه بیشتر امکان ارتباط، گفتگو، همدلی و همزبانی میان جامعه و حکومت و در درون جامعه و در درون نهاد‌های حاکمیتی را فراهم کرد. قطعا تشکل‌های مردمی و نهاد‌های مدنی می‌توانند بطور کارآمد سازوکار‌های تقویت همبستگی اجتماعی را به وجود آورند.

وی به تجربه موفق نهاد‌های مدنی و تشکل‌های مردمی در کمک به مردم و مقابله با مخاطرات و آسیب‌ها در بحران‌های طبیعی مثل زلزله و سیل، در کاهش رنج مردم در وضعیت کرونایی و در دفاع از ثروت‌های ملی، منابع طبیعی و سرمایه و فرصت‌های ملی داشته اند اشاره کرد و افزود: سمن‌ها و نهاد‌های مردمی در کنار سازمان‌های حاکمیتی می‌توانند برای توانمندتر کردن جامعه و نظام، فرصت‌ها و ظرفیت‌های جدیدی خلق کنند.

جهانگیری با بیان اینکه تشکل‌ها می‌توانند مسایل مرتبط با خود را در ذهن جامعه ترویج کنند، گفت: در موضوع محیط زیست و مسأله وقف اراضی دماوند شاهد پیگیری و حساسیت نخبگان، تشکل‌ها و افکار عمومی بودیم؛ بنابراین نباید این اثرگذاری‌ها و نقش‌ها را دست کم بگیریم.

معاون اول رئیس جمهور گفت: در ماجرای کرونا نیز شاهد نوع دوستی و مردم دوستی عمیقی در میان ملت ایران بودیم و تشکل‌های بسیاری تلاش کردند تا در کنار دولت که به واسطه تحریم‌ها از نظر اقتصادی در شرایطی نبود که همه نیاز‌ها را مرتفع کند برای کمک به کسانی که زندگی و معیشت شان آسیب دیده بود حضور یافتند که بسیار دلگرم کننده بود و باید قدردان هوشمندی مردم بزرگ ایران باشیم.

معاون اول رئیس جمهور ضمن تاکید بر اینکه همه دستگاه‌های اجرایی متولی امور سمن‌ها در سراسر کشور باید برای به توسعه و تثبیت فعالیت‌های نهاد‌های مدنی تلاش کنند، اظهار داشت: تشکل‌های مردم نهاد قطعاً در موضوع آسیب‌های اجتماعی می‌توانند کمک حال دستگاه‌های دولتی باشند و باید برای پیشبرد اهداف خود بدون یأس و دلسردی تلاش کنند و با پیگیری کار‌ها را به نتیجه برسانند.

معاون اول رئیس جمهور در پایان سخنان خود با اشاره به اهمیت موضوع جوانان اظهار داشت: خوشبختانه جوانان نخبه فعال در شرکت‌های دانش بنیان دستاورد‌های خوبی به دست آوردند و در همین مقطع شیوع بیماری کرونا توانستند در تهیه تجهیزات و ملزومات مورد نیاز بخش بهداشت و درمان و سلامت بیش از نیاز کشور تولید کنند.

پیش از سخنان معاون اول رئیس جمهور تعدادی از منتخبان تشکل‌های اجتماعی و مردم نهاد در حوزه جوانان، میراث فرهنگی، بهزیستی، محیط زیست، اجتماعی و زنان توضیحاتی درباره اهداف، فعالیت‌ها و مشکلات پیش روی سمن‌ها ارائه کردند.

همچنین رئیس سازمان بهزیستی و معاون وزیر ورزش و جوانان و رئیس سازمان ملی جوانان گزارشی در خصوص اعمال وظیفه حاکمیتی و سیاستگذاری در دستگاه‌های ذیربط، عملکرد مثبت خیریه‌ها و مراکز مردم نهاد به ویژه در ایام کرونا، افزایش تشکل‌های رسمی جوانان از ابتدای دولت تا کنون، ترویج فرهنگ تشکل گرایی و اهتمام به استاندارد سازی و اقتصاد تشکل‌ها ارائه کردند./

کد خبر 959479

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha