هنر تجلی نهفتگی های زیباشناسی روح آدمی است

دکتر محمد حسینی، هنر را تجلی نهفتگی های زیباشناسی روح آدمی توصیف کرد و گفت: هنر نمی‌تواند با جوهر خلقت در تضاد باشد.


به گزارش خبرگزاری شبستان،صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در آیینی با حضور جمعی از مسئولان فرهنگی و هنری و جمعی از هنرمندان کشور از دست اندرکاران سریال مختارنامه تجلیل کرد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به مناسبت تجلیل از دست اندرکاران سریال " مختارنامه" هنر را تجلی نهفتگی های زیباشناسی روح آدمی توصیف کرد و افزود: هنر یادی از نظّارگی‌های الستی آن عالمی است! که چون دور مانده است از اصل خویش، یاد می‌کند از روزگار کامگار وصل خویش! و هر چه زلف روح را با حقیقت، بیشتر گره زند، گیسوان باور را بیشتر در معرض نفحات عنایات افکند.

 

 

"سید محمد حسینی " وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به همین مناسبت و در راستای تقدیر و تشکر از عوامل این سریال پیامی را خطاب به دست اندرکاران سریال مختارنامه صادر کردند که به شرح ذیل است:


هنر گاهی به سان ریسمان آسمان باورت باشد اگر در جنگ رویاروی فرهنگ تهاجم، یاورت باشد


هنر باید در این طوفان و ابر تیره و باران آلوده چنان کهف حقیقت تا ظهور آفتاب خاورت باشد


هنر تجلّی نهفتگی‌های زیباشناسی روح آدمی است! یادی از نظّارگی‌های الستی آن عالمی است! که چون دور مانده است از اصل خویش، یاد می‌کند از روزگار کامگار وصل خویش! و هر چه زلف روح را با حقیقت، بیشتر گره زند، گیسوان باور را بیشتر در معرض نفحات عنایات افکند.


آدمی در عالم خاکی نمی‌آید بدست عالمی دیگر بباید ساخت وز نو آدمی
اهل کام و ناز را در کوی رندان راه نیست رهروی باید جهان‌سوزی نه خامی بیغمی

 

و هنرمند، عالمی دیگر می‌سازد و آدمی دیگر خلق می‌کند. دنیایی که او می‌سازد و طرحی نو که او درمی‌اندازد، اندازه‌اش به قوارة کامل، نزدیک است؛ چرخ بر هم زند ار غیر مرادش گردد.


و این رسالت هنر است در معنای عام و با رعایت غیرت کلام در قالب هر هنری! که غیر از این هنر نیست؛ که هنر نمی‌تواند با جوهر خلقت در تضاد باشد.


«الذی خلق الموت والحیاه لیبلوکم ایکم احسن عملاً» که جوهر هستی در همین حسن عمل نهفته است؛ و آنکس که این گوهر را سفته است به میزان پختگی در این سفتگی، هنرمند است.


هنر برای مردم، زمان‌پذیر می‌شود امّا هنر برای حقیقت گمشدة مردم، جاودانه می‌گردد؛ و هنرمندی چونان برادر ارجمند جناب آقای سیدداوود میرباقری، میان مسجد و میخانه راهی زده است که تنها عاشقان، ابزار این نقب زدن را در اختیار دارند.


امتیاز این هنرمند آنست که نه عالمی دیگر می‌سازد و نه آدمی دیگر! او آدم‌های همین عالم را در هزارتوی تاریخ اسلام جستجو می‌کند و در کنار انسان‌های کامل و عالمان عامل به زیباترین وجه، نقش می‌دهد تا مخاطب را با پله‌ها آشنا کند؛ چه آنان که به قهقرا می‌روند و چه آنانکه رو به بالا می‌روند!


نازنین‌تر ز قدت در چمن ناز نرست خوش‌تر از نقش تو در عالم تصویر نبود


مجموعه «مختارنامه» محصول فاخری است که هر خاطری را در چنبره ماندگاری خود محصور می‌کند؛ عام را به جلوه مسحور می‌کند و خاص را در جوهر، به تحسین مجبور!


دل که از ناوک مژگان تو در خون می‌گشت باز مشتاق کمانخانة ابروی تو بود


اشتیاق دیدن کارهایی از این دست، دست ما را به قصد تجدید پیمان حمایت از هنرمندان متعهدی چون شما، وادار به فشردن دستهایی می‌کند که با آسمان، رابطه‌ای صمیمانه پیدا کرده‌اند. امیدواریم این ارتباط فرازمینی نه‌تنها قطع نگردد بلکه واسطه جذب حکمت الهی شود که: «الحکمه نورٌ فی قلوب المطهره» و حاصل آن قلب‌های پاک، در فیلم‌هایی تجلّی پیدا می‌کند که نور حکمت را تا نهانخانة دل مخاطب بتاباند.


برایتان بهترین دعاها و آرزوها را از آستان حضرت منان، مسئلت می‌نماییم.


توفیق، رفیق طریق عزت و اعتبارتان باد !


پایان پیام/

کد خبر 96015

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha