به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام محسن قرائتی، رییس ستاد اقامه نماز کشور در مراسم افتتاح پروژه مسجد کوی دانشگاه تهران با ابراز خرسندی از ساخت این مسجد گفت: شایسته بود که چنین حرکتهای بزرگی 30 سال قبل صورت میگرفت، گرچه زمانی که این مسجد هنوز احداث نشده بود و به صورت سوله و نمازخانه بود جوانان از برنامههای آن استقبال گستردهای میکردند.
وی با اشاره به اهمیت جایگاه مسجد و نماز در اسلام گفت: اولین اقدام پیغمبر گرامی اسلام (ص) در مدینه ساخت مسجد بود و اولین سؤالی که در قیامت از انسان پرسیده میشود در مورد نماز است و در صورتی که نماز انسان قبول شود تمام اعمال انسان قبول است.
مسجد؛ دانشگاهی عمومی
حجتالاسلام قرائتی با بیان اینکه بهترین مکان برای اقامه نماز مسجد است، افزود: مسجد دانشگاهی است که آزمون و فارغالتحصیل ندارد. در حدیثی آمده است که هر کسی به مسجد میرود باید علم تازه یاد بگیرد و امام جماعت مسجد برای علمآموزی به مردم باید دانش خود را ارتقا دهد.
وی ادامه داد: برنامههای مسجد باید همه اقشار جامعه را راضی کند.
در مسجد نباید در هیچ حالی به روی مردم بسته شود
رییس ستاد اقامه نماز کشور به دیگر ویژگیهای مسجد اشاره کرد و گفت: در نماز جماعت مسجد؛ رییس و استاد دانشگاه، کارمند و دانشجو همه در یک صف قرار میگیرند و هیچ وجه تمایز میان نمازگزاران مسجد نیست. حتی بانی مسجد با یک نمازگزار عادی هیچ تفاوتی ندارد.
حجتالاسلام قرائتی ادامه داد: در صورتی که مسجدی در حال تعمیر و بازسازی است در مسجد به روی مردم و نمازگزاران نباید بسته شود و در گوشهای باید جای کوچکی را برای نماز مردم که میخواهند در مسجد نماز بخوانند در نظر گرفته شود.
هر عاملی موجب ضرر به مسجد شود حکم مسجد ضرار را دارد
رییس ستاد اقامه نماز کشور به دیگر مؤلفهها و ویژگیهای مسجد اشاره کرد و افزود: دوری از تفرقه، پاسداری از ارزشها، نظم، آزادی، مراعات ضعیفدستان، فعالیتهای اجتماعی مراعات حقوق یکدیگر در مسجد انجام میشود که نشان از جایگاه ارزشمند مسجد در اسلام دارد.
حجتالاسلام قرائتی با اشاره به اینکه مسجد نباید عامل تفرقه شود و هر مسجدی که وسیله تفرقه شود یکپنجم مسجد ضرار است، اذعان کرد: در صورتی که در کنار مسجد حسینیهای یا تکیهای ساخته شود و مردم به جای مسجد به حسینیه سوق پیدا کنند آن حسینیه حکم مسجد ضرار را دارد. بلندی گوی مسجد و ساعات برنامههای مسجد نباید موجب اذیت و آزار مردم شود چرا که در این صورت حکم مسجد ضرار را می یابد.
مسجد عامل اتحاد شیعه و سنی
وی مسجد را عامل مهمی در اتحاد میان شیعه و سنی، ارتباط برقرار کردن میان نسل گذشته و آینده، فقرزدایی از جامعه، پیروزی انقلاب اسلامی و پیشرفت هنری معماری اسلامی دانست و تأکید کرد: امیرالمؤمنین (ع) در حین نماز و در مسجد به مستمندان کمک کرد که این نشان از توجه اسلام و ائمه معصومین (ع) به نیازمندان در حین اقامه نماز بوده است.
حجتالاسلام قرائتی بر حضور آحاد افراد جامعه در مسجد تأکید و خاطرنشان کرد: در حدیث آمده است که افرادی که در مسجد رفت و آمد ندارند و حضور در مسجد برایشان بیاهمیت است موجب تحقیر جامعه میشوند و مؤمنان نیز باید نسبت به چنین افرادی بیاعتنا شوند.
وی ادامه داد: مسجد محل پرورش استعدادها است و تفاوت مسجد دانشگاه در این است که در مسجد یعلمون (علمآموزان) و در دانشگاه یزکون (زکاتدهندگان) وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه در مسجد باید همه چیز اسلام دیده و شنیده شود، گفت: در صدر اسلام مسجد، مجلس شورای اسلامی بود. درب مسجد باید همیشه باز باشد و نباید به بهانههای مختلف بسته شود.
حجت الاسلام قرائتی با توصیه به دانشجویان در جذب دوستانش به مسجد گفت: تنها قانع به مسجدی بودن خودتان نباشید. دانشجویان و همدانشگاهیان دیگر را نیز به مسجد و نماز جذب کنید، کشوری که شاه و بنیصدر را بیرون کرد چنین مشکلاتی را نیز میتواند حل کند.
شایان ذکر است، پروژه افتتاح مسجد کوی دانشگاه تهران با حضور هیئترییسه دانشگاه و جمعی از مسئولان سازمانها و ارگانها همزمان با شب ولادت امام موسی کاظم (ع) 11 دی پس از نماز مغرب و عشا برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما