تاکید بر رعایت پروتکل های بهداشتی در ماه محرم ۹۹/ ارایه بهترین مدل از دین، سیاست و سلامت در عزاداری ها

نشست ستاد ملی پیگیری های ویژه محرم با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رییس سازمان تبلیغات اسلامی و رییس شورای سیاستگزاری ائمه جمعه در مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست ستاد ملی پیگیری های ویژه محرم سه شنبه ۲۱ مرداد ماه با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رییس سازمان تبلیغات اسلامی و رییس شورای سیاستگزاری ائمه جمعه در مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار شد.

 

 

محرم امسال بهترین مدل از دین و سیاست و سلامت را به تصویر خواهیم کشید

بنابراین گزارش در این نشست، «سعید نمکی» با اشاره به تاریخچه برگزاری عزاداری سیدالشهداء (ع) گفت: من با بررسی ای که کردم، دیدم اولین راوی حماسه کربلا حضرت زینب (س) بودند که وقتی از ایشان پرسیدند در حماسه عاشورا چه دیدی، گفت به جز زیبایی چیز دیگری ندیدم. بعد از آن اولین کسی که با چشم نابینا و پای پیاده برای عزاداری سیدالشهداء (ع) حضور یافت، جابر بن عبدالله انصاری بود که گفته شده است اولین روضه کربلا توسط ایشان بیان شده است.

 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: اینجانب که از کودکی شاهد برپایی مجالس عزاداری سیدالشهداء بوده ام و در این مجالس بزرگ شده ام، مگر می شود که امسال پروتکل هایی رعایت شود که در آن نام حسین (ع) شنیده نشود. به دلیل شرایط ویژه امسال و بحران کرونا در جلسات مختلفی راه های متفاوت برای برگزاری سیدالشهداء را بیان کردیم و این موضع تاکید شد که ما به عنوان پرچمدار تشیع در منطقه وظیفه سنگینی نه تنها در کشورمان بلکه در جهان تشیع داریم.

 

نمکی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین و اساسی ترین موضوعاتی که در این ایام ما در کشورمان با آن مواجه شده ایم، حمایت های هوشمندانه و با بصیرت مقام معظم رهبری بود، گفت: اینکه مقام معظم رهبری با هوش و بصیرت از مدافعان سلامت حمایت می کنند و در بزنگاه های مختلف ارایه طریق برای برون رفت از مسایل پیچیده دارند و به شدت تاکید بر رعایت دستورالعمل های ستاد ملی مبارزه با کرونا دارند، برای ما مهم است.

 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: برای برگزاری عزاداری ابا عبدالله الحسین (ع) موضوعی که مورد توجه ما قرار گرفت، این بود که ما گفتیم چه کنیم تا در این شرایط هم عزاداری ابا عبدالله (ع) از کوچه ها و برزن ها بلند شود و در عین حال این موضوع را مورد توجه قرار دادیم که در این مجالس فردی دچار کرونا نشود. تلاش ما در این راستاست که به دنیا مدلی از دین، سیاست و سلامت به تصویر بکشیم و این مدلی برای همه دنیا شود، دنیایی که از همه طرف به ما حمله ور است.

 

نمکی با اشاره به اینکه ما در سخت ترین شرایط تحریم کرونا را مدیریت می کنیم، تصریح کرد: در حالی که همه راه های ارتباطی با دیگر کشورها به روی ما بسته است و ما یک دلار و یک وسیله برای مدیریت این بحران را به راحتی نمی توانیم حمل و نقل کنیم اما در این شرایط سخت نگذاشتیم که یک مریض خاص برای دست یابی به یک داروی خاص سختی نکشد چرا که برای ما خیلی مهم است که آبرو و عزت نظام حفظ شود و این برای ما مهم است که دیگران مغلطه نکنند که مراسم عزاداری تاسوعا و عاشورا عامل کرونا شد و یا ما سرسپرده و یا قربانی تهجر شده ایم.

 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: اینکه مقام معظم رهبری فرمودند هرچه که ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت من عمل می کنم، این حربه را از کسانی می گیرد که جلوتر از رهبری حرکت می کنند. اگر کسی خودش را جلوتر از این الگوی بی مانند ببیند، تکلیف اش مشخص است.

 

نمکی اذعان کرد: تردیدی ندارم که ماه محرم امسال سرشار از شور و خرد با یاد و نام سیدالشهداء (ع) خواهیم داشت چرا که همکاران من شش ماه است در سخت ترین دوران روزگار کار می کنند و ما حتی برخلاف جوسازی ها و تبلیغاتی که علیه ما صورت گرفت، نگذاشتیم که یک بیمار اهل تسنن در کردستان لحظه ای معطل بماند و حربه به دست دشمنان ندادیم زیرا دشمنان می خواهند اینگونه وانمود کنند که به دلیل عدم رعایت پروتکل های بهداشتی سیلی از بیماران راهی بیمارستان ها هستند.

 

 

در این نشست، حجت الاسلام مصطفی جلالی، معاون فرهنگی و تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به تشکیل ستاد تبلیغات محرم گفت: در این ستاد سندی برای نحوه برگزاری عزاداری ماه محرم تدوین شد تا در شرایط کرونا ما از جریان تبلیغ عقب نیفتیم.

 

وی با اشاره به اینکه توجه به موضوع محرم در این شرایط پیچیدگی های خاص خود را دارد، گفت: سخت ترین موضوعی که در برنامه ریزی و تهیه سند برای عزاداری ماه محرم مورد توجه قرار گرفت، موضوع اقناع بود چرا که هیئتی ها افرادی عاطفی و با ظرافت های خاصی هستند که عشق سیدالشهدا در آنها عمیق است و نمی شود به آنها گفت که جلسات عزاداری ماه محرم امسال برگزار نمی شود.

 

معاون فرهنگی و تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی اظهار کرد: اقناع هیئات مذهبی و فضای کلی که برای رعایت پروتکل ها در هیئات ایجاد شد، موجب شد که ما در تدوین این سند تلاش کنیم و در این راستا جلسات متعددی با وعاظ مختلف برگزار و شاهد همراهی آنها بودیم.

 

وی به رعایت پروتکل های بهداشتی 93 هزار هیئت مذهبی اشاره کرد و گفت: هیئات مذهبی که تمایل به برگزاری عزاداری سیدالشهدا (ع) دارند، باید خودشان را در این سامانه ثبت و مکان و اقتضائات برگزاری مراسم عزاداری شان را اعلام کنند.

 

معاون فرهنگی و تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه خوشبختانه در فضای مجازی امکان برگزاری هیئت مجازی فراهم شده است، گفت: اگر مراسم عزاداری امسال به خوبی مدیریت نشود، جریان شیعه انگلیسی تصویر نادرستی در قاب های متعددی از عزاداری سیدالشهداء ارایه خواهند کرد؛ به همین جهت ما برای آنکه عقلانیت شیعه را نشان دهیم برای برگزاری عزاداری سیدالشهداء (ع) در شرایط بحران کرونا مدلی ارایه کردیم.

 

بنا بر این گزارش، در ادامه نشست، حجت الاسلام رستمی، مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها با اشاره به اینکه بحث سلامت مردم و حفظ دستاوردهایی که برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا و سلامت و امنیت مردم صورت گرفته است، قابل تحلیل است.

 

مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها بیان کرد: مجموعه کارشناسانی که در بدنه وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا فعالیت می کنند، دغدغه شان سلامت است و باورها و ارزش های دینی مردم نیز برایشان مهم است؛ بنابراین توصیه به ضوابط و پروتکل های اعلام شده در برگزاری مراسم عزاداری سیدالشهداء باید مورد توجه قرار گیرد.

 

وی بر لزوم توجه مردم به رعایت پروتکل های بهداشتی و همراهی با مسئولان وزارت بهداشت با کمترین چالش ها در برگزاری عزاداری سیدالشهداء (ع) تاکید کرد.

 

 

بنا بر این گزارش، در ادامه این نشست، حجت الاسلام محمد جواد حاج علی اکبری، رییس شورای سیاستگزاری ائمه جمعه با اشاره به اینکه چشم امید ما در مشکلات به سیدالشهداء (ع) است، گفت: در محرم امسال نیز اتفاق خاصی خواهد افتاد و همانند همیشه سیدالشهداء (ع) ناجی ما خواهد بود. امیدواریم به لطف و مدد حضرت شاهد برگزاری پرشور و با رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم در عزاداری ماه محرم باشیم.

 

وی افزود: در برگزاری مراسم عزاداری امسال مقام معظم رهبری کار ما را راحت کردند و مانند همیشه بار را از دوش همه برداشتند و تاکید بر رجوع به دستورالعمل های ستاد ملی مبارزه با کرونا در برگزاری مراسم عزاداری سیدالشهدا کردند.

 

رییس شورای سیاستگزاری ائمه جمعه خاطرنشان کرد: سندی که از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا تهیه شده است، سندی کامل و جامع همراه با بیان راهبردها و فرآیندهاست که همه برای تحقق آن تلاش می کنیم. نمایندگان ولی فقیه در استان ها و شهرستان ها در قرارگاه های استانی و شهرستانی هم ملزم به رعایت این دستورالعمل در برگزاری مراسم عزاداری ماه محرم هستند.

 

 

فعالیت بیش از ۹۲ هزار هیئت و ارتباط آنها با هم سرمایه قابل توجهی است

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام عاملی، رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست ستاد ملی پیگیری های ویژه محرم با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر برگزاری عزاداری ماه محرم با رعایت دستورالعمل های ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: عزاداری ماه محرم که سنتی است با ریشه هزار ساله، بنابراین ضرورت دارد که با حضور مردم برگزار شود چرا که عزاداری ماه محرم در دوران پهلوی رضا شاه و در سخت ترین شرایط برگزار شده است و اینها همه نشان از عشق و ارادت مردم به سیدالشهدا (ع) است.

 

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: در شرایطی که بر حفظ سلامت مردم بنا بر احکام فقهی تاکید شده است، لازم است که عزاداری های ماه محرم بر اساس ضوابط و مقررات ستاد ملی مقابله با کرونا برگزار شود چرا که ویروس کرونا جنبه پاندومیک و حضور در همه جا دارد و به نوعی در همه محیط ها پخش است. برخلاف فضای مجازی که اتصال گرایی دارد، ویروس کرونا موجب انفصال گرایی را فراهم می کند؛ بنابراین در این شرایط لازم است به نکات بهداشتی در عزاداری ها توجه شود.

 

وی با اشاره به اینکه موضوع کرونا و پسا کرونا و اطلاعات در مورد این ویروس سال ها مورد بحث و بررسی و مطالب مختلفی در مورد آن نوشته خواهد شد، گفت: این ویروس تبعات بسیاری را برای دنیا به دنبال داشت، به گونه ای که حضور توریست ها را به هم ریخت، رشد اقتصادی بسیاری از کشورها را تغییر داد و موجب شد بسیاری از پروازهای هوایی لغو شود؛ بنابراین این نشان می دهد که بحران کرونا شرایط عادی نیست و بنا بر تاکید مقام معظم رهبری باید به دستورات ستاد ملی مقابله با کرونا توجهات لازم صورت گیرد.

 

حجت الاسلام عاملی خاطرنشان کرد: دشمنان اسلام و تشیع در این فضا به دنبال بکارگیری عدم عقلانیت از سوی ما هستند اما خوشبختانه با تدبیری که تا الان صورت گرفته، این امر محقق نخواهد شد.

 

وی با اشاره به اینکه بیش از 92 هزار هیئت در حال حاضر تحت ارتباط با یکدیگر هستند، گفت: این سرمایه بزرگی است و تاکنون به این شکل نبوده است که این تعداد هیئت با هم مرتبط و یکپارچه باشند و تصویر مثبتی از خود به نمایش بگذارند.

 

وی بر لزوم توجه به سرمایه فضای مجازی برای بهره برداری مثبت در این شرایط تاکید کرد و گفت: ماموریت نهادهای فرهنگی در فضای مجازی در شرایط بحران کرونا بسیار مهم است.

 

 

مطالبه عزاداری سیدالشهداء مردمی است

در این نشست، حجت الاسلام «محمد قمی» با اشاره به اینکه ستاد ملی محرم بنا بر تاکیدات مقام معظم رهبری راه اندازی شد، گفت: همه مسئولان کشوری و مردم قدردان زحمات کادر درمانی هستند اما مطالبه عزاداری ابا عبدالله الحسین (ع) در ماه محرم مطالبه مردمی است و عزاداری سیدالشهدا (ع) جزء شخصیت و هویت مردم ایران است.

 

رییس سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه ما به عنوان خادمان مردم وظیفه داریم تا موانع و مشکلات برگزاری عزاداری ابا عبدالله الحسین (ع) را محقق کنیم، گفت: مهمترین دغدغه ما این است که یک همنوایی و هم افزایی برای رعایت موازین بهداشتی در جامعه ایجاد شود چرا که عزاداری سیدالشهدا (ع) یک نیاز معنوی جامعه است و هر سال شاهدیم که با آغاز ماه محرم و صفر جرایم در جامعه کاهش می یابد.

 

حجت الاسلام قمی تصریح کرد: لازم است برای باشکوه برگزار شدن عزاداری سیدالشهداء (ع) تلاش کنیم و در این میان جا دارد از زحمات قشر خبرنگار که فعالیت های این ستاد را انعکاس می دهند، قدردان باشیم.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: عزاداری امام حسین (ع) در فرهنگ مردم ما نهادینه شده و لازم است به کمک جامعه خبری دستورالعمل های برگزاری مراسم عزاداری به جامعه ابلاغ شود.

 

کد خبر 959693

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha