به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «حجتالاسلام سید محسن شفیعی» امروز (شنبه 25 مرداد) در نشست آموزشی و همافزایی دبیران باشگاه خبرنگاران جمعیت هلال احمر خوزستان، با اشاره به آخرین آیه شریفه سوره مبارکه آل عمران « يا أيّها الّذين آمنوا اصْبروا وصابروا ورابطوا واتّقوا اللّه لعلّكمْ تفْلحون» به تفسیر اجمالی این آیه پرداخت و اظهار کرد: چهار کلیدواژه در این آیه نهفته است، شکیبا باشید، همدیگر را به شکیبایی توصیه کنید، مرزبانی کنید و خدا را در همه حالات در نظر بگیرید.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی ولیفقیه در دانشگاههای خوزستان این کلیدواژهها را مقدمات رستگاری معرفی کرد و افزود: اگر به ترجمههای فارسی قرآن کریم رجوع کنید کلمه «رابطوا» را شماری از مترجمان به عنوان مرزبانی در نظر گرفتهاند، «مرابط» یعنی افرادی که مرزها را نگهبانی میکنند اما برخی از مترجمان واژه «رابطوا» را به معنی ارتباط ترجمه کردهاند، یعنی ای جامعه ایمانی شکیبا باشید،همدیگر را به شکیبایی توصیه کنید و با هم در ارتباط باشید.
وی توصیه به شکیبایی را در سختیها معمول دانست و اضافه کرد: در این آیه خداوند میفرمایند در سختی شکیبا باشید و در سختی همدیگر را به شکیبایی توصیه و یک جریان ایستادگی و مقاومت ایجاد کنید و با یکدیگر نه فقط در سختیها بلکه همیشه در ارتباط باشید.
حجتالاسلام شفیعی یکی از مولفههای اصلی شکلگیری این ارتباط را خبر دانست و تصریح کرد: یک خبر میتواند یک گسست اجتماعی و یک التیام، دلبستگی و انسجام اجتماعی ایجاد کند؛ خبر لازم نیست گفتاری یا شنیداری باشد بلکه میتواند از طریق یک عکس، کلیپ، فیلم کوتاه و یا حتی با یک کاریکاتور انتقال پیدا کند.
وی عنوان کرد: در سیل سال 98 مشاهده کردیم یک نوجوان عرب زبان خوزستانی با طرح یک بیت شعر، شعاری از دل خارج ساخت که «رودخانه میخواست ما را بگریاند اما ما آن را گریاندیم» که نشانگر نقش یک خبر در شکلگیری یک انسجام و همبستگی است.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی ولیفقیه در دانشگاههای خوزستان با تاکید بر اهمیت منبع خبر ابراز کرد: ماموریت هلال احمر بسیار مهم است و اینکه فضایی مهیا شود که بتوان از طریق آن با صداقت کاستیها را منعکس کرد بسیار حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: اینکه هلال احمر از جنس جامعه و متن مردم است و از جنس درد بر آمده، یک امید ایجاد میکند تا بتوانید رسالتی را ایفا و صدا، ندا و کمبودی را منتقل و منعکس کند و مقدمهای برای رفع مشکلی از مشکلات خرد یا کلان جامعه شود.
حجتالاسلام شفیعی تاکید کرد: وقتی در مورد هر خبرنگار، روزنامهنگار و نقشآفرین موفق در فضای مجازی تحقیق کنید خواهید دید که نوعاً این جرقه از دوران جوانی زده شده و کم کم نوشته و تمرین و آزمون و خطا کرده تا به رشد رسیده و امروزه تبدیل به یک عنصر تاثیرگذار شده است از این رو باید از فرصت باهم بودن استفاده شود.
وی خطاب به دبیران شهرستانی باشگاه خبرنگاران یاد آور شد: این نشستها فرصتهای بسیار خوبی است به ویژه اینکه این فرصتها در جمعیت هلال احمر برآمده و پیش روی شما قرار گرفته است.
نظر شما